2024.07.20, Szombat

Dombóvár

Megszünteti a termelést a Pasha Kft. Dombóváron

2019.05.22

Gazdaság

Megszünteti termelését a francia tulajdonú, női fehérneműket gyártó Pasha Kft. Dombóváron, a cég kétszáz dolgozót bocsát el - közölte a társaság a honlapján.

Pályaorientációs roadshowra hívják a diákokat Tolna megyében

2019.05.03

Helyi hírek

A roadshow célja, hogy az általános iskolás diákok egy virtuális utazással látogassanak el a szakmák világába.

Bővült a gépjárműpark Dombóváron

2019.03.12

Aktuális

Egy új vízszállítóval gazdagodott a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság. A gépkocsi ünnepélyes átadására a mai napon került sor Dombóváron.

Újjávarázsolják Dombóvár lerobbant állapotú sportlétesítményét

2019.03.05

Aktuális

A néhány éve az állami vasúttársaságtól a város önkormányzatának tulajdonába került egykori DVMSE-sporttelep - mely immár a Szuhay Sportcentrum nevet viseli - tervszerű modernizációja idén is folytatódik.

Elkészült Dombóvár műemlékjellegű gimnáziumának energetikai korszerűsítése

2019.02.11

Aktuális

A város önkormányzata és a Dombó-Land Kft. alkotta konzorcium a beruházás finanszírozásához nagyrészt az Európai Unió egyik pályázatán nyert vissza nem térítendő támogatást használta fel.

Betonburkolatot kapott a dombóvári gyalogos átjáró

2019.01.27

Aktuális

Megújult a burkolata és új nevet kapott az a köz, amely a Szabadság utcából nyílik a Kossuth Lajos utca felé.

Bértámogatással növelnék a foglalkoztatottságot Dombóváron és Tamásiban

2019.01.18

Aktuális

Még fél éven keresztül igényelhetnek bérköltség-támogatást a felvenni kívánt alkalmazottaik után a Dombóvár és Tamási térségében működő cégek, vállalkozók a „Foglalkoztatási Paktum” elnevezésű projekt keretében.

Zárt kutyafuttatókat alakítanak ki Dobóváron

2019.01.15

Aktuális

Az első már el is készült a Tinódi Ház és a Belvárosi Általános Iskola között, amit azonnal használatba vettek az ebek és gazdáik.

Nemzetiségek tartottak adventi gálaműsort Dombóváron

2018.12.17

Helyi hírek

A nemzetiségi gálaműsort Dombóvár nemzetiségi önkormányzatai és a Dombóvári Székely Kör a kisebbségek napja alkalmából rendezi meg a város nemzetiségi - köztük horvát - együtteseinek közreműködésével.

2,8 millióból újult meg Dombóvár egyik járdaszakasza és csapadékvíz-elvezetése

2018.11.29

130 méter hosszban újult meg a Platán tér egyik járdaszakasza. Az önkormányzat tulajdonában lévő épületnek eddig nem volt megfelelő a vízelvezető rendszere, ez indokolta a beruházást.

Megújult az úszók és az öttuzásók kondicionáló tréningjeinek dombóvári helyszíne

2018.11.10

Aktuális

A Dombóvári Sportiskola Egyesület a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, valamint a város önkormányzatának közreműködésével felújíttatta a Farkas Attila Tanuszodánál lévő edzőtermet.

Egészségnevelési programot indított Dombóvár

2018.11.03

A dombóvári önkormányzat sikeres TOP-os pályázatainak köszönhetően egészségnevelési programot indított a Kakasdomb-Erzsébet utcai szegregációval veszélyeztetett területen és a mászlonyi szegregátumban élők számára.

Elkészült Dombóvár 172 millió forintos víziközmű-beruházása

2018.10.26

A város képviselő-testülete kénytelen volt 172 millió forintot arra költeni, hogy új víz- és szennyvíz-hálózatot építtessen ki a Földvár utcában, valamint az annak környékén lévő önkormányzati tulajdonú ingatlanokhoz.

Dombóváron és Nagykónyiban szerveznek távcsöves megfigyelést

2018.10.05

Az Európai Madármegfigyelő Napok programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az idei rendezvényre október 6-7-én kerül sor, Tolna megyében 2 helyszínen várják az érdeklődőket.

Vádat emelhetnek a Dombóvári Futball Club két volt vezetője ellen

2018.09.22

A Pécsi Stop úgy tudja, hogy két évnyi nyomozás után vádemelési javaslattal továbbították a NAV nyomozói az iratokat a dombóvári fociklub két volt vezetője ellen. Ha tényleg per lesz belőle, akkor az unikumszámba megy a mai TAO-s világban.

Dombóvár is a nyertesek között

2019.05.20

Aktuális

A város önkormányzata sikerrel járt azon az Európai Bizottság által meghirdetett „WiFi4EU” elnevezésű pályázaton, mely az Európai Unió tagországaiban 3.400 településnek biztosít vissza nem térítendő támogatást ingyenes vezeték nélküli internet-kapcsolati pontok kialakítására.

Kisebb beruházásokkal szüntetik meg a közlekedési káoszt Dombóváron

2019.03.24

Aktuális

Az újdombóvári római katolikus templom körüli csomópontban és annak környékén a munkanapok reggelein és délutánjain gyakran hatalmas a közlekedési káosz. Ezen próbál változtatni a város önkormányzata több kisebb beruházásával.

Kreatív eszközöket kaptak ajándékba a dombóvári gyermekintézmények

2019.03.08

Aktuális

Újabb készségfejlesztő programok megvalósításához szükséges kreatív eszközöket kapott a Szivárvány Óvoda, a Zöld Liget Óvoda és a Százszorszép Óvoda, valamint a Döbröközi Mesevilág Óvoda.

Modernizált épületben tanulhatnak a dombóvári középiskolások

2019.02.19

Aktuális

Ünnepélyes keretek között február 13-án átadták az Illyés Gyula Gimnázium közel 200 millió forintból energetikailag korszerűsített ingatlanát.

A bértámogatást kevesen ismerik, pedig érdemes kihasználni!

2019.02.10

Aktuális

Hamarosan véget érnek, de még lehet igényelni azokat a bértámogatási lehetőségeket, amelyek az elmúlt időszakban a Tamási és Dombóvár közötti foglalkoztatási együttműködésnek köszönhetően valósulhattak meg, segítve a helyi vállalkozásokat.

Négy dombóvári óvoda kapott készségfejlesztő játékokat

2019.01.21

Aktuális

Összesen 2.000.000 forintért vásárolt készségfejlesztő játékokat a város önkormányzata partnereivel közösen az általuk elnyert EFOP 3.9.2-16-2017-00047 számú „Humán kapacitások fejlesztése a dombóvári kistérségben”-pályázat keretében.

Infrastruktúra-, szolgáltatás- és közösségfejlesztés - jelentős fejlesztések kezdődnek Dombóváron

2019.01.18

Aktuális

Az Európai Uniótól 200 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a város önkormányzata és a Dombó-Land Térségfejlesztő Kft. a Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációjára. A projekt megvalósulását helyi intézményekből és civil szervezetekből álló támogató csoport is segíti.

41 sokgyermekes dombóvári családnak szépítették meg az ünnepét

2018.12.21

A Természetesen Dombóvár Közéleti Egyesület az elmúlt hetekben a hátrányos helyzetű helybeli nagycsaládoknak gyűjtött adományokat, melyeket a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ segítségével december 21-én osztottak szét a rászorulók között.

Szellemi sporttal fejlesztik a dombóvári gyerekek tanulási képességeit

2018.12.05

A Sakkpalota Program referencia intézménye lett a József Attila Általános Iskola. Ebből az alkalomból az újdombóvári alapfokú oktatási intézményben november 30-án nagyszabású programot tartottak.

Három kilométernyi gyalogút újulhat meg 2019-ben Dombóváron

2018.11.26

Idén változtatott a város önkormányzata az önkéntes járda-rekonstrukciós program feltételein: míg korábban öt ingatlan-tulajdonos összefogására volt szükség, most már akár egy ház gazdája is kezdeményezheti a portája előtt lévő gyalogút felújítását.

Virágokat és fát ültettek a dombóvári gyerekek és szüleik

2018.11.06

A Zöld Liget Óvodában és a Szivárvány Óvodában október 26-án először tartottak családi délutánt.

Mobil kalandparkot próbáltak ki a dombóvári óvodások és diákok

2018.10.31

A város önkormányzata október 27-én első alkalommal rendezett családi sportnapot az Illyés Gyula Gimnázium udvarán.

Utakat és parkolókat újíttat fel a dombóvári képviselő-testület

2018.10.21

A város önkormányzata kiemelt figyelmet fordít arra, hogy különböző beruházásaival minél élhetőbbé tegye a települést annak lakói számára. Most a folyamatos használat és az időjárás viszontagságai miatt rossz állapotúvá vált utakat, valamint parkolókat újíttatja fel a képviselő-testület.

Toborzás Dombóváron

2018.09.24

Aktuális

A Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársa a Munkaügyi Központban népszerűsítette a határvadász hivatást.

Szakmai felkészültségükről adtak számot a dombóvári tűzoltók

2018.09.16

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által először meghirdetett Országos Tűzoltó Műszaki-Mentő Versenyének Tolna megyei döntőjét a dombóvári hivatásos tűzoltók csapata nyerte meg.