2024.04.20, Szombat
Esővíz és hólé tárolására szolgáló tartályokat osztottak Dombóváron
dombovar.hu

Esővíz és hólé tárolására szolgáló tartályokat osztottak Dombóváron

dombovar.hu

2019.05.23. 20:00

Május 21-én újabb 21 helyi família jutott ingyenesen olyan egy köbméteres gyűjtő tartályhoz, amiben a lakóépületére hulló csapadékot tudja felfogni.

Hirdetés

A város képviselő-testületének egyik rendelete alapján a település családi házas övezeteiben lévő ingatlanokon az esővizet és a hólevet nem lehet közterületre kivezetni, hanem azt a telken belül kell elhelyezni. Ennek a jogszabálynak a betartásához nyújt segítséget az önkormányzat azzal, hogy egy köbméteres vízgyűjtő tartályokat ingyen biztosít azoknak, akik azt kérvényezik.
A vártnál nagyobb érdeklődés nyilvánult meg az elmúlt hónapokban a lehetőség iránt, olyan sok igényt nyújtottak be a helyiek a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalhoz, hogy azok befogadását nemrégiben leállították. Természetesen nem véglegesen, hanem csak időlegesen, ugyanis annak az ügyben illetékes munkatársai előbb elbírálják a beérkezett kérelmeket, majd a jogos igénylőknek kiosztják a nekik ingyenesen járó egy köbméteres tartályokat, azt követően pedig újra lehet majd kérelmezni a vízgyűjtőket.

AktuálisDombóvárTolna megyegyűjtő tartályesővíz