2024.04.26, Péntek

2,8 millióból újult meg Dombóvár egyik járdaszakasza és csapadékvíz-elvezetése

dombovar.hu

2018.11.29. 15:00

130 méter hosszban újult meg a Platán tér egyik járdaszakasza. Az önkormányzat tulajdonában lévő épületnek eddig nem volt megfelelő a vízelvezető rendszere, ez indokolta a beruházást.

Hirdetés

A korábbiaknál komfortosabbá vált a Platán téren az önkormányzati tulajdonú társasház lakóinak környezete. Az épület közelében a csapadékvíz elvezetése eddig nem volt megoldva, az eső és a hólé nem tudott rendesen elfolyni a területről, aminek a járda látta a kárát. A csapadékvíz-elvezetés megoldására és a gyalogút 130 méteres szakaszának rekonstrukciójára közel 2,8 millió forintot költött most a képviselő-testület.
- Az önkormányzati ingatlanoknál elkezdtük átépíteni a vízelvezetési rendszereket, viszont ez együtt járt azzal, hogy a járdákat is meg kell újítanunk - mondta Szabó Loránd polgármester.

-A Platán téren álló épületnek a környezete is megszépült: parkosítás történt, valamint új padokat és szeméttároló edényeket helyeztettünk el. Az ott lakókkal tisztáztuk azt is, hogy a fűtéshez használt fát és szenet a pincébe való lejuttatás előtt hova tudják majd a szállítójárművekről lerakatni úgy, hogy azok ne törjék össze az elkészült gyalogutat és megóvják a szépen rendbe hozott területet is.

AktuálisTolna megyeDombóvárjárdafelújításcsapadékvíz-elvezetés