2024.04.25, Csütörtök
A bértámogatást kevesen ismerik, pedig érdemes kihasználni!
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd - illusztráció

A bértámogatást kevesen ismerik, pedig érdemes kihasználni!

dombovar.hu

2019.02.10. 21:00

Hamarosan véget érnek, de még lehet igényelni azokat a bértámogatási lehetőségeket, amelyek az elmúlt időszakban a Tamási és Dombóvár közötti foglalkoztatási együttműködésnek köszönhetően valósulhattak meg, segítve a helyi vállalkozásokat.

Hirdetés

A Széchenyi 2020 Fejlesztési Program keretén belül számos olyan foglalkoztatási program indult már, amely támogatást jelent a munkaerő-piaci szereplőknek. Többek között ebben kíván segítséget nyújtani a TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00002 azonosítószámú „Foglalkoztatási paktum létrehozása Tamási és Dombóvár városok környezetében” című projekt. Elsősorban olyan kis- és középvállalatok (kkv-k) számára javasolt, akik egyébként is vennének fel új munkatársakat, ám szeretnének költséghatékonyan működni.
Jelenleg a támogatásokra fordítható rendelkezésre álló összeg 58,4 millió forint, mely 40-45 fő bértámogatására biztosít még fedezetet. A projektbe történő bevonás időszaka azonban hamarosan véget ér. A nyolc hónapos, akár 100%-os bérköltség-támogatás legkésőbb 2019. március 1-jén indítható, ha alacsony iskolai végzettségű, vagy 50 év feletti, esetleg közfoglalkoztatásból 30 napnál nem régebben kilépő álláskeresőt vesz fel a cég. Ehhez négy hónapos támogatás nélküli tovább-foglalkoztatási kötelezettség járul. Legfeljebb hat havi, akár 100%-os bérköltség-támogatás jár a vállalkozásnak, ha a projekt valamely célcsoportjába besorolható nyilvántartott álláskereső, vagy inaktív személyt foglalkoztat, három hónapos támogatás nélküli tovább-foglalkoztatási kötelezettséggel. Ez a lehetőség 2019. június 1-ig indítható, a támogatásba beleértendő a bruttó bér és a ténylegesen fizetendő szociális hozzájárulási adó 100%-os megtérítése.
A foglalkoztatási paktum első indikátor vállalása 145 hátrányos helyzetű álláskereső, illetve inaktív személy bevonása volt, amely vállalás 2018. december 31-ig 146 fővel teljesült. Közülük a legtöbben - ötvenheten - képzésben vettek részt, ötvenketten pedig 100%-os bérköltség-támogatással helyezkedtek el.
A támogatási lehetőségekről további tájékoztatást nyújt a Tamásiban és Dombóváron is megtalálható Paktum Iroda, a „tamasidombovarpaktum.hu” című honlap, illetve az érdeklődők felkereshetik a Tamási és Dombóvári Járási Hivatalok Foglalkoztatási Osztályait.

AktuálisTolna megyeTamásiDombóvárSzéchenyi 2020 programbértámogatás