2024.04.19, Péntek
Felújították a dombóvári futballisták játékterét
dombovar.hu

Felújították a dombóvári futballisták játékterét

dombovar.hu

2019.07.08. 14:25

Az elmúlt évek extrém időjárása következtében egy gombás betegség támadta meg a Szuhay Sportcentrum edzőpályájának gyepszőnyegét. Annak felújításához májusban fogott hozzá egy vállalkozás. A munka a létesítmény tulajdonosának - a város önkormányzatának - finanszírozásával valósul meg.

Hirdetés

A szakemberek előbb homokkal kiegyenlítették a göröngyös játékteret, majd a hosszú ideig tartó nyári kánikulák és a heves esőzések miatt rossz állapotban lévő füvet egy speciális kémiai szerrel kezelték. Ennek köszönhetően a gombás betegség elmúlt, a gyomok kivesztek és szépen sarjad a gyepszőnyeg, amit a mostani rekkenő hőségben gyakran locsolnak a pályamunkások.
- Hamarosan ismét birtokba vehetik a focisták a Szuhay Sportcentrum tulajdonosának támogatásával felújított játékteret - mondta Czukor Zoltán, a létesítmény vezetőhelyettese. - A focisták a következő bajnokságra való felkészülésük során már használhatják a rendbe tett edzőpályát. A tréningek hamarosan kezdődnek, a fiúk már nagyon várják azt, hogy a zöldellő füvön gyakorolhassanak. A játékteret hamarosan hitelesíttetni fogjuk a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékeseivel és így az alkalmassá válik arra, hogy azon a Tolna megyei III. osztályban szereplő Dombóvári LK férfi csapata, valamint a Dombóvári FE több utánpótlás együttese is hivatalos mérkőzéseket játsszon. Erre azért van szükség, hogy kíméljük a centerpálya gyepszőnyegét.

AktuálisSzuhay SportcentrumDombóvárTolna megyegyepszőnyegMagyar Labdarúgó Szövetség