2024.06.12, Szerda

Három kilométernyi gyalogút újulhat meg 2019-ben Dombóváron

dombovar.hu

2018.11.26. 17:30

Idén változtatott a város önkormányzata az önkéntes járda-rekonstrukciós program feltételein: míg korábban öt ingatlan-tulajdonos összefogására volt szükség, most már akár egy ház gazdája is kezdeményezheti a portája előtt lévő gyalogút felújítását.

A kivitelezés - vagyis a rossz minőségű járdalapok felszedése és az újak lerakása - korábban is az ingatlan-tulajdonosok feladata volt, az ehhez szükséges anyagot pedig az önkormányzat biztosította. Eddig azonban öt ház gazdájának is össze kellett fognia ahhoz, hogy megújulhasson a portájuk előtti gyalogút. Ezen a feltételen változtatott a közelmúltban a település képviselő-testülete, így most már egyénileg is lehet járda-rekonstrukciót kezdeményezni.
- Nagy az érdeklődés, az előzetes felmérést már elindítottuk - mondta Szabó Loránd polgármester. - A jövő évi költségvetésünkben arra lesz meg a fedezet, hogy legalább száz ingatlan előtt meg tudjon újulni a járda. Ez azt eredményezi, hogy körülbelül három kilométernyi új gyalogút készül majd el a lakosság és az önkormányzat összefogásával. Eddig is számos jó példa akadt már arra, hogy miként lehet öntevékenyen hozzájárulni településünkön a komfortérzet javításához, a közterületek csinosításához. Ezzel a programmal arra szeretnénk a dombóváriak figyelmét ráirányítani, hogy ne várjanak mindig arra, míg az önkormányzat lép. Ha egy kicsit ki van billenve a helyéről egy járdalap és az alá homokot kell szórni, akkor azonnal adni fogjuk az említett anyagot, miután bárki jelzi az igényét számunkra.

AktuálisTolna megyeDombóvárjárdafelújítás