2024.03.29, Péntek
Újjávarázsolják Dombóvár lerobbant állapotú sportlétesítményét
dombovar.hu

Újjávarázsolják Dombóvár lerobbant állapotú sportlétesítményét

dombovar.hu

2019.03.05. 20:00

A néhány éve az állami vasúttársaságtól a város önkormányzatának tulajdonába került egykori DVMSE-sporttelep - mely immár a Szuhay Sportcentrum nevet viseli - tervszerű modernizációja idén is folytatódik.

Hirdetés

Az új gazda a lerobbant állapotú ingatlanegyüttes korszerűsítését az átvételt követően szinte azonnal megkezdte. Azóta elkészült többek között a létesítmény új kerítése, villanyvilágítással ellátott műfüves kispályát, valamint a büfé helyén közösségi teret alakítottak ki, nekiláttak az öltözők renoválásának, új parketta-burkolatot kapott a kosárlabda csarnok, a kisterem kifestésre került, a focipálya mellé pedig mobil lelátót helyeztek el. Tavaly a kosárcsarnok játéktere feletti világítás tönkrement armatúráit javították meg a szakemberek, akik mintegy 100 neoncsövet is kicseréltek, a kisteremben lévő, kis fénykibocsátású lámpák helyére négy energiatakarékos LED-es reflektort szereltek fel. Most pedig a mesterek végeztek a szauna felújításával.
- Nem kapkodtuk el a kivitelezést, mely közel másfél évig tartott - mondta Szabó Loránd polgármester. - Egy kívülálló számára valószínűleg luxusnak tűnik ez a beruházás, ám a létesítményt használó sportolóknak rendkívül fontos a testük regenerációjának és méregtelenítésének elősegítése érdekében. A megfelelő versenysúly eléréséhez szükséges fogyasztás szempontjából is nélkülözhetetlen a szauna. Azt a lerobbant állapota és a rossz higiénés körülmények miatt az utóbbi években már kevesen használták. Most megtörtént a kamra belső faburkolatának teljes cseréje és elbontásra került a merülőkád, ami helyett egy zuhanyfülkét alakíttattunk ki. A szauna nem lesz nyitott a város lakói számára, azt csak a Szigeterdő melletti létesítményben tréningező és versenyző sportolók vehetik igénybe szigorú házirend betartása mellett.
A város önkormányzata az idei költségvetésében 6 millió forintot különített el arra, hogy a tulajdonában lévő Szuhay Sportcentrum centerpályáját és a négy évvel ezelőtt rendbe tett edzőpályáját megfelelő szinten tartsák. Erre elsősorban az utóbbi évek szélsőséges időjárása miatt van szükség. A hosszan tartó kánikula és a heves nyári esőzések miatt gombabetegségek támadják meg a füvet, melynek kiváló állapotát a szárazság alatti intenzív öntözéssel, valamint a gyepszőnyeg speciális karbantartásával lehet megőrizni. Az utóbbi munkákat a csak tréningezésre használt területen hamarosan megkezdik a szakemberek, akik aztán júniusban a centerpályának is nekifognak. A focisták edzései a játéktér felújítása idején a Katona József utcai ifjúsági sporttelepen lesznek.
A Dombóvári Kosársuli Közhasznú Egyesület jelentős TAO-támogatást nyert pályázaton az edzések tartására és meccsek lejátszására szolgáló nagycsarnok játéktere feletti világítást energiatakarékos LED-es lámpákra való  cseréjéhez. A város képviselő-testülete vállalta a 24-25 millió forintba kerülő beruházáshoz szükséges 30%-os önrész biztosítását, így olyan korszerű berendezések kerülnek a tartószerkezetekre, melyek fényerejét a napszaknak és az igényeknek megfelelően lehet vezérelni.
A kisterem parketta-burkolata és belső falainak festése is megújul annak köszönhetően, hogy a Dombóvári Futball Club ugyancsak társasági adófelajánlásból származó pénzhez jutott. Az előreláthatólag 13-14 millió forintos beruházás közel egyharmadnyi összegét szintén a települési önkormányzat állja. A labdarúgó klub személyi bérre, tréningeszközök beszerzésre és felszerelések - mezek, nadrágok, sportszárak, cipők, zoknik, valamint melegítőruhák - vételére is nyert TAO-támogatást.

AktuálisTolna megyefelújításDombóvárSzuhay SportcentrumDVMSE-sporttelep