2024.07.22, Hétfő

Dombóvár

Légkondicionálókat kaptak ajándékba Dombóvár gyermekorvosi rendelői

2018.09.06

Éva Árpád, a helyi Klimax Kft. tulajdonosa nemrégiben azzal kereste meg Szabó Loránd polgármestert, hogy cége klímaberendezést szerelne fel az önkormányzat tulajdonában lévő valamennyi házi gyermekorvosi rendelő várójába és azokat térítésmentesen karban is tartaná.

Megújult a dombóvári Szuhay Sportcentrum két termének világítása

2018.08.30

A nyáron elkészült beruházás költségeit az ingatlan tulajdonosa, a város önkormányzata és a Dombóvári Kosársuli Közhasznú Egyesület közösen állta.

Dombóvári tűzoltók a TFA-n

2018.08.28

Aktuális

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Vas megyében a legerősebb tűzoltók versenyét (TFA), melyen Tolna megyét két dombóvári tűzoltó képviselte.

Az anyatej a legtökéletesebb táplálék az újszülött számára

2018.08.06

A helyi Védőnői Szolgálat több éves hagyományaihoz híven idén is augusztus 1-jén várta a várandós nőket és a nemrégiben újszülöttjüknek életet adó anyákat a Német Közösségi Házba az Anyatejes Táplálás Világnapja alkalmából rendezett programra.

Újabb leleteket remélnek a dombóvári Gólyavár környékén

2018.07.22

Idén is folytatódott a Gólyavár feltárása, környékét az előző évekhez hasonlóan régészek és önkéntesek lepték el.

Újraélesztőt kaptak a dombóvári focisták

2018.07.08

A Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatán a Dombóvári FC egy defibrillátort nyert, ami a Szuhay Sportcentrumba került.

A Holokauszt áldozatairól emlékeztek meg Dombóváron

2018.06.28

A Holokauszt mintegy 6.000.000 zsidó szisztematikus, államilag megtervezett üldözése és megsemmisítése volt, melyet a náci rezsim és szövetségesei hajtottak végre. Az áldozatokról június 24-én emlékeztek meg Dombóváron.

Segíti a dombóvári diákok német nyelvtanulását a cserediák-program

2018.06.21

A Szent Orsolya Iskolaközpont a németországi Rudersdorf Oktatási Centrumával négy éve ápol partneri kapcsolatot. Nemrégiben 14 diák és 2 pedagógus érkezett egy hetes vendégségbe Magyarországra.

Pécsi cég végzi a dombóvári gyermekintézmény energetikai korszerűsítését

2018.06.18

Június 14-én a város önkormányzatának nevében Kiss Béla alpolgármester írt alá szerződést a Százszorszép Óvoda felújításának kivitelezőjével.

60 millió forintból újul meg a dombóvári Százszorszép Óvoda

2018.06.11

A város önkormányzatának tulajdonában lévő és fenntartásában működő gyermekintézmény épületének energetikai korszerűsítését az ingatlan leromlott állapota és a sok pénzbe kerülő folyamatos karbantartás-szükséglete indokolja.

Egyszerűsödik a babakocsisok és a mozgáskorlátozottak átkelése Dombóváron

2018.06.07

A város önkormányzata versenyeztetés alapján a helyi Kovi-95 Építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t bízta meg azzal, hogy elvégezze a település két forgalmas kereszteződésében az út és a járda kapcsolatának akadály-mentesítését.

Dombóvár a csecsemőgondozásra is odafigyel

2018.06.04

A város önkormányzata összesen 1,5 millió forintot fordított a helyi védőnői tanácsadó szolgálat eszközfejlesztésére.

Országos döntőbe jutottak a dombóvári lánglovagok

2018.05.30

Aktuális

Az Országos Közlekedésbiztonsági Verseny regionális döntőjén készenléti szer kategóriában Tormási Tamás és Simon Jenő, dombóvári hivatásos tűzoltók második helyezést értek el. Ezzel az eredménnyel bejutottak az Országos Közlekedésbiztonsági Verseny döntőjébe, amelyet június 5-én Zsámbékon, a Drivingcamp Hungary vezetéstechnikai centrumban tartanak.

Új nevet kapott a dombóvári könyvtár

2018.04.11

A Város Hete rendezvénysorozat negyedik napján Földi Istvánra emlékeztek.

25 millió forint támogatást ad a dombóvári képviselő-testület a sportra

2018.04.03

A város önkormányzata nevében Szabó Loránd polgármester sorra köti meg a helyi sportegyesületek vezetőivel az idei évre vonatkozó támogatási szerződést.

Négynapos nemzetközi képzés vette kezdetét Dombóváron

2018.09.06

Aktuális

Hat ország tizennégy szakértője érkezett hétfő este Dombóvárra, ahol egy négynapos képzés vette kezdetét a Kobo Toolbox program műveleti alkalmazhatóságáról.

Két arany- és egy ezüstérmet nyertek a súlyemelők

2018.08.28

Stróbl Fanni, Horváth Hanna, Mohai Olivér és Abosi Marcell az egész nyarat azért edzette végig keményen, hogy valamennyien jól szerepeljenek az idei U15-ös és U17-es országos bajnokságon, amit augusztus utolsó hétvégéjén Kecskeméten rendeztek.

Dombóvári pék is részt vett a Kárpát-medence kenyerének elkészítésében.

2018.08.23

Az előző évekhez hasonlóan idén is részt vett Árok Attila, a Picipó Kft. pékmestere a Kárpát-medence kenyerének elkészítésében.

Újabb részleteket tártak fel a dombóvári várból

2018.08.05

Aktuális

Újabb részleteket tártak fel a régészek a dombóvári várban most zajló, idei ásatáson, amelyen felszínre került az épület két, újonnan felfedezett belső tornya közül az egyik maradványa is. Az öt éve folyó kutatás eredményeit szeptemberben Budapesten, konferencián mutatják be.

Közművesítik az eladó telkeket Dombóváron

2018.07.17

Az önkormányzat az új otthonra vágyók számára kínál építési területet a belvároshoz közel. A tulajdonában lévő Dombóvári Ifjúsági Sporttelep egykori füves edzőpályájának és bitumenes kézilabda játékterének helyén nemrégiben 16 parcellát alakítottak ki, melyek közül kettő már gazdára is talált.

Születésnapi ajándék a dombóvári rendőröktől

2018.07.06

Aktuális

Kapospulán jártak a dombóvári egyenruhások.

Új tűzoltóautóval gazdagodott Dombóvár

2018.06.25

Aktuális

Nyolc új magyar gyártású Rába tűzoltóautót vehetnek birtokba a tűzoltók, köztük a dombóváriak is.

Pintér Béla adott jótékonysági koncertet Dombóváron

2018.06.19

A legismertebb hazai keresztény énekes-zeneszerző-dalszövegíró, Pintér Béla adott koncertet az egy évvel ezelőtt elhunyt ifjabb Király László emlékére június 17-én a Tinódi Házban.

Egyre jobban elkanászodnak a mai fiatalok - betörtek egy dombóvári üzembe

2018.06.16

Aktuális

A rendőrség vádemelési javaslattal zárta a nyomozást.

Negyedikek lettek a dombóvári tűzoltók az országos közlekedésbiztonsági versenyen

2018.06.07

Aktuális

A katasztrófavédelemnél dolgozó gépjárművezetők, illetve az ügyintézőként gépjárművet vezetők mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat azon a versenysorozaton, amelynek végén, a megyei versenyeket, majd az öt regionális fordulót követően országos győzteseket hirdettek.

Mammográfiás szűrés Dombóváron

2018.06.06

Népegészségügyi Program keretében ismét lesz mammográfiás emlőszűrés Dombóváron, a Dombóvári Szent Lukács Kórház udvarán telepített Primavera mobil szűrőállomáson 2018. június 6-22. között.

Beruházást, munkahelyeket és fejlődést hozó megállapodást kötött Dombóvár

2018.05.30

Százmillió forintos értékben cserél ingatlant a Viessmann Technika Dombóvár Kft. és a város önkormányzata. A világ egyik vezető kazángyártó cégének helyi leányvállalata jelentős fejlesztést hajt végre a tulajdonába kerülő területen, további 30 főnek ad munkát, a település pedig egy olyan épületegyütteshez jut, amely a tervezett tüskei ipari park központja lehet.

Milliárdos beruházásban épít állattenyésztő telepet a Merkbau

2018.05.28

A Bács-Kiskun megyei cég a Dombóvár külterületén található Nagykondán épít sertéstelepet az ISV Zrt.-vel együtt a Bonafarm-csoporthoz tartozó Dalmand Zrt. megrendelésére.

Különleges tárgy volt látható a dombóvári múzeumban

2018.04.09

A Város Hete programsorozat alkalmából április 3-tól 7-ig láthatták az érdeklődők a Helytörténeti Gyűjteményben azt a Magyar Nemzeti Múzeumtól kölcsönkapott bordás cisztát, amit a 19. század végén találtak Kurdon.

A paksi Deák iskola és az ESZI jutott tovább a katasztrófavédelmi versenyen

2018.03.26

Aktuális

Szekszárdon, Dombóváron és Pakson is megtartották a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny helyi fordulóját.