2024.04.20, Szombat

41 sokgyermekes dombóvári családnak szépítették meg az ünnepét

dombovar.hu

2018.12.21. 21:00

A Természetesen Dombóvár Közéleti Egyesület az elmúlt hetekben a hátrányos helyzetű helybeli nagycsaládoknak gyűjtött adományokat, melyeket a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ segítségével december 21-én osztottak szét a rászorulók között.

Hirdetés

41 ilyen família él városunkban, melyekben összesen 143 gyerek nevelkedik - emelte ki a civil szervezet egyik tagja, Szabó Loránd. - Felhívásunkra óriási összefogás nyilvánult meg a település lakói, cégek és egyesületek részéről. Köszönöm mindenkinek, aki tett azért, hogy a rászoruló nagycsaládoknak megszépítsük a karácsonyát. Voltak olyanok, akik általuk már nem használt, de még jó állapotú szórakoztató elektronikai cikkeket hoztak, mások háztartási gépeket ajánlottak fel, sokan játékokkal a táskájukban nyitottak be a gyűjtőhely ajtaján, rengetegen pedig tartós élelmiszereket adtak. A dombóváriak megértették azt, hogy elsősorban a bajban lévő helybelieken kell segíteni és nem rögtön messzi vidékekre szaladni az adományokkal.


A Természetesen Dombóvár Közéleti Egyesület a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ dolgozóit kérte fel a csomagok összeállítására, valamint széthordására. A hátrányos helyzetű famíliákat jól ismerő szociális munkások személyre szabottan válogatták össze a pakkokat, azokat a civil szervezet tagjaival közösen december 20-án becsomagolták és egy nappal később eljuttatták a rászorulókhoz.

AktuálisTolna megyeDombóváradománygyűjtés