2024.04.25, Csütörtök

Egészségnevelési programot indított Dombóvár

dombovar.hu

2018.11.03. 18:56

A dombóvári önkormányzat sikeres TOP-os pályázatainak köszönhetően egészségnevelési programot indított a Kakasdomb-Erzsébet utcai szegregációval veszélyeztetett területen és a mászlonyi szegregátumban élők számára.

Hirdetés

Az előbbi településrész lakóit október 25-én a Szuhay Sportcentrum rendezvénytermébe, a közigazgatásilag a városhoz tartozó pusztán élőket pedig négy nappal később az ottani közösségi házba várták a szervezők. Mindkét helyszínen a hat fejezetből álló komplex életmódváltó programnak az első foglalkozását tartották. A későbbiekben szó lesz még a dohányzás és az alkoholfogyasztás káros hatásairól, az említett szenvedély-betegségekről való leszokásról, a rendszeres mozgás fontosságáról, az egészségügyi szűrővizsgálatok jelentőségéről és terveznek egy kardió sétát is. Az egyes témákért felelős szakemberek azt remélik, hogy a sorozat résztvevői eljutnak arra a felismerésre: „elsősorban mindenki maga tehet a legtöbbet az egészsége megőrzése és a saját minőségi élete megteremtése érdekében”.
- A táplálkozással kapcsolatos ismeretterjesztő foglalkozásra a „hagyományosat egészségesen”-mottót választottam - mondta Szabó Loránd polgármester köszöntője után Muhi Éva, a dombóvári Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodájának munkatársa. - Arról beszélek az érdeklődőknek, hogy azokat az ételeket, amiket az emberek szeretnek, illetve megszoktak, melyik hozzávalók cseréjével és milyen főzési-sütési technológiák alkalmazásával lehet egészségesebbé tenni. A kóstolóként általunk kínált ételeket szezonálisan rendelkezésre álló alapanyagokból készítettük. Remélem, hogy azok ízlenek a fogyasztóknak.

 

A rendezvények a TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00001 kódszámú „A dombóvári Mászlony szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja” elnevezésű projekt, valamint a TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00003 kódszámú „A dombóvári Kakasdomb-Erzsébet utcai szegregációval veszélyeztetett területen élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja” elnevezésű projekt keretében, a dombóvári Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodájának közreműködésével valósult meg.

AktuálisDombóváregészségnevelési program