2024.04.19, Péntek
Nemzetiségek tartottak adventi gálaműsort Dombóváron
Potápi Árpád János facebook

Nemzetiségek tartottak adventi gálaműsort Dombóváron

mti

2018.12.17. 13:26

A nemzetiségi gálaműsort Dombóvár nemzetiségi önkormányzatai és a Dombóvári Székely Kör a kisebbségek napja alkalmából rendezi meg a város nemzetiségi - köztük horvát - együtteseinek közreműködésével.

Hirdetés

Magyarország mindent tőle telhetőt megtesz azért, hogy az országban élő nemzetiségek itthon érezzék magukat - nyilatkozta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Tolna megyei Dombóváron szerdán tartott nemzetiségek adventi gálaműsora alkalmából.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: a magyarországi nemzetiségek immár ezer éve vannak itthon Magyarországon. 
"A magyar alaptörvény kimondja, hogy a nemzetiségek államalkotó tényezők és ezt mi komolyan így is gondoljuk" - hangoztatta a térség fideszes országgyűlési képviselője. Egyúttal jelezte: a nemzetiségi szószólókkal, önkormányzati vezetőkkel jó kapcsolatot ápol saját körzetében és azon túl is.

A többéves hagyományra visszatekintő nemzetiségek adventi gálaműsora kezdeményezést méltatva arról is beszélt, hogy az ilyen eseményeken a nemzetiségek megmutathatják magukat.

Potápi Árpád János örömtelinek nevezte, hogy az eseményen minden évben részt vesznek és "kiemelkedően szép" műsort adnak a pécsi Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjai.

 

Helyi hírekadventDombóvármagyarországi nemzetiségek