2024.04.16, Kedd
Kisebb beruházásokkal szüntetik meg a közlekedési káoszt Dombóváron
dombovar.hu

Kisebb beruházásokkal szüntetik meg a közlekedési káoszt Dombóváron

dombovar.hu

2019.03.24. 08:00

Az újdombóvári római katolikus templom körüli csomópontban és annak környékén a munkanapok reggelein és délutánjain gyakran hatalmas a közlekedési káosz. Ezen próbál változtatni a város önkormányzata több kisebb beruházásával.

Hirdetés

A III. utcában a Százszorszép Óvoda előtti részen a munkások a csapadékvíz elvezetését biztosító csövek lefektetése után az árok betemetésével újabb parkolóhelyeket alakítottak ki, ami majd a nyáron mart aszfaltburkolatot kap. Tették ezt azért, hogy a szülők az intézménybe járó gyerekeiket szállítva itt is meg tudjanak állni és annyi időre várakozni, hogy a járműveikből történő a ki- és beszállást az eddigieknél biztonságosabban le tudják bonyolítani. A napokban elkészült az utcai kerékpártároló is. Hamarosan az óvoda kerítése és a járda újul meg az utóbbi szélén a vízelvezetővel, ami mellett egy fasor kerül telepítésre. A rendezett környezet kialakításához ötleteikkel két újdombóvári önkormányzati képviselő- Kiss Béla és Berta János -, valamint több óvónő járult hozzá.
- Második ütemként a III. utca és a Petőfi tér kereszteződésénél azért építtetünk ki úgynevezett „magas padkát”, hogy az út szélén ne tudjanak szabálytalanul megállni és várakozni az autósok akadályozva ezzel a többi járműnek a kikanyarodását, illetve a római katolikus templom körüli haladását - mondta Szabó Loránd polgármester. - Harmadik lépésként a körforgalomnak nevezett egyirányú útnak mind a négy betorkolló ágánál felfestetjük a záróvonalat mintegy 50 méter hosszúságban.
Ezekre az intézkedésekre azért van szükség, mert a sofőrök némelyike veszélyhelyzetbe sodorja társait azokkal a manővereikkel, amiket a parkolóhelyekre történő ki- és beállások közepette, valamint a megállások és az elindulások során, illetve a várakozó járművek kikerülésekor tesznek.

 
 
 
 
 
AktuálisTolna megyeberuházásDombóvárkörforgalom