2019.02.16, Szombat

Aktuális

A hétvégén folytatódik az enyhe idő

2019.02.15

A hétvégén folytatódik a száraz és enyhe idő, többfelé 10 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Átszervezi a falugazdász hálózatot az agrárkamara

2019.02.14

Átszervezi a falugazdász hálózatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - közölte Darabos Tamás a kamara főigazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Újra indul hivatásos halőr, társadalmi halőr tanfolyam Tolnában

2019.02.14

Tolna Megyei Kormányhivatal hivatásos halőr / társadalmi halőr alap és továbbképző tanfolyamot és vizsgát, valamint pótvizsgát szervez. A tanfolyamon való részvétel feltétele a vizsgának!

Nagy lendületet vett tavaly a 4G-s mobilinternet

2019.02.12

Gyors ütemben terjed Magyarországon a 4G-s mobilinternet, amellyel a hazai okostelefon-használók csaknem 80 százaléka kapcsolódik a világhálóra a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint.

Elkészült Dombóvár műemlékjellegű gimnáziumának energetikai korszerűsítése

2019.02.11

A város önkormányzata és a Dombó-Land Kft. alkotta konzorcium a beruházás finanszírozásához nagyrészt az Európai Unió egyik pályázatán nyert vissza nem térítendő támogatást használta fel.

40 órás tűzoltó alaptanfolyam indult Tengelicen

2019.02.11

A tanfolyamon a tengelici, faddi, bonyhádi, dunaföldvári, gyönki, kurdi és nagydorogi önkéntes tűzoltó egyesületi tagok vesznek részt, öszesen huszonöten. Dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, megyei igazgatóhelyettes köszöntője során az önkéntesség erejét hangsúlyozta.

Aláírták a paksi polgármesteri hivatal energetikai felújításáról szóló szerződést

2019.02.10

Aláírták a kivitelezésről szóló szerződést, elkezdődik a városháza energetikai felújítása. A beruházás 284 millió forintból augusztus végére fejeződik be.

OVF: még nem biztos, hogy nem lesz idén árvíz

2019.02.09

Nem lehet kijelenteni, hogy idén lesz árvíz vagy sem, ez a következő időszakban, a vízgyűjtőkön bekövetkező időjárásától függ - hangsúlyozta pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF).

Tolnán fogták el a nemzetközi körözés alatt álló férfit

2019.02.08

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai egy szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit vettek őrizetbe Tolnán.

Tolna az ország egyik legbiztonságosabb megyéje

2019.02.06

Ötödik évi munkájába kezd bele idén a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács – hívta fel a figyelmet Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök a kedd délelőtt megtartott vármegyeházi fórumon. Az elmúlt időszakot summázva elmondta: érdemes volt belekezdeni a bűnmegelőzési együttműködésbe, hiszen az a megyében élő embereket szolgálja. A köszöntőt követően a rendőrség részéről két előadást hallgattak meg a jelenlévő polgármesterek, államigazgatási vezetők, civil szervezetek képviselői.

Idén is lesz Dr. Balogh Imre Emlékpályázat

2019.02.06

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2019-ben is meghirdeti a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot, amelyre ezúttal is tudományos igényű szakmai munkával lehet nevezni. Az elmúlt évben magasra került a mérce, tavaly a zsűri két munkát is díjazott.

Szekszárdra érkezett a nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampány

2019.02.05

A nevelőszülők példát mutatnak a társadalomnak arról, hogy egy közösségben, nemzetben mindig lesz olyan, aki segít a bajba jutottaknak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden, Szekszárdon.

Egyre több a pajzsmirigybeteg

2019.02.04

Egyre nő a pajzsmirigybetegek száma, ami összefügg az életmóddal, a stresszel, a dohányzással, a környezetszennyezéssel - mondta Koppány Viktória endokrinológus az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Márciusban érkezik Budapestre Az inkák aranya című kiállítás

2019.02.03

Márciusban nyílik Budapesten Az inkák aranya című kiállítás, amely az Andok vidékét egykoron uraló népek különleges kincseit mutatja be interaktív formában a közönségnek.

Közel 35 millió forintból korszerűsítették a nagydorogi egészségházat

2019.02.01

A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból megvalósult fejlesztés ünnepélyes átadóján vett részt szerdán Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke.

Zárva lesz Paks gyógyfürdője

2019.02.14

Karbantartási munkálatok miatt zárva lesz a Paksi Gyógyászati Központ gyógyfürdő részlege 2019. február 23. és 2019. március 3. között.

Új helyre költözik a paksi Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály

2019.02.14

A költözés ideje alatt az ügyfélfogadás szünetel.

Tolna megyei diákok jelentkezzetek! - ifjúsági versenyt hirdetett a katasztrófavédelem

2019.02.13

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség idén „A tudás életet menthet!” jelmondattal hívja életre az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt.

Péntekig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre

2019.02.12

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Új épületbe költözött a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2019.02.11

Bartók Péter tű. ezredes, dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és dr. Balázs Gábor tű. ezredes vágta át a nemzeti színű szalagot a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ma átadott új irodaépületén.

A bértámogatást kevesen ismerik, pedig érdemes kihasználni!

2019.02.10

Hamarosan véget érnek, de még lehet igényelni azokat a bértámogatási lehetőségeket, amelyek az elmúlt időszakban a Tamási és Dombóvár közötti foglalkoztatási együttműködésnek köszönhetően valósulhattak meg, segítve a helyi vállalkozásokat.

Teljeskörű felújításra lenne szükség a paksi általános iskolában

2019.02.09

Az épület és az udvar teljeskörű rekonstrukciójára lenne szükség a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, ahol a kisebb és nagyobb fejújítási igényekről egyeztetett a polgármester és az intézményvezető.

Vasárnap kezdődik a házasság hete

2019.02.08

Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl 100 településen több mint 200 programmal irányítják a figyelmet a házasság, a család fontosságára - közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Két kiállító-helyiség újul meg a dombóvári Helytörténeti Múzeumban

2019.02.06

Újabb felújítási munkálatok kezdődtek a Helytörténeti Gyűjtemény épületében. Ezúttal a dr. Szőke Sándor-terem és a Közkincs-szoba újul meg.

A sebességellenőrzés előzetes bejelentés nélkül is törvényes

2019.02.06

A rendőrség nem jár el törvénytelenül, amikor nem közli előre a közúti sebességellenőrzések helyét és idejét - jelentette ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályvezetője hétfőn Budapesten.

Maradnak az eddigi látogatási tilalmak a kórházakban

2019.02.05

Az országos influenzajárvány miatt továbbra is fenntartják a látogatási tilalmakat a kórházak és ápolási intézetek.

Újabb emelete újult meg a Tolna Megyei Balassa János Kórház gyerekosztályának

2019.02.04

További felújítást is tervez az önkormányzat.

Látogatási tilalom van a Paksi Életfa Idősek Otthonában

2019.02.03

Látogatási tilalom lépett életbe 2019. február 1-től a Paksi Életfa Idősek Otthonában. Dr. Farkas Edina, az intézmény orvosa úgy tájékoztatott, hogy járványügyi érdekből, a fertőző megbetegedések számának jelentős növekedése miatt, a fertőzés veszélye és a járvány megelőzése érdekében szükséges a látogatási tilalmat elrendelni.

Pályázati pénzből kezdődhetnek meg bölcsődei fejlesztések Tolna megyében

2019.02.02

Tizennégy településen kezdődhetnek meg a bölcsődei fejlesztést célzó beruházások közel 1,5 milliárd forint központi költségvetési támogatással - tájékozatott Varga Mihály.

Együtt képzi a jövő szakembereit a Szekszárdi Szakképzési Centrum és a Rail Cargo Hungaria

2019.01.31

A vasúti árufuvarozással foglalkozó cég közreműködik az oktatási intézményben folyó vasútszakmai képzések tananyagainak összeállításában és helyet biztosít a diákok kötelező nyári gyakorlatához is.