2019.06.26, Szerda

Aktuális

Nyáron rövidebb ideig zárva tartanak Paks kulturális intézményei

2019.06.24

Mutatjuk a nyári zárvatartást.

Megújult a dombóvári Tündérkert Bölcsőde

2019.06.23

Az energetikai célú beruházást annak kivitelezője ígéretének megfelelően a vállalási határidő lejárta előtt befejezte, így június 12-én tartották az ünnepélyes átadót a gyermekintézményben.

Bűvös 50 az idei Múzeumok Éjszakája program tematikája Pakson

2019.06.21

A Paksi Városi Múzeum és az Atomenergetikai Múzeum idén is csatlakozik az országos Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. A szervezők június 22-én különleges programokkal és meghosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket.

Karbantartás lesz az útdíjfizetési rendszerben vasárnap

2019.06.21

Az útdíjfizetés rendszerében június 23-án, vasárnap hajnalban 1 órától 5 óráig informatikai rendszerfejlesztést hajtanak végre, ebben az időszakban a megszokott szolgáltatások átmenetileg nem lesznek elérhetők - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) pénteken az MTI-vel.

A város jóvoltából a kitűnő tanulók idén is ingyen csobbanhattak Bonyhádon

2019.06.20

Sportnapot tartottak a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola diákjai június 12-én. Az önkormányzat támogatásával a Bonyhádi Termálfürdő szolgált helyszínül a remekül sikerült programnak.

Töretlen az érdeklődés az energetikai felújítást támogató pályázat iránt

2019.06.18

Májusban írta ki a városépítő bizottság a tégla és a panel (hagyományos és iparosított technológiával épült) lakások tulajdonosai, tulajdonosi közösségei energia-megtakarítást eredményező beruházásainak önkormányzati támogatásáról szóló pályázatot. A pályázatokat 2019. június 13-án 8 óra és 16 óra között lehetett benyújtani hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre és nyílászárócserére.

Csökken az egyházi iskolák száma Tolnában

2019.06.17

Csökken az egyházi fenntartású iskolák száma Tolna megyében, szeptember 1-jétől a gerjeni református iskola ismét állami fenntartású lesz, a tolnai Szent Mór Katolikus Általános Iskola megszűnik.

A Paksi Gyógyászati Központ csapata nyerte meg a szakmai versenyt

2019.06.15

A Hivatásunk mesterei vagyunk elnevezésű, évtizedes múltú vetélkedésen elméleti és gyakorlati feladatok egyaránt vártak a versenyzőkre, illetve kezdésként egy humoros bemutatkozás is szerepelt a palettán.

Egyre több felvételiző választja a szakképzést

2019.06.14

Magyarországon egyre többen választják a szakképzést, az idén felvitelezők 40 százaléka a szakképzési rendszerbe, míg 37 százaléka gimnáziumba jelentkezett - emelte ki Kucsák László, a szakképzési rendszer fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) elnöke pénteken tanévzáró sajtótájékoztatón, Budapesten.

Gyalogátkelőhelyet létesítenek az ipari parknál Pakson

2019.06.14

Gyalogátkelőhelyet építenek az elkerülőút – ipari park bekötőút csomópontban. A munkaterületet június 11-én adták át a kivitelezőnek.

Videójátékokban is lapulhatnak kártékony szoftverek

2019.06.13

Számítógépes videójátékok hamis másolataiban is lapulhatnak kártékony szoftverek, ezért a játékokat csak hiteles forrásból szabad beszerezni a Kaspersky szerint.

A számítógépes nyelvvizsga kevesebb stresszel jár, mint a hagyományos

2019.06.12

Sokkal kevesebb stresszel jár a számítógépes nyelvvizsga, mint a hagyományos, papíralapú - mondta el az MTI-nek Czifrik-Keszthelyi Barbara, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) oktatásszervezője.

A gyorsaság és egyszerűség miatt választják a TIT-iXam nyelvvizsgát

2019.06.06

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat – hazánk egyik legrégebbi civil közhasznú szervezete – több évtizedes nyelvoktatási és nyelvvizsgáztatási tapasztalatát felhasználva dolgozta ki az első hazai fejlesztésű számítógépes nyelvvizsgát.

Világszerte épülnek innovatív 3+ generációs blokkok

2019.06.05

Mozgalmasak voltak az elmúlt hónapok az atomenergia-iparban. Számos 3+ generációs reaktor létesítése ért mérföldkőhöz.

Két játékkal gazdagodott Dunakömlődön a focipálya mellett lévő játszótér

2019.06.04

Az eszközök beszerzését, valamint a gumiburkolat kiépítését képviselői keretéből finanszírozta Spiesz József.

Június az év legcsapadékosabb hónapja

2019.06.24

Június jellemzően az év legcsapadékosabb hónapja, ilyenkor átlagosan 70 milliméter eső hullik - mondta az M1 aktuális csatorna esti Híradójában a meteorológus.

Rendőrök látogattak egy dombóvári nyári táborba

2019.06.22

Táborozó általános iskolai tanulókat kerestek fel a dombóvári zsaruk.

Előzzük meg a szabadtéri tüzeket!

2019.06.21

Szinte nem telik el Tolna megyében sem úgy nap, hogy ne riasztanák a tűzoltókat szabadtéri tűzesetekhez. Ezek többsége emberi mulasztás, felelőtlenség miatt alakul ki, vagyis megelőzhetőek lennének!

A Szent Mór diákjainak zöme Tolnán folytatja

2019.06.20

A Széchenyi iskola a Szent Imre utcai épületből átköltözik a Kossuth utcai emeletes épületbe.

A médiatábor résztvevői látogatták meg a szekszárdi laktanyát

2019.06.19

A médiatábor résztvevői látogattak el ma délután a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság laktanyájába.

Ismét a névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 2. blokkja

2019.06.18

Ismét a névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 2. blokkja, amelynek szombaton a turbinavédelem működése miatt egy turbinája kiesett - közölte honlapján az atomerőmű.

Két játékkal gazdagodott a dunakömlődi játszótér!

2019.06.16

Két játékkal gazdagodott Dunakömlődön a focipálya mellett lévő játszótér! Az eszközök beszerzését, valamint a gumiburkolat kiépítését képviselői keretéből finanszírozta Spiesz József.

Idén is lesz Erzsébet-tábor Pakson

2019.06.15

Nyári táborozást szervez a Paks Kistérségi Szociális Központ a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány és Paks Város Önkormányzata támogatásával az iskolai szünet idejére.

Látássérültek számára akadálymentesít weboldalakat egy magyar csapat

2019.06.14

A weboldalak akadálymentesítése nemcsak egyszerű segítségnyújtás, hanem üzleti szempontból is hasznos lépés - mondta a magyarországi IT cégeket és képzéseket listázó IThon.info portál alapítója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Fürdőzésre alkalmasak Tolna megye vizei

2019.06.14

A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatalának elsődleges vizsgálatai alapján a Fadd-Dombori Holt-Duna ágon, valamint a Szálkán található víztározó tóban kijelölt természetes fürdőhelyek vízminősége megfelel az előírásoknak, így bárki megmártózhat bennük.

Dunántúli csatornákon állít helyre védműveket az Aqua-Generál

2019.06.13

Többek közt megrongálódott zsilipeket és kikátyúsodott töltéskoronákat tesz rendbe a hajdúsági központú vállalat.

Lesz halőri bázisa a tolnai horgászoknak

2019.06.12

Megállapodás született a tolnai önkormányzat és a Tolnai Horgász Egyesület között a Duna-parton egy halőri bázis (kezelőépület) ügyében.

Szombattól újra elindul a közlekedés a gemenci erdei vasúton

2019.06.05

Június 8-ától részlegesen helyreáll a gemenci erdei vasúton a közlekedés, amelyet az egymást követő dunai árhullámok miatt szüneteltettek - közölte a Gemenc Zrt. szerdán az MTI-vel.

Területvásárlásba kezd a paksi önkormányzat

2019.06.05

Az értékbecslést követően vételi ajánlatot tesz az önkormányzat a Táncsics park és a volt konzervgyár területén lévő ingatlanokra – erről határozott rendkívüli ülésén a képviselő-testület.

Pályaorientációs napot tartott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

2019.06.04

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon jártak a palánki – rendészeti képzésben résztvevő – diákok.