2020.03.30, Hétfő

Aktuális

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

2020.03.28

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani. Az óraátállítás miatt változik egyes tömegközlekedési járatok menetrendje.

Vérellátó szolgálat: a kijárási korlátozás alatt is lehet vért adni

2020.03.27

Véradás céljából a kijárási korlátozás alatt is lehetséges a lakhelyelhagyás - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat pénteken az MTI-vel.

Kijárási korlátozást rendelt el szombattól a kormány

2020.03.27

Kijárási korlátozást vezetünk be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

Módosították a rajzpályázat beadási határidejét

2020.03.26

Rajzpályázatot hirdetett óvodásoknak és általános iskolásoknak az ÖKO Munkacsoport Alapítvány a Föld napja alkalmából.

Kunhalmok Tolna megyében

2020.03.25

Az elmúlt hónapokban több ex lege védett kunhalom természeti emlék feljegyzést kapott Tolna megyében.

Április 1-től nem közlekednek a helyijáratos buszok Bonyhádon

2020.03.25

A helyijáratok kihasználatlansága és az idősek védelme érdekében április 1-től - a fennálló veszélyhelyzet visszavonásáig - nem közlekednek a buszok Bonyhádon.

Így működik az e-recept kiváltása

2020.03.24

A vészhelyzetre való tekintettel – a hónapok óta működő rendszerben – az e-receptet bárki kiválthatja, csak azonosítania kell magát, és a beteg TAJ-számát felmutatnia.

Gyermekétkeztetés: négy iskolában lesz osztópont Szekszárdon

2020.03.23

A gyermekétkeztetés biztosítása önkormányzati feladat. A koronavírus-járvány miatt a gyermekek étkeztetése azonban nem történhet az oktatási-nevelési épületekben.

Havazásra figyelmeztetnek néhány megyében

2020.03.22

Havazás miatt adott ki figyelmeztetést néhány megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre. Többfelé erős szél várható.

Korlátozások a piaci árusításban

2020.03.20

A paksi piacon kizárólag élelmiszer árusítható 2020. március 20-tól, és csak azok az eladók folytathatják ezt a tevékenységet, akik tartós helyhasználati szerződéssel rendelkeznek – áll Szabó Péter március 18-án kiadott határozatában.

A bonyhádi dr. Ritter Beáta személyében új aljegyzője van a megyei önkormányzatnak

2020.03.20

Tavasztól új főjegyzője lett a Tolna Megyei Önkormányzat Hivatalának, dr. Baranyai Eszter személyében, aki február végéig aljegyzőként dolgozott a szervnél.

Befejeződtek a kosárlabda-bajnokságok

2020.03.19

A március 11-én Oroszlányban játszott zárt kapus mérkőzéssel véget ért a 2019/2020-as bajnokság az Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapata számára.

Szigorodnak a kéményseprés ellátásának feltételei

2020.03.19

A veszélyhelyzet elrendelése óta meghozott intézkedések az élet számtalan területére hatással vannak. Ezek közvetlenül nem érintik kéményseprőipari szerv működését, illetve a kéményseprői közszolgáltatást, azonban a helyzetre való tekintettel a szervezet is szigorúbb szabályok alapján jár el.

NAV: egy hónappal tovább, április 15-éig lehet kérni az szja-bevallási tervezetek postázását

2020.03.16

Április 15-éig kérhető a személyi jövedelemadó-bevallási (szja) tervezetek postázása - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel. Az ügyfélkapuval nem rendelkezők - a kormány által 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzet miatt - egy hónappal tovább vehetik igénybe a NAV szolgáltatását.

Koronavírus - Orbán: a tanulók hétfőtől nem mehetnek iskolába, tíz akciócsoport állt fel

2020.03.14

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állt fel, az oktatási munkacsoport első javaslata nyomán hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

Ingyenes étkezést biztosítanak a szociális intézmények munkatársainak Pakson

2020.03.27

A Magyarország Kormánya által elrendelt veszélyhelyzet időtartamára – a zökkenőmentes védekezés támogatása érdekében – a Paksi Életfa Idősek Otthona és a Paks Kistérségi Szociális Központ paksi székhelyén és telephelyén dolgozó munkatársainak azokon a napokon, amelyeken munkát végeznek.

Mit fizet a munkavállaló, ha fizetés nélküli szabadságon van?

2020.03.27

Ha a munkavállaló fizetés nélküli szabadságon van, akkor szünetel a biztosítási jogviszonya. Ha a munkavállaló más jogcímen sem jogosult az egészségügyi szolgáltatásra, akkor a fizetés nélküli szabadság első napjától egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. Ez idén havonta 7 710 forint, naponta 257 forint.

Tovább érvényes a tűzvédelmiszakvizsga-bizonyítvány

2020.03.26

Az újabb szakvizsga-bizonyítványok megszerzéséről a veszélyhelyzet megszűnését követően kell majd gondoskodni.

Átmenetileg melegszik az idő a hétvégén

2020.03.26

Átmenetileg melegszik az idő a hétvégén, helyenként 20 fok közeli meleg is lehet. Hétfőtől viszont ismét markáns lehűlés várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

Ne vegye fel, ne hívja vissza!

2020.03.25

Az ismeretlen, külföldi hívószámokról érkező hívásokkal kapcsolatban a rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet.

Felhívás a Családvédelmi Szolgálat működésével kapcsolatosan

2020.03.25

Tájékoztatjuk a Családvédelmi Szolgálatot (CSVSZ) igénybe vevő személyeket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a továbbiakban a családtervezési és az ifjúsági tanácsadás távkonzultáció keretében, telefonon zajlani.

Elkezdődött a szúnyogok tenyészőhelyeinek feltérképezése

2020.03.24

A katasztrófavédelem egyik kiemelt célja a jövőben a biológiai szúnyoggyérítés arányának növelése. Hatékony biológiai gyérítést viszont csak olyan pontos térképek birtokában lehet végezni, amelyek megmutatják, hol vannak a szúnyogok tenyészőhelyei. Ilyen térképek jelenleg csak néhány térségről állnak rendelkezésre.

Többfelé télies útviszonyokra figyelmeztet a közútkezelő

2020.03.23

Többfelé télies útviszonyokra figyelmeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Hidegfront érkezik zivatarokkal

2020.03.21

Zivatarveszély miatt adott ki figyelmeztetést az ország nagy részére szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mancs ismét jól teljesített

2020.03.20

A Szekszárdi Rendőrkapitányság egyenruhásainak munkáját a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület tagjai segítették, akik képzett mentőkutyájukkal megtalálták a több napja eltűnt férfit.

Ismét rendkívüli járatokkal gyűjtik a zöld hulladékot Szekszárdon

2020.03.19

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata az Alisca Terra Nkft. közreműködésével az eredetileg meghirdetetthez képest 2020-ban is további járatokat biztosít a lakossági zöld hulladék rendszeres begyűjtésére.

Kizárólag időpontfoglalással történik az ügyintézés a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon

2020.03.19

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében 2020. március 18-tól csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák, és minden egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálat, továbbá a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok („KAB buszok”) ügyfélfogadása határozatlan ideig szünetel. Ha elfelejtette az elektronikus ügyintézéshez szükséges Ügyfélkapu azonosítóját, az ingyenesen hívható Kormányzati Ügyfélvonal (1818) munkatársai segítenek.

Emelkedik a virágzó fák pollenszintje

2020.03.16

A tizedik héten ugyan visszaesett a virágzó a fák pollenszórása a hűvös, időnként csapadékos időben, de az elkövetkező napokban a ciprus- és tiszafafélék virágporának koncentrációja jellemzően közepes, több helyen magas szintet érhet el.

Kigyulladt a szekszárdi börtön tetőszerkezete

2020.03.16

Tűz keletkezett hétfő reggel a szekszárdi büntetés-végrehajtási intézet tetőszerkezetében, az oltás idejére az épületet teljesen kiürítették - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Őrizetben a szekszárdi gépkocsifeltörés-sorozat elkövetője

2020.03.13

A rendőrök a 21 éves helyi férfit elfogták, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is.