2020.07.05, Vasárnap

Aktuális

Új üzemeltetője van a paksi piacnak

2020.07.03

Új üzemeltetője van a paksi piacnak 2020. július 1-jétől. A korábbi üzemeltető CSIMBO Bt. előzetesen jelezte, hogy nem kívánja a paksi piac üzemeltetését a továbbiakban folytatni.

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020.07.03

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

Idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? program

2020.07.02

Július 1-jétől idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos turisztikai program, amelynek keretében az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig.

Gyorsan kipontozódhat

2020.07.02

Alig egy perc alatt tizenhat büntetőpontot gyűjtött össze az a motoros, aki Szekszárd központjában három súlyos közlekedési szabályszegést is elkövetett.

Elismerés tíz év szolgálatáért

2020.07.01

A katasztrófavédelem hivatásos állományában tíz éven át töltött szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Magyarország belügyminisztere Szolgálati Jelet adományozott Samu Dávid tűzoltó századosnak és Gyuricza Tibor tűzoltó századosnak.

Autósok, figyelem! Megszűnik az ingyenes parkolás

2020.06.30

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a gépjárművel közlekedők figyelmét, hogy Magyarország kormányának döntése értelmében 2020. július 1-től megszűnik az ingyenes parkolás Szekszárdon is.

Tolna megye természetes vizei fürdésre alkalmasak

2020.06.29

Tolna megye kijelölt természetes fürdőhelyein a vizek fürdésre alkalmasak, de a járványügyi helyzetre tekintettel a strandok fenntartóinak, üzemeltetőinek, és az odalátogató vendégeknek is a szokásosnál szigorúbb szabályokat kell betartani saját maguk, és más fürdőzők egészségének védelme érdekében.

Idén is lesz Erzsébet tábor Pakson

2020.06.28

Idén is lesz Erzsébet tábor Pakson – jelentette be Szabó Péter polgármester.

A Paksi Atomerőmű támogatásával vásárolt új betegszállítókat a Balassa kórház

2020.06.26

Két új betegszállító autó érkezett 2020. június 17-én Szekszárdra a Tolna megyei Balassa János Kórházba.

A mezőgazdaságot érintő tüzek megelőzhetőek

2020.06.26

Eljött a nyár, az aratás ideje. A betakarítási munkálatok alkalmával számos esetben keletkezik tűz mezőgazdasági gépekben, gabonatáblákon, vagy éppen száraz tarlókon. Ezek a tüzek némi elővigyázatossággal, az előírások betartásával megelőzhetőek.

Három megye rendőrei tartottak közlekedési akciót

2020.06.25

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében, Tolna és Csongrád-Csanád megye bevonásával valósult meg a mindhárom megyét – összesen 122 kilométer hosszan – átszelő 55-ös számú főút közlekedésrendészeti ellenőrzése.

Hamarosan kinyitják az Ürgemezei Strandot

2020.06.25

Ezt közösségi oldalán jelentette be Szabó Péter, Paks polgármestere. A pandémiás helyzet az utóbbi időszakban nem csak bizonytalanságot hozott magával, de komoly kihívás elé állította a létesítmény üzemeltetőjét.

Ütemterv szerint halad a KKÁT bővítése

2020.06.23

Újabb négy kamrát építenek a paksi atomerőműben keletkező kiégett kazetták átmeneti tárolására. A beruházásról, amelyre 2019 végén kötöttek szerződést, a Radioaktív Hulladékkezelő Kft. (RHK Kft.) számolt be weboldalán.

Jelentősen emelkedik a csecsemőgondozási díj összege

2020.06.23

A korábbi 70 százalékról a bruttó fizetés 100 százalékára emelkedik jövő év július 1-jétől a csecsemőgondozási díj (csed) összege - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Női kosárlabda Euroliga - A Szekszárd is indulna

2020.06.22

Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek (FIBA Europe), hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

Új nyitvatartás a kormányablakokban

2020.07.03

A hatékony és gyors ügyintézés biztosítása érdekében a kormányhivatal a Miniszterelnökséggel együttműködve felülvizsgálta a megyei kormányablakok nyitvatartási idejét, és – figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait, az ügyfélforgalmi adatokat és a helyi sajátosságokat – új, az állampolgárok számára kedvezőbb ügyfélfogadási rendet határozott meg.

Tűzvédelmi tesztekkel teheti próbára tudását

2020.07.02

Ezentúl bárki, akár otthonról is felmérheti tűzvédelmi tudását a katasztrófavédelem interaktív tűzvédelmi tesztjein keresztül.

Három PRC-teszt lett pozitív az országos szűrésen

2020.07.02

A csaknem 18 ezer ember bevonásával májusban végzett országos, reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálaton 10 575 PCR-tesztből három lett pozitív – jelentette be Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora.

Visszahelyezték a Makovecz-templom tetejét

2020.07.01

Közel 9 méter magasra, daruval emelték vissza a több, mint 900 kilogrammos, szív alakú acélszerkezetet a Makovecz-templom tetejére.

Tolna megyében is újraindítja a kéményseprést a katasztrófavédelem

2020.07.01

Újraindítja a koronavírus-járványhoz kötődő veszélyhelyzet miatt elhalasztott kéményseprést július 1-től az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kéményseprőipari szervezete - tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Szerdán ismét kánikula és extrém UV-sugárzás várható

2020.06.30

Szerdán ismét kánikula várható, extrém lesz az UV-sugárzás, és több megyében zivatarra, felhőszakadás is lehet számítani.

Ismét növekedhet a virágzó növények pollenszórása

2020.06.29

A kissé hűvösebb május és csapadékosabb, de szintén szokatlanul csapadékos június következtében a korábbi évekhez képest az allergiát kiváltó növények pollenszáma csak az alacsony-közepes tartományban maradt.

Nyáron is ingyen utazhatnak vonaton az iskolás csoportok

2020.06.27

Nyárra is kiterjesztik az általános és középiskolai csoportok tanítási időben biztosított díjmentes vasúti utazási lehetőségét, mert a koronavírus-járvány miatt elmaradtak az osztálykirándulások, tanulmányi kirándulások - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteken az MTI-vel.

Díjazták a Szekszárdi Szakképzési Centrum munkatársait

2020.06.26

Harmincnyolc, a Szekszárdi Szakképzési Centrum iskoláiban tanító, valamint az oktatási, irányítási munkát segítő szakember részesült elismerésben pedagógusnap alkalmából.

Lakópark, új bölcsőde és óvoda is épülhet Gerjenben

2020.06.25

Ajándékcsomaggal köszöntik az újszülötteket Gerjenben. A település polgármestere az összetartozás erősítése mellett az életkörülmények javítását is célként tűzte ki.

Elkészült az első hazai fejlesztésű Covid-teszt

2020.06.25

Elkészült az első hazai fejlesztésű Covid-teszt prototípusa, amely lényegesen pontosabb az eddig ismert gyorsteszteknél - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten. Kásler Miklós közölte, ez a fejlesztési eredmény azt is jelenti, hogy egy olyan módszer áll rendelkezésre, amely alapja lehet egy szintén hazai oltóanyag kifejlesztésének.

Véradás Dombóváron

2020.06.24

A városi rendőrkapitányság munkatársai ismét hozzájárultak a rászorulók életének megmentéséhez.

Hivatásos halőr / társadalmi halőr tanfolyamot szervez a Tolna Megyei Kormányhivatal

2020.06.23

Tolna Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Vadászati, Halászati és Földművelésügyi Osztálya hivatásos halőr/ társadalmi halőr alap és továbbképző tanfolyamot és vizsgát szervez.

6000 köbméter illegális útmenti hulladékkal kell elbánnia a Magyar Közútnak

2020.06.23

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csak idén, öt hónap alatt mintegy 631 millió forintot költött a kezelésében lévő közutak mentén és pihenőhelyeken összegyűjtött hulladék elszállítására és ártalmatlanítására. Ennek jelentős része az illegálisan elhelyezett hulladék, a társaság felmérése szerint jelenleg mintegy 6000 köbméternyi szabálytalanul elhelyezett szemétkupac található a közutak mentén, melyet folyamatosan számolnak fel, de újra és újra megjelennek.

Katasztrófavédelem: egyre több helyen kell védekezni a szúnyogok ellen

2020.06.22

Egyre több helyen kell védekezni a szúnyogok ellen; ezen a héten csaknem 44 ezer hektáron folytatódik a gyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.