2020.08.15, Szombat

Dombóvár

2000 darab szájmaszk érkezett Bonyhádra és Dombóvárra

2020.04.24

Aktuális

Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője adta át csütörtökön azt a 2000 darab, egyszer használatos szájmaszkot, amit egy vállalkozó ajánlott fel Bonyhádnak és Dombóvárnak a járványügyi védekezéshez.

Bővítette üzemét a dombóvári Kri-Sa Kft.

2020.01.29

Gazdaság

Mintegy 270 millió forintos beruházással bővítette üzemét a fémszerkezeteket gyártó dombóvári Kri-Sa Kft. - közölte a cég vezetője az MTI-vel.

Megalakult a Tolna Megyei Közgyűlés

2019.10.24

Helyi hírek

A testület újraválasztotta Fehérvári Tamást.

Új funkciót kapott Dombóvár központi épülete

2019.10.15

Aktuális

Eddigi helyéről az Esterházyak által építtetett Szabadság utca 8. szám alatti ingatlan egyik részébe költözik át hamarosan a nappali melegedő és a népkonyha.

90 éves lett a dombóvári gimnázium épülete

2019.10.02

Aktuális

Az oktatási intézmény ebből az alkalomból szeptember 28-án nagyszabású rendezvényt tartott.

A Szőlőhegy hat ingatlana kaphat helyi védettséget Dombóváron

2019.09.11

Aktuális

A városrész épített értékeit mérték fel a közelmúltban a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának hallgatói.

Házhoz mentünk Dombóváron

2019.09.07

Aktuális

Bűnmegelőzési információs pontot hoztak létre a rendőrök a településen.

Dombormű őrzi Szenes Hanna és Pataki Ferenc emlékét Dombóváron

2019.07.24

Aktuális

Az országban egyedülálló módon és elsőként emlékezik meg a város önkormányzata Szenes Hanna költőről és Pataki Ferenc fejszámolóról. A Farkas Attila Tanuszoda épületét díszíti július 16. óta a helyi Varga Gábor keramikus-szobrászművész legújabb alkotása, mely Izrael Állam nemzeti hősének és a település híres szülöttének állít közös emléket.

Megújult a dombóvári Tündérkert Bölcsőde

2019.06.23

Aktuális

Az energetikai célú beruházást annak kivitelezője ígéretének megfelelően a vállalási határidő lejárta előtt befejezte, így június 12-én tartották az ünnepélyes átadót a gyermekintézményben.

Növelni kell a fészkelőhelyek számát Dombóváron

2019.05.29

Aktuális

Két dombóvári vállalkozó is segíti a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 28. számú Dombóvári Csoportját abban, hogy az növelje a fecskék helyi költőhelyeinek számát.

Esővíz és hólé tárolására szolgáló tartályokat osztottak Dombóváron

2019.05.23

Aktuális

Május 21-én újabb 21 helyi família jutott ingyenesen olyan egy köbméteres gyűjtő tartályhoz, amiben a lakóépületére hulló csapadékot tudja felfogni.

Dombóvár is a nyertesek között

2019.05.20

Aktuális

A város önkormányzata sikerrel járt azon az Európai Bizottság által meghirdetett „WiFi4EU” elnevezésű pályázaton, mely az Európai Unió tagországaiban 3.400 településnek biztosít vissza nem térítendő támogatást ingyenes vezeték nélküli internet-kapcsolati pontok kialakítására.

Kisebb beruházásokkal szüntetik meg a közlekedési káoszt Dombóváron

2019.03.24

Aktuális

Az újdombóvári római katolikus templom körüli csomópontban és annak környékén a munkanapok reggelein és délutánjain gyakran hatalmas a közlekedési káosz. Ezen próbál változtatni a város önkormányzata több kisebb beruházásával.

Kreatív eszközöket kaptak ajándékba a dombóvári gyermekintézmények

2019.03.08

Aktuális

Újabb készségfejlesztő programok megvalósításához szükséges kreatív eszközöket kapott a Szivárvány Óvoda, a Zöld Liget Óvoda és a Százszorszép Óvoda, valamint a Döbröközi Mesevilág Óvoda.

Modernizált épületben tanulhatnak a dombóvári középiskolások

2019.02.19

Aktuális

Ünnepélyes keretek között február 13-án átadták az Illyés Gyula Gimnázium közel 200 millió forintból energetikailag korszerűsített ingatlanát.

Dombóvár és Kaposvár, Kaposvár és Mernye között pótlóbuszok április 15-től

2020.04.14

Aktuális

Április 15-től 28-ig a Dombóvár–Gyékényes vonal Dombóvár és Kaposvár szakaszán, továbbá a Kaposvár–Siófok vonal Kaposvár és Mernye közötti szakaszán is pótlóbuszokkal kell utazni.

Csökkentették a képviselői tiszteletdíjat Dombóváron

2019.11.14

Aktuális

Harminc százalékkal csökkentette Dombóvár közgyűlése a képviselői és alacsonyabb összegben állapította meg az alpolgármesteri tiszteletdíjat - közölte a város Fidesz-KDNP-s polgármestere az MTI-vel.

Lakatlan ház tetőszerkezete omlott össze Dombóváron

2019.10.15

Aktuális

Üresen álló ház tetőszerkezete omlott össze Dombóváron az Erzsébet utcában szombat kora délután.

Új beruházások lendíthetik fel Dombóvár turizmusát

2019.10.02

Aktuális

A hagyományokat követve az idei idegenforgalmi főszezon zárultával szeptember 28-án a Camping Étteremben tartotta Gunarasi Fórumát a város önkormányzata az üdülőtelepen életvitelszerűen élőknek, a nyaralóval rendelkezőknek és a helyben működő vállalkozások képviselőinek.

Közösségi helyszínt alakítottak ki Dombóvár központjában

2019.09.22

Aktuális

Szeptember 13-án a Margaret Island Együttes fergeteges koncertjével avatta fel a dombóvári önkormányzat a város új főterét a Tinódi Ház előtti területen.

Felújították a dombóvári sportlétesítményt

2019.09.09

Aktuális

A nyári szünet ideje alatt modernizálták a Farkas Attila Tanuszoda épületének egy részét. A munkálatok eredményét szeptember 5-én megtekintette Szabó Loránd polgármester, aki arról is beszámolt, hogy a napokban jó hírt kapott a Magyar Úszó Szövetségtől egy új, állami szerepvállalással megvalósuló sportlétesítményről.

A biztonságos közlekedést szolgálja az 56,8 millió forintos beruházás Dombóváron

2019.08.06

Aktuális

Régi vágya válik valóra a Szőlőhegyen élőknek és az ott zártkerti ingatlannal rendelkezőknek azzal, hogy hamarosan elkészül az említett településrészt a várossal összekötő kerékpárút.

Felújították a dombóvári futballisták játékterét

2019.07.08

Aktuális

Az elmúlt évek extrém időjárása következtében egy gombás betegség támadta meg a Szuhay Sportcentrum edzőpályájának gyepszőnyegét. Annak felújításához májusban fogott hozzá egy vállalkozás. A munka a létesítmény tulajdonosának - a város önkormányzatának - finanszírozásával valósul meg.

Rendőrök látogattak egy dombóvári nyári táborba

2019.06.22

Aktuális

Táborozó általános iskolai tanulókat kerestek fel a dombóvári zsaruk.

Több mint kétszáz kiló halat fogtak ki Dombóváron

2019.05.27

Aktuális

Harmadik alkalommal rendezték meg Dombóváron a huszonnégy órás horgászversenyt.

Megszünteti a termelést a Pasha Kft. Dombóváron

2019.05.22

Gazdaság

Megszünteti termelését a francia tulajdonú, női fehérneműket gyártó Pasha Kft. Dombóváron, a cég kétszáz dolgozót bocsát el - közölte a társaság a honlapján.

Pályaorientációs roadshowra hívják a diákokat Tolna megyében

2019.05.03

Helyi hírek

A roadshow célja, hogy az általános iskolás diákok egy virtuális utazással látogassanak el a szakmák világába.

Bővült a gépjárműpark Dombóváron

2019.03.12

Aktuális

Egy új vízszállítóval gazdagodott a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság. A gépkocsi ünnepélyes átadására a mai napon került sor Dombóváron.

Újjávarázsolják Dombóvár lerobbant állapotú sportlétesítményét

2019.03.05

Aktuális

A néhány éve az állami vasúttársaságtól a város önkormányzatának tulajdonába került egykori DVMSE-sporttelep - mely immár a Szuhay Sportcentrum nevet viseli - tervszerű modernizációja idén is folytatódik.

Elkészült Dombóvár műemlékjellegű gimnáziumának energetikai korszerűsítése

2019.02.11

Aktuális

A város önkormányzata és a Dombó-Land Kft. alkotta konzorcium a beruházás finanszírozásához nagyrészt az Európai Unió egyik pályázatán nyert vissza nem térítendő támogatást használta fel.