2019.11.21, Csütörtök

Dombóvár

Lakatlan ház tetőszerkezete omlott össze Dombóváron

2019.10.15

Aktuális

Üresen álló ház tetőszerkezete omlott össze Dombóváron az Erzsébet utcában szombat kora délután.

Új beruházások lendíthetik fel Dombóvár turizmusát

2019.10.02

Aktuális

A hagyományokat követve az idei idegenforgalmi főszezon zárultával szeptember 28-án a Camping Étteremben tartotta Gunarasi Fórumát a város önkormányzata az üdülőtelepen életvitelszerűen élőknek, a nyaralóval rendelkezőknek és a helyben működő vállalkozások képviselőinek.

Közösségi helyszínt alakítottak ki Dombóvár központjában

2019.09.22

Aktuális

Szeptember 13-án a Margaret Island Együttes fergeteges koncertjével avatta fel a dombóvári önkormányzat a város új főterét a Tinódi Ház előtti területen.

Felújították a dombóvári sportlétesítményt

2019.09.09

Aktuális

A nyári szünet ideje alatt modernizálták a Farkas Attila Tanuszoda épületének egy részét. A munkálatok eredményét szeptember 5-én megtekintette Szabó Loránd polgármester, aki arról is beszámolt, hogy a napokban jó hírt kapott a Magyar Úszó Szövetségtől egy új, állami szerepvállalással megvalósuló sportlétesítményről.

A biztonságos közlekedést szolgálja az 56,8 millió forintos beruházás Dombóváron

2019.08.06

Aktuális

Régi vágya válik valóra a Szőlőhegyen élőknek és az ott zártkerti ingatlannal rendelkezőknek azzal, hogy hamarosan elkészül az említett településrészt a várossal összekötő kerékpárút.

Felújították a dombóvári futballisták játékterét

2019.07.08

Aktuális

Az elmúlt évek extrém időjárása következtében egy gombás betegség támadta meg a Szuhay Sportcentrum edzőpályájának gyepszőnyegét. Annak felújításához májusban fogott hozzá egy vállalkozás. A munka a létesítmény tulajdonosának - a város önkormányzatának - finanszírozásával valósul meg.

Rendőrök látogattak egy dombóvári nyári táborba

2019.06.22

Aktuális

Táborozó általános iskolai tanulókat kerestek fel a dombóvári zsaruk.

Több mint kétszáz kiló halat fogtak ki Dombóváron

2019.05.27

Aktuális

Harmadik alkalommal rendezték meg Dombóváron a huszonnégy órás horgászversenyt.

Megszünteti a termelést a Pasha Kft. Dombóváron

2019.05.22

Gazdaság

Megszünteti termelését a francia tulajdonú, női fehérneműket gyártó Pasha Kft. Dombóváron, a cég kétszáz dolgozót bocsát el - közölte a társaság a honlapján.

Pályaorientációs roadshowra hívják a diákokat Tolna megyében

2019.05.03

Helyi hírek

A roadshow célja, hogy az általános iskolás diákok egy virtuális utazással látogassanak el a szakmák világába.

Bővült a gépjárműpark Dombóváron

2019.03.12

Aktuális

Egy új vízszállítóval gazdagodott a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság. A gépkocsi ünnepélyes átadására a mai napon került sor Dombóváron.

Újjávarázsolják Dombóvár lerobbant állapotú sportlétesítményét

2019.03.05

Aktuális

A néhány éve az állami vasúttársaságtól a város önkormányzatának tulajdonába került egykori DVMSE-sporttelep - mely immár a Szuhay Sportcentrum nevet viseli - tervszerű modernizációja idén is folytatódik.

Elkészült Dombóvár műemlékjellegű gimnáziumának energetikai korszerűsítése

2019.02.11

Aktuális

A város önkormányzata és a Dombó-Land Kft. alkotta konzorcium a beruházás finanszírozásához nagyrészt az Európai Unió egyik pályázatán nyert vissza nem térítendő támogatást használta fel.

Betonburkolatot kapott a dombóvári gyalogos átjáró

2019.01.27

Aktuális

Megújult a burkolata és új nevet kapott az a köz, amely a Szabadság utcából nyílik a Kossuth Lajos utca felé.

Bértámogatással növelnék a foglalkoztatottságot Dombóváron és Tamásiban

2019.01.18

Aktuális

Még fél éven keresztül igényelhetnek bérköltség-támogatást a felvenni kívánt alkalmazottaik után a Dombóvár és Tamási térségében működő cégek, vállalkozók a „Foglalkoztatási Paktum” elnevezésű projekt keretében.

Új funkciót kapott Dombóvár központi épülete

2019.10.15

Aktuális

Eddigi helyéről az Esterházyak által építtetett Szabadság utca 8. szám alatti ingatlan egyik részébe költözik át hamarosan a nappali melegedő és a népkonyha.

90 éves lett a dombóvári gimnázium épülete

2019.10.02

Aktuális

Az oktatási intézmény ebből az alkalomból szeptember 28-án nagyszabású rendezvényt tartott.

A Szőlőhegy hat ingatlana kaphat helyi védettséget Dombóváron

2019.09.11

Aktuális

A városrész épített értékeit mérték fel a közelmúltban a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának hallgatói.

Házhoz mentünk Dombóváron

2019.09.07

Aktuális

Bűnmegelőzési információs pontot hoztak létre a rendőrök a településen.

Dombormű őrzi Szenes Hanna és Pataki Ferenc emlékét Dombóváron

2019.07.24

Aktuális

Az országban egyedülálló módon és elsőként emlékezik meg a város önkormányzata Szenes Hanna költőről és Pataki Ferenc fejszámolóról. A Farkas Attila Tanuszoda épületét díszíti július 16. óta a helyi Varga Gábor keramikus-szobrászművész legújabb alkotása, mely Izrael Állam nemzeti hősének és a település híres szülöttének állít közös emléket.

Megújult a dombóvári Tündérkert Bölcsőde

2019.06.23

Aktuális

Az energetikai célú beruházást annak kivitelezője ígéretének megfelelően a vállalási határidő lejárta előtt befejezte, így június 12-én tartották az ünnepélyes átadót a gyermekintézményben.

Növelni kell a fészkelőhelyek számát Dombóváron

2019.05.29

Aktuális

Két dombóvári vállalkozó is segíti a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 28. számú Dombóvári Csoportját abban, hogy az növelje a fecskék helyi költőhelyeinek számát.

Esővíz és hólé tárolására szolgáló tartályokat osztottak Dombóváron

2019.05.23

Aktuális

Május 21-én újabb 21 helyi família jutott ingyenesen olyan egy köbméteres gyűjtő tartályhoz, amiben a lakóépületére hulló csapadékot tudja felfogni.

Dombóvár is a nyertesek között

2019.05.20

Aktuális

A város önkormányzata sikerrel járt azon az Európai Bizottság által meghirdetett „WiFi4EU” elnevezésű pályázaton, mely az Európai Unió tagországaiban 3.400 településnek biztosít vissza nem térítendő támogatást ingyenes vezeték nélküli internet-kapcsolati pontok kialakítására.

Kisebb beruházásokkal szüntetik meg a közlekedési káoszt Dombóváron

2019.03.24

Aktuális

Az újdombóvári római katolikus templom körüli csomópontban és annak környékén a munkanapok reggelein és délutánjain gyakran hatalmas a közlekedési káosz. Ezen próbál változtatni a város önkormányzata több kisebb beruházásával.

Kreatív eszközöket kaptak ajándékba a dombóvári gyermekintézmények

2019.03.08

Aktuális

Újabb készségfejlesztő programok megvalósításához szükséges kreatív eszközöket kapott a Szivárvány Óvoda, a Zöld Liget Óvoda és a Százszorszép Óvoda, valamint a Döbröközi Mesevilág Óvoda.

Modernizált épületben tanulhatnak a dombóvári középiskolások

2019.02.19

Aktuális

Ünnepélyes keretek között február 13-án átadták az Illyés Gyula Gimnázium közel 200 millió forintból energetikailag korszerűsített ingatlanát.

A bértámogatást kevesen ismerik, pedig érdemes kihasználni!

2019.02.10

Aktuális

Hamarosan véget érnek, de még lehet igényelni azokat a bértámogatási lehetőségeket, amelyek az elmúlt időszakban a Tamási és Dombóvár közötti foglalkoztatási együttműködésnek köszönhetően valósulhattak meg, segítve a helyi vállalkozásokat.

Négy dombóvári óvoda kapott készségfejlesztő játékokat

2019.01.21

Aktuális

Összesen 2.000.000 forintért vásárolt készségfejlesztő játékokat a város önkormányzata partnereivel közösen az általuk elnyert EFOP 3.9.2-16-2017-00047 számú „Humán kapacitások fejlesztése a dombóvári kistérségben”-pályázat keretében.

Infrastruktúra-, szolgáltatás- és közösségfejlesztés - jelentős fejlesztések kezdődnek Dombóváron

2019.01.18

Aktuális

Az Európai Uniótól 200 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a város önkormányzata és a Dombó-Land Térségfejlesztő Kft. a Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációjára. A projekt megvalósulását helyi intézményekből és civil szervezetekből álló támogató csoport is segíti.