2023.06.07, Szerda

Helyi hírek

A Paksi Atomerőműben sikerrel alkalmazták a Layher innovatív AGS állványrendszerét

2023.06.04

A Layher AGS rendszert az üzembiztonságot fokozó beruházás keretében használták először az atomerőműben a gyakorlatban.

Streit Mihálynét köszöntötte az alpolgármester Szekszárdon

2023.06.02

Streit Mihálynét köszöntötte 90. születésnapján Gyurkovics János. Az alpolgármester Magyarország Kormányának díszoklevelét, valamint az önkormányzat virágcsokrát adta át Veronika néninek.

Fejlesztik a kisszékelyi horgásztavak környezetét

2023.05.31

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 163 millió forintos támogatásával fejleszti a település két népszerű horgásztavának környezetét a kisszékelyi önkormányzat.

Albérleti díjak: Szekszárd az egyik legolcsóbb vármegyeszékhely

2023.05.29

A KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint áprilisban a lakbérek országosan 0,7 százalékkal, a fővárosban 1,7 százalékkal nőttek egy hónap alatt, egy év alatt országosan 17 százalékkal, Budapesten 19 százalékkal nőttek a lakbérek - közölte az ingatlanpiaci portál kedden az MTI-vel.

Szennyvíz-kiváltás kezdődik Szekszárdon a Major utcában

2023.05.27

Az ERÖV Zrt. megbízásából a Geotechnika ’84 Víz- és Csatornaépítő Kft. végzi a Major utcai szennyvízkiváltás kivitelezését.

Elérte legmagasabb pontját a Kalocsa-Paks Duna-híd

2023.05.25

Végéhez közeledik a jobb ártéri hídszerkezet szerkezetépítése a Duna Aszfalt kivitelezésében zajló projektben.

Több mint háromszázmillió forintos fejlesztést hajt végre a Simotrade Kft.

2023.05.23

Az ipari és lakossági világítótesteket gyártó simontornyai Simotrade Kft. 308 millió forintos fejlesztést hajt végre  a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz 216 millió forintos támogatásával - közölte a cég az MTI-vel.

Modern eszközökkel és gépparkkal gazdagodott a szekszárdi agrárszakképzés

2023.05.21

Egy szakmát igazán a gyakorlatban lehet elsajátítani - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint Nobilis Márton, az AM élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban rendezett átadó ünnepségen, Szekszárdon.

A Duna felett avattak bokrétát hazánk egyik legjelentősebb építési projektjén - videó

2023.05.19

Ennél magasabbra már nem nyúlik a Tolna és Bács-Kiskun között épülő híd, megmutatjuk a beruházás egyik legfontosabb eseményét.

Több mint 10 kilométeres kétsávos közút épült a Dunántúlon a paksi Duna-híd projektjében

2023.05.17

Az 5124-es út a Duna nyugati partján új nyomvonalon jött létre, a Paks és Kalocsa között épülő főútra merőleges irányban fut.

Tolnában is szirénapróbára kerül sor hétfőn

2023.05.15

A lakossági riasztó rendszer (Monitoring és Lakossági Riasztó - MoLaRi) csökkentett üzemű, úgynevezett morgatópróbájára kerül sor hétfő délelőtt 11 órától; ebben az időpontban az ország több száz pontján megszólalnak majd a szirénák - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap közleményben a közösségi oldalán.

Május 31-ig lehet tűzifát igényelni Szekszárdon

2023.05.13

A következő téli szezonnal kapcsolatos tűzifa igénylésről tartott sajtótájékoztatót a városházán Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér, a Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottság elnöke.

Bővül a kerékpárút-hálózat Szekszárdon

2023.05.11

Több mint egy kilométerrel bővül a kerékpárút-hálózat Szekszárdon, az építkezés szeptember 30-án fejeződik be.

Hét régióban, köztük Szekszárdon is folytatódik a szúnyogirtás

2023.05.09

Hét régióban folytatódik a szúnyogirtás a héten: többek között földi biológiai lárvagyérítést terveznek a szakemberek a Dunakanyarban, valamint a folyó szekszárdi, bajai és mohácsi térségében, ahogyan a Velencei-tó környéki lápos élőhelyeken is - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Több helyszínen is fűnyírást végeznek Szekszárdon

2023.05.06

2023. 18. hetében több utcában is fűnyírásra, illetve kaszálásra kerül sor - tájékoztatott róla Szekszárd városi honlapja.

Megemlékezést és ünnepi hangversenyt rendeznek június első hétvégéjén Szekszárdon

2023.06.03

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából megrendezett megemlékezést június 4-én, a Molnár Levente Ünnepi Hangversenyét pedig június 3-án tartják meg Szekszárdon.

Már lehet jelentkezni a legszebb konyhakertek programra Szekszárdon

2023.06.01

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is meghirdeti az "A legszebb konyhakertek" programot, csatlakozva a Magyar Örökség díjas országos programhoz.

Korszerűbb ultrahangkészüléket állítottak üzembe a szekszárdi kórházban

2023.05.30

Korábban ezeket a beavatkozásokat csak röntgensugárral tudták kivitelezni, az nagy sugárterhelést jelentett a gyermekek szervezetének, az új gép azonban nem bocsát ki káros anyagot.

MyFarm - már Szekszárdon is rendelhetünk egészséges zöldségeket egy kattintásra

2023.05.28

Idén már gomba és feldolgozott kézműves élelmiszerek is az asztalunkra kerülhetnek amellett, hogy a szezonális vegyszermentes zöldségeket is házhoz szállítják nekünk a MyFarm zöldségkosár-közösségekből.

A szekszárdi közgyűlés megszüntette a polgármester jogviszonyát

2023.05.26

A szekszárdi közgyűlés megszüntette csütörtökön a polgármester jogviszonyát összeférhetetlenség miatt, a városvezető, Ács Rezső (Fidesz-KDNP) jogi úton támadja meg a döntést.

Szekszárdon vasárnap is szabad füvet nyírni

2023.05.24

Szekszárd zajvédelmét az önkormányzat a 12/2011. (III.9.) számú rendeletében szabályozza. Ez a rendelet vonatkozik a közterületi rendezvényekre, a hangosító berendezések működtetésére, a munkahelyi vagy a magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő zajos tevékenységekre, így a hangos kerti gépek működtetésére is - számolt be róla Szekszárd városi honlapja.

Harminc program, nyitott pincék a Szekszárdi Pünkösdi Fesztiválon

2023.05.22

Harminc kulturális program, koncertek, gyerekszínházi előadások, nyitott pincék, ételkülönlegességek várják a közönséget a Szekszárdi Pünkösdi Fesztiválon, amelyet hét év után rendeznek meg ismét ezen a néven a Tolna vármegyei székhelyen.

Felújított óvodát adtak át Őcsényben

2023.05.20

Több mint 600 óvodaépületet újítottak fel 2019 és 2022 között a Magyar Falu Program támogatásával - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Tolna vármegyei Őcsényben.

Elkészült a 6-os út támfala Paksnál

2023.05.18

Átadták szerdán a 6-os út paksi szakaszán, egy korábban omlásnak indult löszfal mentén épült támfalat - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Óvodásoknak szóló közlekedésbiztonsági program indul tíz városban, köztük Szekszárdon is

2023.05.16

A Biztonságosan az iskolába elnevezésű rendezvénysorozat a június 15-ig tartó roadshow a főváros után Sárváron, Debrecenben, Békéscsabán, Pécsett, Szolnokon, Makón, Kaposváron, Kecskeméten és Szekszárdon folytatódik.

Ismét támogatja a vállalkozóvá válást a Tolna Vármegyei Kormányhivatal

2023.05.14

A Tolna Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztálya újabb munkaerőpiaci program keretében egy hónapos szolgáltatást nyújt, valamint képzést szervez álláskeresőknek, a vállalkozásuk indításához szükséges jogi, pénzügyi, informatikai és vállalkozásfejlesztési készségek, ismeretek megszerzésére.

Egy forintért kínál építési telkeket tolnanémedi önkormányzata

2023.05.12

Jelképes áron, egy forintért kínál építési telkeket a tolnanémedi önkormányzat, ösztönözve a fiatalok letelepedését - mondta a település polgármestere az MTI-nek.

Tolna megyében is új volánbuszok állnak üzembe

2023.05.10

Az alacsony belépésű, akadálymentes kialakítású buszok légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal, valamint fedélzeti kamerarendszerrel is rendelkeznek - közölték.

Tolna vármegyei rendőr- és tűzoltónap volt Szekszárdon

2023.05.08

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében került sor a program lebonyolítására 2023. május 5-én - számolt be róla police.hu honlapján.

Kurucz Antalnét köszöntötte a szekszárdi alpolgármester

2023.05.05

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Gyurkovics János alpolgármester köszöntötte Kurucz Antalnét. Az aktív korában kifejezetten innovatívnak számító pedagógus Tolna vármegye több településén is tanított és munkásságával hozzájárult a szekszárdi pedagógusképzés alapjainak megteremtéséhez.