2024.04.18, Csütörtök
Megújult a dombóvári Tündérkert Bölcsőde
dombovar.hu

Megújult a dombóvári Tündérkert Bölcsőde

dombovar.hu

2019.06.23. 15:48

Az energetikai célú beruházást annak kivitelezője ígéretének megfelelően a vállalási határidő lejárta előtt befejezte, így június 12-én tartották az ünnepélyes átadót a gyermekintézményben.

Hirdetés

A megújult épület avatásán Szabó Loránd polgármesteren kívül részt vettek az önkormányzat Természetesen Dombóvár-frakciójának tagjai, a Városháza munkatársai, a bölcsőde dolgozói, valamint a kivitelezést végző RP-SC Holding Kft. vezetői.
A közbeszerzési eljáráson nyertes kozármislenyi székhelyű cég szakemberei a munkák elvégzéséről szóló március 19-i szerződéskötést követően az ingatlan külső falait szigeteléssel látták el, az azokon lévő régi nyílászárókat, újakra cserélték, amiknek köszönhetően megszépült a homlokzat. A tető javítására és a vizesblokkok modernizálására is sor került. Új falburkolatokat, szanitereket és műanyagpadlókat kaptak az említett helyiségek, valamint az egyik - tornaszobának és rendezvényhelyszínnek használt - épületblokkban a régi belső ajtók helyére is újakat építettek be a vállalkozás dolgozói. Mindezek elvégzéséért összesen 46,7 millió forintot számlázhat a korlátolt felelősségű társaság, melynek képviselői a gyermekintézmény korábbiaknál olcsóbb üzemeltetését szolgáló energetikai beruházást jelképezve hőmérőt adtak ajándékba.
- Egy helyi vállalkozó nagy örömünkre felajánlotta azt, hogy két csoportszobánkat ingyen kifesti - mondta Bálintné Bende Klaudia, a Tündérkert Bölcsőde vezetője. - Pálfy Gergőnek megköszönjük azt, hogy mára ő is elkészült az önként vállalt munkájával.
- A 2018 elején 72 gyermek befogadására alkalmassá tett intézmény modernizálása egyike volt annak az öt célnak, amit a város önkormányzata vissza nem térítendő állami támogatással szeretett volna megvalósítani, de a pályázatokat a Tolna Megyei Közgyűlés fideszes vezetői „megfúrták” - emelte ki Szabó Loránd polgármester. - Dombóvár azonban nem hagyja magát, hanem önerőből végzi el azokat a beruházásokat, amik a település lakóinak komfortérzet-javítását szolgálják. A Tündérkert Bölcsőde felújítása most fejeződött be, már folyik a Tinódi Ház előtti városi főtér kialakítása és a környék megszépítése, hamarosan elkezdődik a Szabadság utcai nappali melegedő és népkonyha ingatlanának rendbetétele, majd a Szabadság utcai orvosi rendelők korszerűsítése, valamint a szőlőhegyi településrészre vezető kerékpárút kivitelezése következik.
Az önkormányzati vezető arról is beszélt, hogy a Tündérkert Bölcsőde férőhelyszámának növelése, valamint az elvégzett energetikai fejlesztés a település gazdaságának élénküléséhez és az itt élő családok jólétének javulásához is hozzájárul, hiszen a gyermeket vállaló fiatal helyi famíliákból a dolgozni akaró anyukák a szülés után minél előbb vissza tudnak térni a foglalkoztatójukhoz akkor, ha hétfőtől péntekig napközben az intézményben helyezhetik el a csöppségeket.

AktuálisDombóvárTolna megyebölcsődefelújítás