2023.03.28, Kedd

Aktuális

Újabb temetőt tárnak fel a paksi régészek

2020.08.10

Cserépedényt és csontokat is találtak a Paksi Városi Múzeum régészei legújabb kutatásukon, a hatos út melletti beruházási területen. Paks igen gazdag régészeti lelőhelyben, jelenleg négy helyszín is feltárásra vár.

Sikeres volt a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program Értényben

2020.08.10

Tolna megyében elsőként Értény faluközpontjában várták az érdeklődőket a népegészségügyi program szervezői. A regisztrációt követően a résztvevők számos szűrővizsgálaton vehettek részt.

Labdarúgó NB I - A nyitófordulóban avatja fel felújított stadionját a Paks

2020.08.07

A labdarúgó OTP Bank Liga jövő heti nyitófordulójában avatja fel felújított stadionját a Paksi FC.

Bejrúti robbanás - Magyarország katasztrófavédelmi szakértőket ajánlott fel Libanonnak

2020.08.07

Öt katasztrófavédelmi szakértőt ajánlott fel Magyarország Libanonnak, hogy támogassák a bejrúti robbanás okozta helyzet felszámolását - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtökön az MTI-vel.

Újabb projekt fejleszti a Paksi Atomerőmű gyorsforgalmi elérhetőségét

2020.08.06

A 6-os főút négysávosítása és az autópálya-bekötő építése mellett két bekötőútját is négysávosítják az atomerőműnek.

Szuperhősök Szekszárdon

2020.08.05

Prevenciós szakemberek látogattak a táborozó gyerekekhez.

Több mint négyszáz településen folytatódik a szúnyogírtás

2020.08.04

Több mint négyszáz településen - 140 ezer hektáron - folytatódik a szúnyoggyérítés augusztus első hetében - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Így védi ki a Magyar Közút energiaelnyelő eszköze a halálos baleseteket - videóval

2020.08.04

Másfél év alatt 19 munkavégzés közben balesetet vészeltek át haláleset nélkül a közútkezelő dolgozói.

Koppányszántó is fejlődik tovább

2020.08.03

Koppányszántó központi épületét korszerűsítette az önkormányzat. A fejlesztésekről a cikkben található közlemények adnak részletes tájékoztatást.

Biztonsággal fürödhetünk Tolna megye kijelölt természetes fürdőhelyein

2020.08.03

A Tolna Megyei Kormányhivatal a járványügyi készültség időszakában, a természetes fürdők felügyelete során fokozottan ellenőrzi a fürdővizek minőségét, valamint a biztonságosfürdőzés feltételeit.

Hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől

2020.08.01

A hagyományos és a távoktatást ötvöző hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől - mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A nagy elődök nyomdokaiba léptek a tűzoltó hallgatók

2020.07.31

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tanévzáró ünnepségét tartották július 31-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete előtt. A végzett hallgatók az országos katasztrófavédelmi főigazgató, helyettesei és a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, valamint az oktatási intézmények vezetői, képviselői előtt tették le esküjüket.

Bocsa emlékverseny

2020.07.30

12 csapat részvételével rendezték a Paksi Atomkupa 2020 nemzetközi kétnapos bocsaversenyt az Ürgemezei Strandon.

Vonattal ütközött egy teherautó Simontornyán

2020.07.30

Személyszállító vonat és egy rakomány nélküli tehergépkocsi ütközött július 28-án délután Simontornyán.

Az NNK ideiglenesen engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást

2020.07.29

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), figyelembe véve egy esetleges szúnyogok okozta betegséghullám megjelenését, 180 napra engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást - tájékoztatta az NNK hétfőn az MTI-t.

Közös erővel a Tolna Megyei Balassa János Kórházért

2020.08.10

Több mint egymillió forintot sikerült összegyűjteni a megyei kórház szülészet-nőgyógyászati osztály részére az augusztus 9-én, vasárnap rendezett jótékonysági „3000-es Tornán” Gerjenben.

Javaslatokat vár Szekszárd önkormányzata az új orvosi rendelő építési helyszínével kapcsolatban

2020.08.08

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az építendő új orvosi rendelő építését a Szabó Dezső utcai helyszínét elvetette, új helyszín kiválasztásának lehetőségét vizsgálja.

Egyre többfelé várható hőség

2020.08.07

Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel.

Megszűnik két iskola Szekszárdon

2020.08.06

Pénzügyi okból megszűnik egy alapítványi általános és egy szeretetszolgálati szakképző iskola Szekszárdon augusztus 31-én - közölték az intézményvezetők csütörtökön az MTI-vel.

Szeptembertől minden nappali tagozatos tanuló ingyen kap tankönyvet

2020.08.05

A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyenes tankönyvellátásban részesül - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára hétfőn Üllőn újságíróknak, abból az alkalomból, hogy megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba.

Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

2020.08.04

A két új paksi blokk tervezése során minden környezetvédelmi szempontra kiterjedt a szakemberek figyelme. Ezek egyike a Duna vizének hőmérséklete, ugyanis, ahogyan a jelenleg üzemelő atomerőmű, úgy az új is a folyó vizét használja majd a hűtéshez.

Megjelentek az első parlagfű pollenek

2020.08.04

Bár a levegőben lévő pollenek nagy hányadát változatlanul a csalánfélék virágpora teszi még ki, a következő napokban számítani kell a parlagfű pollenszámának további erőteljes növekedésére, mely október végéig folyamatosan jelen lesz a levegőben.

A kormány támogatja az anyatejes táplálást

2020.08.03

A kormány minden eszközzel segíteni kíván abban, hogy minden édesanya, aki szeretné, anyatejjel tudja táplálni a gyermekét - hangoztatta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az anyatejes szoptatás világnapján, szombaton a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Augusztusi nyári esték programsorozat Pakson

2020.08.03

Elmaradnak a Szent István ünnepe köré szervezett rendezvénysorozat kulturális programjai Pakson – jelentette be Szabó Péter polgármester az elmúlt héten.

A vezetés közben kézben tartott mobiltelefonozás nemcsak veszélyes...

2020.08.02

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy vezetés közben lehetőség szerint ne telefonáljanak, ha azonban elengedhetetlenül szükséges, használjanak headsetet vagy kihangosítót!

Megkezdődött a „Tisztítsuk meg az Országot!” Projekt végrehajtásának előkészítése

2020.07.31

A „Tisztítsuk meg az Országot! Projekt keretében először az illegális hulladéklerakással leginkább érintett területeket tisztítják meg - hangzott el a projekt első ülésén, csütörtökön. Az online videókonferencián a közreműködő szervezetek vezetői, a pilot projektek képviselői, illetve meghívott szakemberek vitatták meg az illegális hulladék felszámolásának végrehajtási tervét.

Törzskönyvet kaphatnak az online regisztrált kerékpárok

2020.07.31

Törzskönyvet kapnak azok a kerékpárok, amelyeket az interneten regisztrálnak tulajdonosaik a Bikesafe.hu elnevezésű kerékpár-adatbázisba - közölte a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Felújítás zajlik a paksi evangélikus templomban

2020.07.30

Megújul az oltár előtti terület a paksi evangélikus templomban. A padozat már rossz állapotban volt, szőnyegekkel takarták. A beton, tégla és műkő elegyét a Zo-Bau Kft. szakemberei felvésték és elszállították, majd egységes betonalapot készítettek az új burkolat alá.

104 gyorshajtó néhány óra alatt

2020.07.29

Tolna megye útjain július utolsó hétvégéjén tartottak fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzést az egyenruhások.

A babaváró miatt kevesebb hagyományos banki kölcsönt vesznek fel

2020.07.28

Nagyon szép karriert futott be történetének első évében a gyermekvállalást ösztönözni hivatott, állami támogatású babaváró konstrukció, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint a tavaly júliusi indulás és az idén május vége között eltelt tíz hónap alatt 722,1 milliárd forintra nőtt az érintett családoknál lévő állomány, ami a lakosságnál lévő teljes hitelmennyiségnek már a 9,7 százalékát tette ki – írta a Világgazdaság hétfőn.