2018.07.22, Vasárnap

Aktuális

Erdészeti génmegőrzési programot indított a Gyulaj Zrt.

2018.06.12

Az olasz molyhos tölgy és a kocsánytalan tölgy számára különítettek el magtermelő területeket.

Nyári táboroztatást szervez Paks

2018.06.11

Sikeres pályázat eredményeként nyári gyermekfelügyeletet/nyári táboroztatást szervez a nyári szünidőben a Paks Kistérségi Szociális Központ Napközis Erzsébet Tábor programként.

Népszavazáson utasították el Madocsán egy kavicsbánya nyitását

2018.06.10

Népszavazáson, nagy többséggel utasították el vasárnap a Tolna megyei Madocsán azt, hogy a település közelében kavicsbánya nyíljon.

Paksi delegáció járt nemzetközi e-mobilitás találkozón

2018.06.09

Nemzetközi e-mobilitás workshopon vettek részt Paks Város Önkormányzata és a Protheus Holding Zrt. képviselői Ausztriában, az Energie- und Umweltagentur Niederösterreich (eNu) szervezésében.

Évzáró ovikarate bajnokságot rendeztek Bátaszéken

2018.06.08

Május 29-én zártuk az évet ovikaratékáinkkal a már hagyományos évzáró ovikarate bajnokság keretében.

Negyedikek lettek a dombóvári tűzoltók az országos közlekedésbiztonsági versenyen

2018.06.07

A katasztrófavédelemnél dolgozó gépjárművezetők, illetve az ügyintézőként gépjárművet vezetők mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat azon a versenysorozaton, amelynek végén, a megyei versenyeket, majd az öt regionális fordulót követően országos győzteseket hirdettek.

Mammográfiás szűrés Dombóváron

2018.06.06

Népegészségügyi Program keretében ismét lesz mammográfiás emlőszűrés Dombóváron, a Dombóvári Szent Lukács Kórház udvarán telepített Primavera mobil szűrőállomáson 2018. június 6-22. között.

Megújul Pakson a Csengey központ

2018.06.05

80-100 fős kamaramozi kialakítását és a színházterem felújítását tervezi az önkormányzat a Csengey központban, a lehetőségekről helyszíni bejáráson tájékozódott Kovács Sándor alpolgármester.

Ügyfélfogadási szünet a Tolnai Kormányablakban

2018.06.05

Karbantartási munkálatok miatt szünetel majd az ügyfélfogadás.

A kurdi önkéntesek újabb minősítést szereztek

2018.06.04

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok évente minősítő vizsgagyakorlatot szerveznek az önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületek szaktevékenységet végző tagjai részére szakmai felkészültségük ellenőrzése céljából.

Kétszázmillióból fejlesztik a baranyai kormányhivatal mikrobiológiai laboratóriumát

2018.06.02

saknem kétszázmillió forintos európai uniós forrásból fejlesztik a Baranya Megyei Kormányhivatal mikrobiológiai laboratóriumát.

E-Taxi címmel új műsor indul a paksi televízióban

2018.06.01

A sorozat célja az elektromos közlekedés népszerűsítése, az elektromos mobilitás program megismertetése.

Másfél millió forintból újították fel a bátaszéki iskolát

2018.05.31

Önkormányzati forrásból oldották meg az iskola felújítási munkálatait.

Beruházást, munkahelyeket és fejlődést hozó megállapodást kötött Dombóvár

2018.05.30

Százmillió forintos értékben cserél ingatlant a Viessmann Technika Dombóvár Kft. és a város önkormányzata. A világ egyik vezető kazángyártó cégének helyi leányvállalata jelentős fejlesztést hajt végre a tulajdonába kerülő területen, további 30 főnek ad munkát, a település pedig egy olyan épületegyütteshez jut, amely a tervezett tüskei ipari park központja lehet.

Országos döntőbe jutottak a dombóvári lánglovagok

2018.05.30

Az Országos Közlekedésbiztonsági Verseny regionális döntőjén készenléti szer kategóriában Tormási Tamás és Simon Jenő, dombóvári hivatásos tűzoltók második helyezést értek el. Ezzel az eredménnyel bejutottak az Országos Közlekedésbiztonsági Verseny döntőjébe, amelyet június 5-én Zsámbékon, a Drivingcamp Hungary vezetéstechnikai centrumban tartanak.

60 millió forintból újul meg a dombóvári Százszorszép Óvoda

2018.06.11

A város önkormányzatának tulajdonában lévő és fenntartásában működő gyermekintézmény épületének energetikai korszerűsítését az ingatlan leromlott állapota és a sok pénzbe kerülő folyamatos karbantartás-szükséglete indokolja.

Paks is részt vett a Nemzeti Regattán

2018.06.11

Első alkalommal vett részt Paks a Nemzeti Regattán, Magyarország településeinek vitorlás fesztiválján.

Magyar fül-orr-gégészeti orvoscsoport indul Malawiba

2018.06.10

Speciális fül-orr-gégészeti magyar orvoscsoport indul hétfőn az afrikai Malawiba - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Újra indul a "Nyári diákmunka" program

2018.06.08

A Nemzetgazdasági Minisztérium az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi/megyei kormányhivatalok és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályainak közreműködésével 2018-ban is elindítja a „Nyári diákmunka” elnevezésű központi munkaerő-piaci programot.

Várépítő Pályázat: 19 felajánló cég, nettó 16 millió forint építőanyag és 22 nyertes

2018.06.07

20 nyertes gyermekintézmény és 2 műemlék képviselői vehették át a felújításaikhoz szükséges építőanyagra szóló utalványokat a Várépítő pályázat idei díjátadóján, június 5-én, Budaörs Város Önkormányzatának dísztermében.

Egyszerűsödik a babakocsisok és a mozgáskorlátozottak átkelése Dombóváron

2018.06.07

A város önkormányzata versenyeztetés alapján a helyi Kovi-95 Építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t bízta meg azzal, hogy elvégezze a település két forgalmas kereszteződésében az út és a járda kapcsolatának akadály-mentesítését.

Világbajnoki szintet futott a bonyhádi fiú

2018.06.06

A napokban rendezték Veszprémben a VEDAC hagyományos futónapját, amin nyolcszáz méteren erős mezőny gyűlt össze.

Dolgozó diákok - bejelentésekre és az adószabályok betartására figyelmeztet a NAV

2018.06.05

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

Dombóvár a csecsemőgondozásra is odafigyel

2018.06.04

A város önkormányzata összesen 1,5 millió forintot fordított a helyi védőnői tanácsadó szolgálat eszközfejlesztésére.

Országos TISPOL ellenőrzésre készülnek a rend őrei

2018.06.03

Az akció célja elsősorban az ittas vagy bódult állapotban vezető sofőrök kiszűrése.

Nagy innováció a robot a magyar egészségügyben

2018.06.01

Nagy innováció a robot a magyar egészségügyben, segítségével rövidebbek és pontosabbak lehetnek a műtétek - közölte az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet funkcionális idegsebészeti osztályának főorvosa az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Országos bajnok a szekszárdi Perczel szakképző iskola lány röplabda csapata

2018.06.01

A Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskola lány röplabda csapata, 2018. május 25-én Budapesten a BME Sportközpontban megrendezett Strandröplabda Diákolimpia Országos döntőjén vett részt. A versenyre 41 középiskola csapata nevezett.

Skybaby: megérkezett az energiaitalok legújabb generációja

2018.05.31

Elsőként három, a Classic, a Classic Zero és a Cool változatokban érhető el 250 ml-es kiszerelésben, de a közeljövőben további ízeket és egyedülálló kiszereléseket fejlesztenek.

Országos Sillerfesztivált tartanak a hétvégén Pakson

2018.05.30

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a hétvégén az Országos Sillerfesztivált Pakson. Az elmúlt évek hagyományait követve pénteken tartják a borok szakmai értékelését, szombaton pedig a közönségnapot gasztronómiai és kulturális programokkal.

Időközi önkormányzati képviselő-választás lesz Pakson

2018.05.29

Magyarné Nagy Edina halála miatt időközi önkormányzati képviselő-választás lesz Paks 02. számú egyéni választókerületében 2018. szeptember 2-án, határozott május 28-án megtartott ülésén a Helyi Választási Bizottság, illetve a grémium kitűzte a választás határnapjait.