2024.04.29, Hétfő
Paks-Ferencváros - vérbeli zöld-fehér rangadó a foci szerelmeseinek
Fotó: paksifc.hu

Paks-Ferencváros - vérbeli zöld-fehér rangadó a foci szerelmeseinek

MTI

2024.04.05. 11:15

A bajnoki cím szempontjából fontos meccs jön a labdarúgó OTP Bank Liga hét végi 27. fordulójában: a címvédő és listavezető Ferencváros vasárnap a második helyen álló Paksot fogadja.

Hirdetés

A fővárosi zöld-fehérek úgy állnak az élen ötpontos előnnyel, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint Tolna vármegyei riválisuk. Ez azt is jelenti, hogy ha a vasárnapi találkozón az FTC nyer, akkor hat fordulóval a zárás előtt nyolc pontra nő a Paks hátránya, ami hamarosan 11 pont lehet, a címvédő ugyanis jövő szerdán pótolja majd be a Diósgyőr elleni, korábbról elhalasztott mérkőzését.
 

Fotó: paksifc.hu


Mindkét együttes továbbjutott a kupában

Hét közben mindkét együttes továbbjutott a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjéből, igaz, a paksiak szerda este túlórára kényszerültek a másodosztályú Vasas otthonában. Bognár György vezetőedző csapata a 2-2-vel zárult rendes játékidőt követően a ráadásban három gólt szerzett, így 5-2-es sikerrel jutott a négy közé. A Ferencváros ezzel szemben kilencven perc alatt aratott 2-0-s győzelmet Miskolcon, amellyel búcsúztatta a Diósgyőrt.

Tavaly a Paks otthon kétszer is legyőzte a Fradit

A Ferencváros és a Paks párharcában az örökmérleg fővárosi fölényt mutat, ugyanakkor a Tolna vármegyei csapat pályaválasztóként tavaly áprilisban és decemberben legyőzte fővárosi riválist, mégpedig mindkétszer 3-2-re. Idegenben legutóbb 2022 februárjában nyert a Paks az FTC ellen, azóta a bajnokságban kétszer, a kupában egyszer szenvedett vereséget a Groupama Arénában.

vasárnap:
Ferencvárosi TC-Paksi FC 14.45

AktuálisPaks FCFerencvárosOTP Bank Liga