2024.10.24, Csütörtök
Szekszárd - Elmondhatja a véleményét a bringaútról!
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Szekszárd - Elmondhatja a véleményét a bringaútról!

Forrás: szekszard.hu

2024.05.03. 14:25

Bemutatják a lakosságnak és véleményezhetik is a város kerékpárforgalmi hálózati tervét.

A TOP PLUSZ-1.3.2-23 kódszámú Fenntartható városfejlesztés c. pályázati felhívás alapján elkészült Szekszárd Megyei Jogú Város kerékpárforgalmi hálózati terve. A tanulmány célja, hogy Szekszárd város rövid-, közép- és hosszútávú kerékpáros fejlesztései kiérlelt hálózati elképzelésbe illeszkedjenek, megalapozott nyomvonallal és műszaki megoldásokkal rendelkezzenek, továbbá a terv útmutatóként is szolgál majd minden olyan jövőbeni fejlesztésnél, amely bármilyen módon érinti a kerékpárral közlekedők helyzetét.

 

A kerékpárforgalmi hálózati terv elkészítéséhez a lakosság kérdőíven fejthette ki véleményét előzetesen, továbbá a tervező a dokumentum elkészítése során egyeztetett a helyi kerékpáros egyesületekkel, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központtal (AÖFK), a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökséggel (KDMFÜ), a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt.-vel, a Duna-Dráva Nemzeti Parkkal, a Tolna Vármegyei Önkormányzattal, valamint a Magyar Közút Tolna Vármegyei Igazgatóságával. A kerékpárforgalmi hálózati tervet a Miniszerelnökség Aktív Mobilitási Főosztály által szervezett Tervzsűrivel is véleményeztette.

Szekszárd Megyei Jogú Város kerékpárforgalmi hálózati terve elérhető ide kattintva.

 

Írja meg vagy mondja el gondolatait!

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala várja a tanulmánnyal kapcsolatos lakossági észrevételeket elektronikus úton a [email protected] címre, vagy személyesen lakossági fórum keretében

2024. május 15-én, 13 órakor

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala dísztermében.

 

AktuálisSzekszárdlakossági fórumkerékpárútfejlesztés