2024.05.19, Vasárnap
Szekszárd - Szerdán elköszön a női kosárcsapat edzője
Fotó:kscszekszard.hu

Szekszárd - Szerdán elköszön a női kosárcsapat edzője

Forrás:kscszekszard.hu

2024.05.07. 10:56

Távozik Djokics Zseljko, a női kosárlabda NB I-ben jelenleg a bronzcsatában érdekelt TARR KSC Szekszárd vezetőedzője.

A klub a közösségi oldalán jelentette be, hogy a szerb-magyar szakember - akinek júniusban jár le a szerződése - az idény végén elhagyja a tolnai együttest. Előzőleg nyolc és fél évig irányította a csapatot, amellyel többek közt négy bajnoki ezüstérmet és egy Magyar Kupát nyert, Európa Kupa-bronzérmes lett, valamint bejutott az Euroliga csoportkörébe.

Új motivációt keres az edző

"Ez volt a legszebb időszak edzői karrierem során, de most, a bronzcsata harmadik meccse után átadom a stafétát másnak" - mondta meghatottan Djokics. "Lejárt a szerződésem, s alapvetően azt  éreztem, változásra van szükségem. Csodálatos éveket töltöttem Szekszárdon, történelmet írtunk együtt, a második családommá vált a klub, a menedzsment, a stábom, a játékosok, a szurkolók, akik hiányozni fognak. Zsigerileg érzem, kell az új motiváció, és szerintem a klubnak is, amely jó kezekben van. Biztosan sokszor jövök ide a jövőben, nagy álmom volt, hogy a VIP-büféből nézzem a meccseket, ezt a csapat edzőjeként nem tehettem meg. It is time to say good bye!"

Az utolsó meccs  

A tréner kifejtette, Pécs mellett, ahol már több mint tíz éve él, Szekszárd a másik kedvenc városa. A klub a második családja lett, de most az első családja kívánságának is eleget tesz a döntésével. Hozzátette, szerdán a Sopron elleni bronzcsata harmadik felvonása lesz az utolsó meccse, s már most tudja, mennyire megható és érzelmes lesz utána a búcsú.

A klubvezetés megérti a döntést

Szabó Gergő ügyvezető közölte, nehéz szavakba önteni azt, mennyire hálásak Djokics Zseljko munkájáért.
"Elévülhetetlen érdemei vannak a klub felemelkedésében, érkezése óta lett a csapat az egyik meghatározó együttese a magyar bajnokságnak és lett rendszeres szereplő a nemzetközi kupaporondon. Egy alsó-középházas klub voltunk, és vele az Euroligáig jutottunk, ennek az időszaknak a sikerei szakmai részben nagyban neki köszönhetőek. Tudom, nehéz volt neki meghozni ezt a döntést, de mivel már én is családos ember vagyok, megértem. Sok sikert kívánunk neki a pályafutásához, és biztos vagyok abban, tudja ő is, ide mindig hazajön" - jelentette ki Szabó Gergő, hozzátéve, az új edzőről hamarosan tájékoztatják a szurkolókat.

AktuálisSzekszárdTARR KSC SzekszárdDjokics Zseljko