2022.07.02, Szombat

Aktuális

Jogosítvány nélkül forgalomból kivont autóval száguldozott, őrizetbe vették

2020.08.19

Megpróbált elmenekülni az igazoltatás elől egy dombóvári férfi, aki érvényes jogosítvány nélkül, 150 kilométer/órás sebességgel hajtott egy forgalomból kivont autóval - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján.

Beindult a parlagfűszezon

2020.08.19

Szekszárdon és a környékén is elérte a levegőben a parlagfű pollenszáma azt a magas koncentrációt, amely már allergiás tüneteket okoz.

Tizenkét megyében folytatódik a szúnyogirtás

2020.08.18

Tizenkét megyében és a Duna árterületén folytatódik a szúnyogirtás a héten - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese hétfőn az MTI-vel.

Enyhe földrengés volt Tolnában

2020.08.17

Enyhe földrengés volt szombat kora este Tolna megyében - közölte honlapján a katasztrófavédelem.

A Foglalkoztatás 2020 programban 182 millió forint érhető el

2020.08.15

Szeptember 10-ig lehet pályázatokat beadni a Foglalkoztatás 2020 programban, amelyben 182 millió forint érhető el megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának támogatására - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára pénteken Albertirsán.

Az ország nagy részén zivatarokra figyelmeztetnek

2020.08.14

Zivatarveszély miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Augusztus 20. - Módosul a kormányablakok nyitvatartása

2020.08.14

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep miatt módosul a nyitvatartási rend a kormányablakokban és az okmányirodákban.

Nyáron van a legtöbb közúti baleset

2020.08.13

Nyáron történik a legtöbb közlekedési baleset a magyar közutakon és külföldön is - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési osztályának vezetője csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Sikeresen vizsgáztak a kurdi önkéntes tűzoltók a szombati újraminősítő gyakorlatukon

2020.08.12

Továbbra is önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületként működhetnek tovább a kurdiak önkéntesei, az augusztus nyolcadikán, délelőtt kilenc órakor kezdődő sikeres gyakorlatukat követően.

Koronavírus: a legfontosabb védekezés most az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe

2020.08.12

Az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek: a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe - írta a Koronavírus Sajtóközpont a koronavirus.gov.hu oldalon kedden.

Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet

2020.08.11

A normális, megszokott menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet. A hamarosan megjelenő rendelet szerint a tanév hagyományosan indulhat szeptember 1-jén. A koronavírus-járvány hazai alakulása eddig kedvező, jelenleg nem indokolt a digitális oktatással helyettesíteni a hagyományos

Forgalomba helyezték az ideiglenes Kapos-hidat Pincehelyen

2020.08.11

Forgalomba helyezték az ideiglenes Kapos-hidat a 61-es úton, Pincehelyen - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna megyei igazgatója hétfőn Pakson.

Újabb temetőt tárnak fel a paksi régészek

2020.08.10

Cserépedényt és csontokat is találtak a Paksi Városi Múzeum régészei legújabb kutatásukon, a hatos út melletti beruházási területen. Paks igen gazdag régészeti lelőhelyben, jelenleg négy helyszín is feltárásra vár.

Sikeres volt a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program Értényben

2020.08.10

Tolna megyében elsőként Értény faluközpontjában várták az érdeklődőket a népegészségügyi program szervezői. A regisztrációt követően a résztvevők számos szűrővizsgálaton vehettek részt.

Labdarúgó NB I - A nyitófordulóban avatja fel felújított stadionját a Paks

2020.08.07

A labdarúgó OTP Bank Liga jövő heti nyitófordulójában avatja fel felújított stadionját a Paksi FC.

MLSZ - Egymillió forintos büntetés a Paksnak

2020.08.19

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága egymillió forintra büntette a Paksi FC együttesét.

Diákhitel Központ: két nap alatt több száz diák igényelt megemelt összegű diákhitelt

2020.08.18

Augusztus 15-étől havi 70 ezer forintról 150 ezer forintra emelkedett a felsőoktatási hallgatóknak biztosított szabad felhasználású, kedvező kamatozású Diákhitel1 összege; két nap alatt több száz diák élt a lehetőséggel - közölte Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója hétfőn az MTI-vel.

Zajlik az alkotótábor

2020.08.17

Jó hangulatban telik az egyhetes alkotótábor Sárszentlőrincen.

Már 200 ezer évvel ezelőtt is szerettek ágyban aludni az emberek

2020.08.16

Már 200 ezer évvel ezelőtt is szerettek ágyban aludni az emberek - állapította meg egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport, amely alváshoz és munkához használt "fűágyak" nyomait fedezte fel a Dél-afrikai Köztársaságban lévő KwaZulu-Natal tartománybeli Border barlangban.

Ismét névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 4. blokkja

2020.08.14

Ismét névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 4. blokkja, amelyet csütörtökön egy irányítástechnikai berendezés hibája miatt állítottak le - közölte az erőmű kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Művésztelep folytatja a kölesdi Látásbrigád örökségét

2020.08.14

Művésztelep folytatja Tolna megyében az egykori kölesdi képzőművészeti közösség, a Látásbrigád szellemi örökségét; az Új Látás elnevezésű telep második alkalommal, ezúttal Sárszentlőrincen kezdi meg egyhetes működését.

Labdarúgó NB I - Pakson a bennmaradás a cél

2020.08.13

Az NB I-ben maradás a cél a megfiatalított kerettel induló Paksi FC labdarúgócsapatánál, amely a szombati Újpest elleni nyitányon tartja teljesen elkészült stadionjának avatóját.

Poszterpályázat indul "Fiatalokkal a fenntarthatóságért" címmel

2020.08.13

A fiatalok világnapja alkalmából „Fiatalokkal a fenntarthatóságért” címmel kreatív poszter pályázatot hirdet középiskolások és egyetemisták számára az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) - jelentette be Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár.

Csoportos rablás gyanúsítottjait tartóztatták le Szekszárdon

2020.08.12

Csoportos rablással gyanúsított fiatalokat tartóztatott le a Szekszárdi Járásbíróság. A két fiatalember és két lány augusztus 4-én megvert és kirabolt egy férfit Decsen - közölte a Tolna Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Új, életveszélyes dizájnerdrog jelent meg a kábítószerpiacon

2020.08.12

Új, életveszélyes hatóanyagú dizájnerdrog jelent meg a magyar kábítószerpiacon, amely a jelenlegi információk szerint már tizenegy ember haláláért felelős - hangzott el a rendőrség keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Harminc zenei esemény a Nemzetközi Fúvósnapok Fesztivál programjában

2020.08.11

Harminc komoly- és népzenei esemény, valamint több kiállítás is várja a közönséget az idei Nemzetközi Fúvósnapok Fesztiválon, amelyet augusztus 24. és 30. között rendeznek meg hat helyszínen, Pakson, Kalocsán, Tolnán, Dunaszentgyörgyön, Gerjenben és Madocsán.

Katasztrófavédelem: 650 településen folytatódik a szúnyogirtás

2020.08.11

Országszerte 650 településen, 130 ezer hektárnyi területen folytatódik a szúnyoggyérítési program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese hétfőn az MTI-t.

Közös erővel a Tolna Megyei Balassa János Kórházért

2020.08.10

Több mint egymillió forintot sikerült összegyűjteni a megyei kórház szülészet-nőgyógyászati osztály részére az augusztus 9-én, vasárnap rendezett jótékonysági „3000-es Tornán” Gerjenben.

Javaslatokat vár Szekszárd önkormányzata az új orvosi rendelő építési helyszínével kapcsolatban

2020.08.08

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az építendő új orvosi rendelő építését a Szabó Dezső utcai helyszínét elvetette, új helyszín kiválasztásának lehetőségét vizsgálja.

Egyre többfelé várható hőség

2020.08.07

Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel.