2024.04.24, Szerda
MOL Magyar Kupa - Hosszabbításban nyert a Paks
Fotó: MTI/Kovács Tamás

MOL Magyar Kupa - Hosszabbításban nyert a Paks

MTI

2024.04.04. 08:20

A rendes játékidőben 2-2-es döntetlen után, a ráadásban biztosították be győzelmüket a tolnaiak a Vasassal szemben.

Hirdetés

Az élvonalban ezüstérmes helyen álló Paks hosszabbítás után 5-2-re nyert a másodosztályban harmadik Vasas otthonában a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai első negyeddöntőjében. A fővárosiak október 8. és 17 tétmérkőzés után kaptak ki először, míg Bognár György vendégegyüttese hárommeccses nyeretlenségi szériáját szakította meg, s három idény alatt másodszor jutott elődöntőbe a kupában.
 

Fotók: MTI/Kovács Tamás


A félidő legvégén szerzett gólt a Paks

A két együttes tavaly is a negyeddöntőben találkozott, akkor a még élvonalbeli Vasas Pakson nyert 3-2-re, hogy aztán a másodosztályú Budafok ellen búcsúzzon a négy között. A mostani összecsapásuk első félidejében az esélyesebb tolnaiak játszottak veszélyesebben, több távoli lövéssel is próbálkoztak és a szögleteiknél is izgulniuk kellett a hazai drukkereknek. Kaput azonban az első félórában egyik együttes sem talált, de a Vasas az első húsz perc vendégfölénye után egyre többször jutott el a paksi tizenhatoshoz. Vezetést az utolsó perchez érve mégis a zöld-fehérek szereztek: egy elrontott Vasas-lehetőség utáni, gyorsan felépített támadás végén Haraszti lövése Tóthról pattant védhetetlenül a hazai hálóba. A találkozón ez volt az első kaput eltaláló kísérlet.
 


Jót tettek a cserék a Vasasnak    

A szünetben a hazaiakat edző Gera Zoltán két cserével frissített csapatán, amely szűk 15 percet követően egyenlített: egy labdaszerzés után a csereként beállt Szánthó indult meg, jobb oldalon szöktette Tóthot, akinek centerezését Holdender ugyan elsőre közvetlen közelről a kapusba rúgta, de a földön ülő támadóra szerencsésen visszapattanó labda végül a fejéről utat talált a kapuba.
Ezt követően lendületben maradt ugyan a belelkesülő házigazda, de a Paks szépen lassan átvette az irányítást, és előbb Uramnak kellett nagyot védenie, majd a hajrára fordulva egy szabadrúgásnál csak a felső léc mentette meg a hazaiakat az újabb találattól. A 84. percben Kocsis vétlen, de tizenhatoson belüli kezezése után Vad II István játékvezető videózást követően tizenegyest ítélt, amit Tóth Milán magabiztosan lőtt a léc alá, de a paksiak a 90. percben Papp szép egyéni megmozdulásával hosszabbításra mentették az összecsapást.
 


A hosszabbításban a Paks eldöntötte a meccset

A ráadásban Böde alig három perc után ismét megszerezte a vezetést a Paksnak: a 25-szörös válogatott csatár Baráth rossz labdalevételét kihasználva, hét méterről, középről bombázott a kapuba, s a tolnaiak úgy tűnt, igyekeznek le is zárni a mérkőzést, mert nem álltak vissza védekezni. A Vasasnak is akadt nagy helyzete, a paksiak azonban a ráadás második félidejében eldöntötték a továbbjutást: előbb a Böde lerántásért megítélt büntetőt Hahn elsőre ugyan kihagyta, de a kipattanónál már nem hibázott, az utolsó percekben pedig még Windecker is gól szerzett.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Vasas FC-Paksi FC 2-5 (0-1, 2-2, 2-3)

AktuálisPaksPaksi FCBognár GyörgyGera ZoltánMOL Magyar KupaVasas FC