2023.03.28, Kedd

Aktuális

Újabb ipari csarnokok épülnek Bonyhádon

2020.05.19

Bonyhád Város Önkormányzata 51%-os tulajdonában lévő Bonyhádi Ipari Park Kft. 480 millió Ft támogatást nyert el a TOP-1.1.1-15-TL1-2016-00004 számú pályázattal, amelyhez jelentős önerőt is biztosítanak a társaság vállalkozó tagjai.

Szünetel a szakrendelés a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézetben

2020.05.18

A veszélyhelyzet fennállásáig szünetelteti a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet a foglalkozás-egészségügyi szakellátást, s egyúttal kijelölték a helyettesítő intézményt is.

Időpontfoglalás nélkül is lehet okmányügyeket intézni a vidéki kormányablakokban

2020.05.16

A védelmi intézkedések betartása mellett fokozatosan bővül a személyes ügyintézés lehetősége a közigazgatásban. A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok cseréje esetében vidéken – tehát Budapesten és Pest megyén kívül – nem kötelező előzetesen időpontot kérni, a kormányablakkal nem rendelkező településeken pedig ismét szolgálatba állnak a mobilizált ügyfélszolgálatok. A foglalkoztatási ügyfélszolgálatok az ország teljes területén időpontfoglalás nélkül is fogadják ügyfeleiket.

Két kiemelt kórházba szállítják az új, súlyos koronavírusos betegeket

2020.05.15

A koronavírus-járvány kezdeti szakaszán megszokott rendhez visszatérve két kiemelt budapesti kórházba szállítják az új, súlyos koronavírusos betegeket - közölték hétfő este a koronavirus.gov.hu oldalon.

A járványhelyzetre hivatkozó csalót ítéltek felfüggesztett fogházra Tamásiban

2020.05.09

Kilenc hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt csütörtökön jogerősen a Tamási Járásbíróság egy pári férfit, aki a járványhelyzetre hivatkozva csalt ki pénzt helybeliektől.

Menő közösségi teret építenek Szekszárdon

2020.05.08

A munkaterület átadásával megkezdődhet a Generációk parkja építése a Barátság utcában. A színvonalas, egyedi szabadidőparkban több generáció töltheti el tartalmasan az idejét.

Felújított gépjárműveket kaptak az önkéntesek

2020.05.08

Európai uniós forrásból korszerűsített és felújított gépjárműfecskendőt vehetett át május hetedikén öt önkéntes tűzoltó egyesület a BM Heros Zrt. telephelyén. A Mercedes Rosenbauer tűzoltóautókat a Szent Flórián, a kabai, a napkori, a tolnai önkéntes tűzoltó egyesület, valamint a Budapest Önkéntes Mentőszervezet kapta.

Tárgyalás nélkül is átadhatják a hagyatékot a közjegyzők

2020.05.07

Tárgyalás nélkül is átadhatják egy elhunyt hagyatékát az örökösöknek a közjegyzők a veszélyhelyzet idején. Akár a következő hónapok több tízezerre tehető hagyatéki ügyének jelentős része a következő időszakban személyes megjelenés nélkül is lezárható, így az örökösöknek nem kell megvárniuk a járvány elmúltát, hogy hozzájussanak a hagyatékhoz. Akik viszont ragaszkodnak a tárgyaláshoz, azoknak meg kell várniuk a veszélyhelyzet végét.

Vidéken újraindulnak a közlekedési vizsgák

2020.05.06

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) engedélyével május 6-tól Budapest és Pest megye kivételével újraindulhatnak az országban a közlekedési vizsgák és utánképzések. Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területet egyaránt érinti, az első vizsgákat a jövő hétre szervezhetik meg - közölte a tárca az MTI-vel kedden.

Kötelező a vasúttársaság járatain az arc eltakarása

2020.05.05

Május 4-től, a védekezés második szakaszában a tömegközlekedésben, így a vasúton is mindenkinek kötelező az arc eltakarása (maszk, sál, kendő) és a másfél méteres védőtávolság betartása a fertőzésveszély csökkentése érdekében.

Elismerések Szent Flórián napján

2020.05.05

Május negyedike Szent Flórián, a tüzes mesterségek, így a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjének napja. Ebből az alkalomból évről-évre elismerést, előléptetést, ajándéktárgyat vehetnek át a katasztrófavédelem arra érdemes tagjain kívül mindazon civilek, önkéntesek is, akik tevékenységükkel támogatják a szervezet munkáját.

Az érettségi vizsgák miatt a megszokottól eltérő időpontban lesz a szirénapróba

2020.05.04

A Paksi Atomerőmű Zrt. 30 kilométeres körzetében működtetett Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszert (LTRR), valamint a Pincehelyen telepített Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert (MoLaRi) minden hónap első hétfőjén tesztelik. Az érettségiző diákokra tekintettel májusban a második hétfőn, 11-én szólalnak meg a szirénák.

A szakképzésben folytatja a továbbtanulók közel kétharmada

2020.05.03

A középfokú oktatásban továbbtanulók közel kétharmada a megújuló szakképzést választotta. Az ősztől induló technikumokban közel 34 ezer fiatal szerezhet szakmát az érettségi mellé. A legnépszerűbb szakképzési intézménytípusba magasabb arányban nyertek felvételt a diákok, mint bármikor az elmúlt másfél évtizedben.

Koronavírus - Járványügyi ellenőrzést tartottak a váraljai idősotthonban

2020.04.30

Járványügyi ellenőrzést tartott a Tolna Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya a váraljai Őszikék Szociális Intézményben kedden.

Új rendészeti helyettes Tolnában

2020.04.30

Átvette a kinevezéséről szóló parancsot dr. Pilisi Gábor rendőr ezredes.

Két beruházást is jóváhagyott Paks polgármestere

2020.05.18

Az egyik a Munkácsy utcai tagóvoda udvarán valósul meg, a másik az Életfa Idősek Otthonában.

A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás

2020.05.17

A Magyar Honvédség a koronavírus miatt munkájukat vesztett embereknek is szeretne alternatívát kínálni. A kialakult gazdasági helyzetben sok ember megélhetése került veszélybe. A honvédség őket is szeretné megszólítani, biztos megélhetést és kiszámítható pályaképet kínálva számukra. A toborzás folyamatos országszerte, a szakemberek azonban arra kérik az érdeklődőket, hogy első körben lehetőség szerint inkább telefonon vagy e-mailben keressék őket, elérhetőségeik megtalálhatók a www.hadkiegeszites.hu oldalon.

Tolna megyében is lezárult az ORFK balesetmegelőzési kampánya

2020.05.15

Mint arról korábban beszámoltunk, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság Zebra terv elnevezésű – baleset-megelőzési – kampányt hirdetett. Az akció célja az volt, hogy a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra hívja fel a figyelmet.

Ismét fogadja a betegeket a Tolna Megyei Balassa János Kórház tüdőszűrő állomása

2020.05.15

Május 12-től ismét fogadja a betegeket a Tolna Megyei Balassa János Kórház tüdőszűrő állomása,de kizárólag előjegyzéssel.

Korszerűsítik a simontornyai Vak Bottyán Gimnáziumot

2020.05.08

Bővítik és korszerűsítik a simontornyai Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium épületét az emberierőforrás-fejlesztési operatív program 862 millió forintos támogatásával. A fejlesztéshez a kormány április 8-ai határozatával biztosított pluszforrást az eredeti 742 millió forintos projektköltséghez.

Ekkor lesz idén az eboltás Pakson és környékén

2020.05.08

Tekintettel a kijárási korlátozás szabályainak enyhítésére, vidéken a 2020. évi eboltás bizonyos biztonsági szabályok betartásával közterületen is megtartható.

Gázömlés Pakson

2020.05.07

Gázvezetéket vágott át egy munkagép.

Női kosárlabda NB I - Zele Dorina visszatér Szekszárdra

2020.05.06

Az Aluinvent DVTK-tól a múlt héten távozott Zele Dorina visszatér az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabdacsapatához.

Ellenőrzés volt a decsi református szeretetotthonban

2020.05.05

Ellenőrzést tartott kedden a Tolna Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya a decsi református egyházközség Lórántffy Zsuzsanna Szeretetotthonában.

Szombaton megnyitja kapuit a szekszárdi piac

2020.05.05

Május 9-én, szombaton újranyit a szekszárdi piac, a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő bezárásáról szóló határozatot pedig visszavonta Ács Rezső polgármester.

Változik Pakson az építésihulladékkezelő-telep nyitvatartása

2020.05.04

A DC Dunakom Zrt. tájékoztatása szerint május 4-től az építési-bontási (inert) hulladékkezelő-telep nyitvatartása megváltozik.

Új parkolók épültek Tolnán - több vásárló hiányolja a zebrát

2020.05.04

Megoldódott a tolnai kápolna közelében lévő CBA-üzletnél az a probléma, hogy a boltba betérő vásárlók autói hol várakozzanak.

Koronavírus/Érettségi - Országszerte felkészültek az iskolák, kevés vizsgázó kért halasztást

2020.05.02

Országszerte felkészültek az iskolák az érettségi lebonyolítására, a diákoknak hétfőtől a koronavírus-járvány miatt szigorú előírások betartásával, sok helyen védőmaszkban kell vizsgázniuk. Az MTI által megkeresett intézményekben kevesen kértek halasztást, van olyan középiskola, ahol senki sem.

Fokozott rendőri ellenőrzés Budapesten és több megyében péntektől

2020.04.30

Fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország 11 megyéjében az országos rendőrfőkapitány.

Védett épületek felújításának támogatására írtak ki pályázatot Pakson

2020.04.30

Közzétette a városépítő bizottság a védett épületek felújításának támogatására vonatkozó I. félévi pályázati felhívását.