2024.07.23, Kedd

Aktuális

Délkeleten másodfokú riasztásokat adtak ki felhőszakadás veszélye miatt

2020.06.08

Békés és Csongrád megye több járására másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután.

Egynapos ügyfélfogadási szünetek lesznek a Tolna megyei kormányablakokban

2020.06.08

A Tolna Megyei Kormányhivatal tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a kormányablakokban informatikai karbantartási munkálatok miatt júniusban egy-egy napra szünetel az ügyfélfogadás az alábbiak szerint:

Jelentős fejlesztés kezdődik Szekszárdon

2020.06.07

Ötmilliárd forint értékű infrastruktúra-fejlesztés valósul meg a megyeszékhelyen.

Trianon 100 éves évfordulójára emlékezünk ma - programok országszerte

2020.06.04

A trianoni szerződést kimondta, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlott, ennek következményeként Magyarország (Horvátország nélküli) területét 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakosságát 18,2 millióról 7,6 millióra csökkentették.

Pár óra alatt több mint 80 szabálysértő

2020.05.31

Tolna megyében ezúttal a biztonsági öv használatát ellenőrizték a rendőrök.

Tartalékosokat toboroz Szekszárdon a honvédség

2020.05.29

A Magyar Honvédség a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével kívánja segíteni a koronavírus-járvány idején a munkahelyteremtést. A toborzók várják azokat a 18 és 50 év közötti állampolgárokat, akik elvesztették a munkájukat, és vállalják a 6 hónapos kiképzést, amely július 1-jén indul az országban 25 helyszínen. Akik alkalmasnak bizonyulnak, azok pályájukat önkéntes, hivatásos vagy szerződéses katonaként folytathatják.

Őszre kell elkészülnie Szekszárd új sportuszodájának

2020.05.28

Nem kell leállítani az építkezést a közgyűlés által megbízott műszaki szakértő véleménye szerint. Az épülő új sportuszoda kapcsán tett megállapításokról Ács Rezső polgármester tájékoztatta a sajtó munkatársait.

Folytatódik az NB I.-es labdarúgó-bajnokság

2020.05.28

Az OTP Bank Ligában a hétvégén teljes fordulót rendeznek, a Paksi FC május 30-án szombaton 21.05 perckor a MOL Fehérvár FC-vel mérkőzik.

Erősödik az allergiát okozó nyári füvek pollentermelése

2020.05.27

Ahogy a fák fokozatosan elvirágoznak, úgy csökken az összes pollen mennyisége a levegőben.

Színvonalas horgászverseny Dunakömlődön

2020.05.26

Közel 400 kilogrammos összfogással zártak azok a versenyzők, akik részt vettek a Dunakömlőd mellett található No-Va horgásztó szezonnyitó megmérettetésén.

Minden pályázó önkéntes tűzoltó egyesület támogatást kap

2020.05.26

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra idén hatszázegy egyesület nyújtott be pályázatot, amelynek segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. Idén tizennéggyel több önkéntes tűzoltó egyesület kap támogatást, mint az elmúlt évben.

Idén is lehet pályázni a legszebb konyhakert címre

2020.05.25

Ács Rezső polgármester, Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében csatlakozva Sári Kovács Szilvia programigazgató, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos akcióhoz meghirdeti Szekszárdon „A legszebb konyhakertek” programot.

Komoly segítség a szülőknek a nyári tábor

2020.05.24

Komoly segítség a szülőknek, hogy június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok az előírások betartásával, mert a koronavírus-járvány miatt sokan kivették a szabadságukat - közölte reprezentatív kutatása alapján a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) vasárnap az MTI-vel.

Kutatják a madocsai nyelvjárást

2020.05.22

A jellegzetes madocsai nyelvjárást kutatja Magyar István, a községben élő fiatalember.

Koronavírus - OH: véget értek az írásbeli érettségi vizsgák

2020.05.22

Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái csütörtökön. A koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények között szervezett érettségik lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) pénteken az MTI-t.

2020 végéig újabb testkamerák érkeznek a MÁV-START-hoz

2020.06.08

A MÁV-START az országszerte dolgozó kollégák tapasztalatai alapján, idén év végéig várhatóan – a meglévő rendszerrel kompatibilis – közel hetven új testkamera beszerzését tervezi.

Így alakul a pollenhelyzet Szekszárdon és környékén

2020.06.08

A jelenlegi, átmeneti időszakban, amikor a virágzó fák pollenszórása szinte teljesen lecsökken, és a nyári füvek virágzása még nem jelentős, a pollenek okozta allergiás tünetek mérséklődhetnek.

Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat Pakson

2020.06.06

Részlegesen feloldották a 2020. március 8. óta fennálló látogatási tilalmat a Paksi Életfa Idősek Otthonában a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb határozata alapján.

Fokozott rendőrségi ellenőrzést rendeltek el a nyárra Budapestre és több megyére

2020.06.01

Fokozott ellenőrzést rendelt el Budapestre és az ország több megyéjére az országos rendőrfőkapitány a nyári hónapokra - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.

Tovább bővülnek az egészségügyi ellátások

2020.05.30

A veszélyhelyzet alatt meghozott szükségszerű intézkedések eredményeként, az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájával, valamint az emberek fegyelmezett magatartásával kedvezőbbé vált a járványügyi helyzet Magyarországon. Ennek következményeként, 2020. június 1-től lehetővé válik az egészségügyi ellátások további bővítése.

Iskolaőrséget hoz létre a kormány

2020.05.28

Iskolaőrség létrehozásáról döntött a kormány - közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Újra nyitva a Hotel Silvanus

2020.05.28

Vajon milyen az élet most egy wellness-szállodában?

Csökken a magyarországi madárállomány

2020.05.27

Az erdei élőhelyeken fészkelő madárfajoknál is megfigyelhető a fészkelőállomány-csökkenés a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) elemzése szerint.

Lassan megtelnek élettel a köznevelési intézmények

2020.05.27

Május 25-én kinyitottak az óvodák – a székhelyóvodák és a tagintézmények is –, valamint a bölcsődék. Ismét a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek.

További zöldfelület megújítását tervezik Pakson

2020.05.26

Átfogó zöldfelület-rendezést szeretne megvalósítani az önkormányzat az Építők útja, a Kishegyi út és a Gesztenyés utca által határolt területen, az úgynevezett „B” szektorban. Május 25-én tartottak bejárást az érintett területen, hamarosan elkezdik a lakossági igények felmérését, amelyeket szeretnének beépíteni a tervezett rekonstrukcióba.

Szép környezet fogadja Váralján a táborozókat, kirándulókat

2020.05.26

Egy TOP projekt eredményeként a Váraljai Ifjúsági Tábor már nemcsak az iskolásokat szolgálja.

Játszótér készült Gerjenben

2020.05.25

Korszerű, modern, minden igényt kielégítő játszóteret adtak át a napokban Gerjenben.

A pünkösdi hétvégén nyílik meg a vidéki strandok, fürdők többsége

2020.05.23

Egy hét múlva, a pünkösdi hétvégén nyílik meg a vidéki strandok, fürdők többsége a kornavírus-járvány miatt elrendelt biztonsági előírások betartásával, a fürdőkben egyelőre csak a kültéri medencéket lehet használni.

GPS-eket adományoztak az OMSZ-nek

2020.05.22

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 105 új GPS-t - útvonaltervezőt - kapott egy felajánlásnak köszönhetően a koronavírus-járvány idején. A készülékeket a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) döntése alapján a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatták célba.

Újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is

2020.05.22

A járvány elleni sikeres védekezésnek köszönhetően hétfőtől újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is. Időpontfoglalás nélkül is lehetséges 2020. május 25-től a kormányhivatali ügyintézés a tizenkilenc megyében.