2022.07.02, Szombat

Aktuális

Két kiemelt kórházba szállítják az új, súlyos koronavírusos betegeket

2020.05.15

A koronavírus-járvány kezdeti szakaszán megszokott rendhez visszatérve két kiemelt budapesti kórházba szállítják az új, súlyos koronavírusos betegeket - közölték hétfő este a koronavirus.gov.hu oldalon.

A járványhelyzetre hivatkozó csalót ítéltek felfüggesztett fogházra Tamásiban

2020.05.09

Kilenc hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt csütörtökön jogerősen a Tamási Járásbíróság egy pári férfit, aki a járványhelyzetre hivatkozva csalt ki pénzt helybeliektől.

Menő közösségi teret építenek Szekszárdon

2020.05.08

A munkaterület átadásával megkezdődhet a Generációk parkja építése a Barátság utcában. A színvonalas, egyedi szabadidőparkban több generáció töltheti el tartalmasan az idejét.

Felújított gépjárműveket kaptak az önkéntesek

2020.05.08

Európai uniós forrásból korszerűsített és felújított gépjárműfecskendőt vehetett át május hetedikén öt önkéntes tűzoltó egyesület a BM Heros Zrt. telephelyén. A Mercedes Rosenbauer tűzoltóautókat a Szent Flórián, a kabai, a napkori, a tolnai önkéntes tűzoltó egyesület, valamint a Budapest Önkéntes Mentőszervezet kapta.

Tárgyalás nélkül is átadhatják a hagyatékot a közjegyzők

2020.05.07

Tárgyalás nélkül is átadhatják egy elhunyt hagyatékát az örökösöknek a közjegyzők a veszélyhelyzet idején. Akár a következő hónapok több tízezerre tehető hagyatéki ügyének jelentős része a következő időszakban személyes megjelenés nélkül is lezárható, így az örökösöknek nem kell megvárniuk a járvány elmúltát, hogy hozzájussanak a hagyatékhoz. Akik viszont ragaszkodnak a tárgyaláshoz, azoknak meg kell várniuk a veszélyhelyzet végét.

Vidéken újraindulnak a közlekedési vizsgák

2020.05.06

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) engedélyével május 6-tól Budapest és Pest megye kivételével újraindulhatnak az országban a közlekedési vizsgák és utánképzések. Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területet egyaránt érinti, az első vizsgákat a jövő hétre szervezhetik meg - közölte a tárca az MTI-vel kedden.

Kötelező a vasúttársaság járatain az arc eltakarása

2020.05.05

Május 4-től, a védekezés második szakaszában a tömegközlekedésben, így a vasúton is mindenkinek kötelező az arc eltakarása (maszk, sál, kendő) és a másfél méteres védőtávolság betartása a fertőzésveszély csökkentése érdekében.

Elismerések Szent Flórián napján

2020.05.05

Május negyedike Szent Flórián, a tüzes mesterségek, így a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjének napja. Ebből az alkalomból évről-évre elismerést, előléptetést, ajándéktárgyat vehetnek át a katasztrófavédelem arra érdemes tagjain kívül mindazon civilek, önkéntesek is, akik tevékenységükkel támogatják a szervezet munkáját.

Az érettségi vizsgák miatt a megszokottól eltérő időpontban lesz a szirénapróba

2020.05.04

A Paksi Atomerőmű Zrt. 30 kilométeres körzetében működtetett Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszert (LTRR), valamint a Pincehelyen telepített Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert (MoLaRi) minden hónap első hétfőjén tesztelik. Az érettségiző diákokra tekintettel májusban a második hétfőn, 11-én szólalnak meg a szirénák.

A szakképzésben folytatja a továbbtanulók közel kétharmada

2020.05.03

A középfokú oktatásban továbbtanulók közel kétharmada a megújuló szakképzést választotta. Az ősztől induló technikumokban közel 34 ezer fiatal szerezhet szakmát az érettségi mellé. A legnépszerűbb szakképzési intézménytípusba magasabb arányban nyertek felvételt a diákok, mint bármikor az elmúlt másfél évtizedben.

Koronavírus - Járványügyi ellenőrzést tartottak a váraljai idősotthonban

2020.04.30

Járványügyi ellenőrzést tartott a Tolna Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya a váraljai Őszikék Szociális Intézményben kedden.

Új rendészeti helyettes Tolnában

2020.04.30

Átvette a kinevezéséről szóló parancsot dr. Pilisi Gábor rendőr ezredes.

Kikelt az első fióka a bekamerázott gemenci feketególya-fészekben

2020.04.29

Kikelt szerdán az első fióka a webkamerán át megfigyelhető, gemenci feketególya-fészekben, ahol a napokban további két fióka jöhet világra.

Törvény szabályozhatja a jövőben az osztatlan közös földtulajdon felszámolását

2020.04.29

Több évtizedes adósságát törleszti az állam az osztatlan közös földtulajdon felszámolásával. Az erről szóló törvénycsomagot kedden nyújtotta be az Agrárminisztérium az Országgyűlésnek - mondta el Nagy István agrárminiszter az MTI-nek.

Makovecz-templom – Átadták a munkaterületet

2020.04.28

Átadták a munkaterületet, napokon belül elkezdi a kivitelező a Makovecz-templom felújítását.

Ismét fogadja a betegeket a Tolna Megyei Balassa János Kórház tüdőszűrő állomása

2020.05.15

Május 12-től ismét fogadja a betegeket a Tolna Megyei Balassa János Kórház tüdőszűrő állomása,de kizárólag előjegyzéssel.

Korszerűsítik a simontornyai Vak Bottyán Gimnáziumot

2020.05.08

Bővítik és korszerűsítik a simontornyai Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium épületét az emberierőforrás-fejlesztési operatív program 862 millió forintos támogatásával. A fejlesztéshez a kormány április 8-ai határozatával biztosított pluszforrást az eredeti 742 millió forintos projektköltséghez.

Ekkor lesz idén az eboltás Pakson és környékén

2020.05.08

Tekintettel a kijárási korlátozás szabályainak enyhítésére, vidéken a 2020. évi eboltás bizonyos biztonsági szabályok betartásával közterületen is megtartható.

Gázömlés Pakson

2020.05.07

Gázvezetéket vágott át egy munkagép.

Női kosárlabda NB I - Zele Dorina visszatér Szekszárdra

2020.05.06

Az Aluinvent DVTK-tól a múlt héten távozott Zele Dorina visszatér az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabdacsapatához.

Ellenőrzés volt a decsi református szeretetotthonban

2020.05.05

Ellenőrzést tartott kedden a Tolna Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya a decsi református egyházközség Lórántffy Zsuzsanna Szeretetotthonában.

Szombaton megnyitja kapuit a szekszárdi piac

2020.05.05

Május 9-én, szombaton újranyit a szekszárdi piac, a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő bezárásáról szóló határozatot pedig visszavonta Ács Rezső polgármester.

Változik Pakson az építésihulladékkezelő-telep nyitvatartása

2020.05.04

A DC Dunakom Zrt. tájékoztatása szerint május 4-től az építési-bontási (inert) hulladékkezelő-telep nyitvatartása megváltozik.

Új parkolók épültek Tolnán - több vásárló hiányolja a zebrát

2020.05.04

Megoldódott a tolnai kápolna közelében lévő CBA-üzletnél az a probléma, hogy a boltba betérő vásárlók autói hol várakozzanak.

Koronavírus/Érettségi - Országszerte felkészültek az iskolák, kevés vizsgázó kért halasztást

2020.05.02

Országszerte felkészültek az iskolák az érettségi lebonyolítására, a diákoknak hétfőtől a koronavírus-járvány miatt szigorú előírások betartásával, sok helyen védőmaszkban kell vizsgázniuk. Az MTI által megkeresett intézményekben kevesen kértek halasztást, van olyan középiskola, ahol senki sem.

Fokozott rendőri ellenőrzés Budapesten és több megyében péntektől

2020.04.30

Fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország 11 megyéjében az országos rendőrfőkapitány.

Védett épületek felújításának támogatására írtak ki pályázatot Pakson

2020.04.30

Közzétette a városépítő bizottság a védett épületek felújításának támogatására vonatkozó I. félévi pályázati felhívását.

Országszerte megjelentek a pázsitfűfélék pollenszemei a levegőben

2020.04.29

Az elkövetkező napokban a nyír, a platán és a tölgy pollenkoncentrációja országosan a közepes tartományban várható, helyenként elérheti a magas szintet is.

Lassan éledezik az ingatlanpiac Pakson

2020.04.29

A kezdeti sokkhatás után április közepétől kezd éledezni az ingatlanpiac Pakson és a térségben.

Koronavírus - Merkely Béla: országos szűrővizsgálat-sorozatba kezdenek a hazai orvosképzők

2020.04.28

Reprezentatív minta alapján, csaknem 18 ezer ember bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezd péntektől a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző - jelentette be az SE rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője.