2018.07.22, Vasárnap

Aktuális

Úszott már végtelen medencében? Most már itthon is megteheti!

2018.04.29

A Pilis egyik legfontosabb emléke, a visegrádi vár tőszomszédságában felépült Hotel Silvanus panorámamedencéjét idén a szokásosnál korábban nyitották meg.

Mától változnak a menetrendek a munkaszüneti napok miatt

2018.04.29

A vonatok vasárnap és hétfőn az ünnepnapi, kedden a vasárnapi, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai vasárnap a munkaszüneti, hétfőn a szombati, kedden pedig az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek. Az M3-as metró ezeken a napokon egész nap szállítja az utasokat a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között.

Százmillióval segíti a lakóépületek korszerűsítését Paks önkormányzata

2018.04.28

Idén is 50-50 millió forintos keretet biztosít Paks Város Önkormányzata a hagyományos és a panelépületek felújítására. Könnyítettek az adminisztráción, pontosították a befogadás és elszámolás rendjét, hogy még könnyebben elérhetővé tegyék az energia megtakarítást célzó fejlesztések támogatására biztosított forrás elérését.

Sportos programmal avatták fel Bonyhád megújult parkját

2018.04.27

Elkészült, és csütörtökön délután már birtokba is vehették a fiatalok a Fáy Lakótelep 28-30. között található, megújult Sportparkot.

Véradásra hívnak a hosszú hétvége előtt

2018.04.26

A május 1-jei hosszú hétvége előtt és után a biztonságos hazai vérkészlet fenntartásáért véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat - közölték a szervezetek csütörtökön az MTI-vel.

Már csak pár napig lehet pályázni az ingyen falfestékre

2018.04.24

Vasárnapig jelentkezhetnek az iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A pályázatokat április 29-ig az egyesület weboldalán nyújthatják be.

Nem adott elsőbbséget a jármű vezetője

2018.04.23

Tíz baleset történt a hétvégén Tolna megyében.

Jó egészségi állapotban van az a magyar kutató, aki ebolavírussal szennyezett tűvel szúrta meg magát

2018.04.23

Jó egészségi állapotban van és továbbra is tünetmentes az a magyar kutató, aki ebolavírussal szennyezett tűvel szúrta meg magát. A tudóst továbbra is elkülönítve kezelik - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az MTI-nek hétfőn.

Velocipéd méretre készül, mint a nadrág

2018.04.22

Az autósok dudálnak, sőt akad, aki meg is áll, hogy készítsen egy fotót, a biciklisek hasonlóképpen, amikor a Ring házaspár megteszi szokásos körét az új járműveik nyergébe pattanva. István és Magdi korábban a veterán motorok szerelmese volt, az elmúlt években verklisként váltak ismertté országosan, újabb hóbortjuk a velocipéd.

Jótékonysági akciót indít a Vannet három dél-dunántúli régiójában

2018.04.21

Egy éven keresztül ingyenes szélessávú internetet biztosítanak egy tehetséges, de rászoruló dél-dunántúli fiatalnak. A pályázatra május 13-ig lehet jelentkezni.

320 vándortáborban fedezik fel a diákok Magyarországot

2018.04.21

Hatalmas érdeklődés övezi a 2017-ben elindított Vándortábor Programot: a 320 vándortáborba, a gyalogos, kerékpáros és vízi túrákra mostanáig több mint 7000 tanuló jelentkezett.

Kiválasztották a Paks borait

2018.04.21

Idén 151 bort neveztek a gazdák a városi borversenyre, 79 vöröset, 49 fehéret, rozé és sillerbor pedig összesen 23 került a bizottságok asztalára.

NMHH: 48 millió forintos bírság a UPC-nek jogszerűtlen piaci magatartása miatt

2018.04.20

Jogszerűtlen piaci magatartása miatt 48 millió forintos bírsággal sújtotta a UPC-t az alapvető európai uniós és hazai jogszabályok súlyos és tudatos megsértése miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Bronzérmesek a bonyhádi kézilabdázó lányok

2018.04.19

Április 12-15. között rendezték meg az idei tanév „B” kategóriás Kézilabda Diákolimpia Országos Döntőjét. Idén összesen 135 csapat nevezett a bajnokságba.

Továbbfejlesztik a megújulóenergia-rendszert Tamásiban

2018.04.18

Továbbfejlesztik a Tolna megyei Tamásiban több mint egymilliárd forintért kiépített geotermális fűtési rendszert, amely biomassza alapú megújuló energia felhasználásával egészül ki.

Május első napjaiban is folytatódik a napsütéses, meleg időjárás

2018.04.29

Május első napjaiban is sok lesz a napsütés, többfelé 25, néhol 30 fok körüli meleg lesz. Ezzel együtt viszont változékony lesz a jövő hét időjárása: záporokra, zivatarokra, erős szélre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Nő a pollenkoncentráció Szekszárdon és környékén

2018.04.28

Szekszárdon a 16. héten az előző héthez képest jelentősen nőtt a pollenkoncentráció a levegőben.

Átvette megbízólevelét Süli János országgyűlési képviselő

2018.04.27

Családja, barátai és a paksi városvezetés tagjai körében vette át képviselői megbízólevelét Süli János. A választások immár végleges eredményét dr. Blazsek Balázs főjegyző, a választási iroda vezetője ismertette, a megbízólevelet Bedecs Ferenc, a választási bizottság elnöke adta át.

Itt ehetsz jókat idén nyáron - Elindult az országjáró Street Food Konvoj

2018.04.27

Idén tavasszal újra elindult az országjáró Street Food Konvoj, hogy minél több vidéki városba elvigye a minőségi utcai gyorsételeket. A csapat áprilistól szeptemberig 14 városba látogat majd el, Soprontól Pécsen át Nyíregyházáig szinte minden megyét érintve.

Remek eredményekkel zárták az országos versenyt a bonyhádi táncosok

2018.04.26

A VI. Országos Modern- Kortárstánc Tanulmányi Versenyen vettek részt április 20-21-én a BÁI Bartók Béla AMI moderntánc tanszakos tanulói.

Április utolsó hétvégéjén országosan elindul a strandszezon

2018.04.24

Április utolsó hétvégéjén elindul a strandszezon, a budapesti strandok közül elsőként a Paskál és a Palatinus fürdő nyitja meg kapuit, az iskolai szünet kezdetére, június 15-re pedig minden strand kinyit.

Hajókirándulásokkal, gyalog- és lovas túrákkal kezdődik a szezon a Gemencben

2018.04.23

Háromnapos programsorozattal, hajókirándulásokkal, lovas- és gyalogtúrákkal kezdődik a hosszú hétvégén az ökoturisztikai idény a Gemencben.

Novák Katalin: idén 3-4 ezerrel bővül a bölcsődei férőhelyek száma

2018.04.23

Még az idén 3-4 ezerrel bővül a bölcsődei férőhelyek száma - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Bárki tud jót cselekedni a Földért

2018.04.22

Az Egyesült Államokból 1970-ben társadalmi kezdeményezésként kezdődött, és mára világméretűvé vált a Föld napja, a világ legnagyobb önkéntes akciója, amely a természeti értékekre hívja fel a figyelmet.

Másfél évtizede nem látott béremelkedés év elején

2018.04.21

Másfél évtizede nem volt ilyen erős béremelkedés, mint idén a január-februári időszakban, 12,9 százalékkal emelkedtek a nettó és bruttó keresetek egyaránt a nemzetgazdaságban. A mérsékelt inflációnak köszönhető kimagasló, 10,7 százalékos reálbér-emelkedés a magyar családok anyagi helyzetét érdemben javítja, vásárlóerejét pedig nagyban növeli.

Tünetmentes a magyar kutató, aki Ebola vírussal fertőződhetett meg

2018.04.21

Továbbra is tünetmentes az a magyar kutató, aki múlt pénteken egy állatkísérlet során Ebola vírussal szennyezett tűvel szúrta meg magát, de a karantént még nem oldják fel, mert a lappangási idő 21 nap – hangzott el az M1 aktuális csatorna déli Híradójában szombaton.

A Tüske Pince Szekszárdi Bikavér 2016 is részt vesz a Kékfrankos Április Nagykóstolón

2018.04.20

Tizenöt borvidék több mint ötven termelőjének száznál is több borát ismerhetik meg a látogatók a Winelovers által szervezett Kékfrankos Április Nagykóstolón szombaton Budapesten.

Rugalmassá alakították a világ legkeményebb anyagát

2018.04.20

Hajlékonnyá válik a világ legkeményebb természetben előforduló anyaga, a gyémánt, ha nanoméretű tűkké alakítják - mutatta be felfedezését egy nemzetközi kutatócsoport a Science című tudományos folyóiratban.

Felsőoktatási felvételi - Kezdődik az ügyintézés időszaka

2018.04.19

A felsőoktatásba jelentkezők csütörtöktől érhetik el az ügyintézési funkciókat a felvi.hu honlapon, az E-felvételi rendszerében. Minden felvételiző ellenőrizheti és módosíthatja adatait, pótolhatja az esetleg még hiányzó dokumentumokat, és egy alkalommal az eredeti jelentkezési sorrendjét is megváltoztathatja a felületen - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Korszerűsítik az őcsényi repülőtér főépületét

2018.04.18

Korszerűsítik az őcsényi repülőtér főépületét, a több mint ezer négyzetméteres ingatlant vendéglátásra tervezi hasznosítani a tulajdonos önkormányzat - közölte a Tolna megyei település polgármestere az MTI-vel.