2024.07.23, Kedd

Aktuális

Katasztrófavédelem: egyre több helyen kell védekezni a szúnyogok ellen

2020.06.22

Egyre több helyen kell védekezni a szúnyogok ellen; ezen a héten csaknem 44 ezer hektáron folytatódik a gyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Újraindítja a fogyasztásmérők leolvasását az E.ON

2020.06.22

A koronavírus-járvány miatti korlátozások kormányzati enyhítésével összhangban megkezdik az áram- és gázfogyasztásmérők személyes leolvasását a megfelelő óvintézkedések mellett - közölte az E.ON hétfőn az MTI-vel.

Harmincnyolc esethez riasztották szerdán megyénk lánglovagjait

2020.06.19

Sok munkát adott a szerdától csütörtök hajnali öt óráig elhúzódó heves esőzéssel járó, Tolna megye területét érintő vihar a tűzoltóinknak.

Ismét korlátozás nélkül látogathatók a labdarúgó-mérkőzések

2020.06.19

Az országgyűlés döntéseivel összhangban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége is visszavonta a hazai futballmérkőzésekre vonatkozó korlátozásokat, biztonsági intézkedéseket, melyeket a járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott. Ez azt is jelenti, hogy ismét korlátozás nélkül látogathatók a mérkőzések.

Kerékpárregisztrációs-programot tartanak Pakson

2020.06.18

Magyarországon több mint tízezer kerékpárt lopnak el évente. Néhány lopott kerékpár minden évben megkerül, de nyilvántartás híján nem tudják megállapítani, kik a tulajdonosaik, így nem tudják visszaadni.

Játékdobozokba rejtett kábítószert foglaltak le a rendőrök Bonyhádon

2020.06.18

Egykilónyi, játékdobozokba rejtett kábítószert találtak június 12-én a rendőrök egy bonyhádi benzinkúton parkoló kisbuszban - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Aknába esett egy tizenhárom éves kislány, a szekszárdi rendőrök mentették ki

2020.06.17

Egy kölesdi, használaton kívüli vágóhíd területén történt az eset.

TokajiMyLove.com néven indítottak webáruházat a történelmi borvidék szereplői

2020.06.16

Bátran nevezhetjük ezt a kezdeményezést példaértékű összefogásnak, hiszen kizárólag helyi borászok, termelők és szolgáltatók minőségi, hazai termékek széles palettáját kínálják egy igényes, színvonalas webáruházban.

A lakosság véleményét alapul véve döntenek majd a kérdésről Bonyhádon

2020.06.15

Június 17-ig foglalhatnak állást a bonyhádiak abban a kérdésben, hogy a jövőben milyen módon üzemeljen a piac.

Hétfőtől újraindulhat az egészségügyi ellátás

2020.06.12

Június 15-étől, hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Többeket megkárosított egy magát ördögűzőnek, halottlátónak kiadó tolna megyei nő

2020.06.11

Üzletszerűen elkövetett csalás, zsarolás és hatóság félrevezetése miatt vádat emeltek egy tolna megyei nő ellen, aki magát ördögűzőnek, halottlátónak és jósnőnek kiadva másfél éven át abból élt, hogy áldozatai pénzét kicsalta - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

Szombaton nyit a Bonyhádi Termálfürdő

2020.06.11

Befejeződött valamennyi előkészületi munka.

Családbarát lett a szekszárdi Polgármesteri Hivatal

2020.06.10

Bronzfokozatú Családbarát Hely védjegyet kapott Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala.

Ismét az általános üzemeltetési szabályok érvényesek a paksi piacon

2020.06.09

Szabó Péter, Paks polgármestere az önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörében eljárva elrendelte, hogy az önkormányzati tulajdonú területen működő piacon (Paks, Villany u. 2.) 2020. június 4-től újra az általános üzemeltetési szabályokat alkalmazza, korlátozások nélkül a Csimbó Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

Szúnyogokat hoznak az esőzések, folytatódik a védekezés

2020.06.09

Összesen ezer hektáron zajlik majd földi biológiai védekezés ezen a héten. A beavatkozások Sopron mellett a győri, a komáromi, valamint a mosonmagyaróvári kistérséget érintik.

Borászok borásza díj: célegyenesben a verseny

2020.06.22

Célegyenesbe ért a Borászok borásza verseny: június 26-án derül ki, hogy 2020-ban ki lesz a Borászok borásza, ki kapja a Jövő Borásza Ösztöndíjat és hogy ki lesz a Borászok Barátja díj várományosa.

Állami halász tanfolyam indul Tolna megyében

2020.06.21

Tolna Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Vadászati, Halászati és Földművelésügyi Osztálya állami halász tanfolyamot és vizsgát szervez Szekszárdon 2020. július 16-án.

Fél évvel meghosszabbodnak a lejárt okmányok

2020.06.19

A kormány 180 nappal meghosszabbította a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, vagy annak megszűnését követően 15 napon belül lejáró okmányok érvényességét - közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.

Minden vállalkozót érintő változások jönnek

2020.06.18

A NAV adatszolgáltatási kötelezettség bevezetése 3 lépésben zajlik le, amelynek legfontosabb, szinte mindenkire vonatkozó rendelete most, 2020 július 1-jén lép életbe.

December közepéig okmányuk friss érvényesítése nélkül is kedvezményesen utazhatnak az erre jogosultak

2020.06.18

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kérése alapján a helyi és helyközi közlekedési szolgáltatók a veszélyhelyzet megszüntetését követő 180. napig, 2020. december 15-ig elfogadják a közszolgáltatási utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, lejárt hivatalos okmányokat.

Tolna megye természetes vizei fürdésre alkalmasak

2020.06.17

Tolna megye kijelölt természetes fürdőhelyein a vizek fürdésre alkalmasak, de a járványügyi helyzetre tekintettel a strandok fenntartóinak, üzemeltetőinek, és az odalátogató vendégeknek is a szokásosnál szigorúbb szabályokat kell betartani saját maguk, és más fürdőzők egészségének védelme érdekében.

Házhoz jönnek a legkorszerűbb építési megoldások

2020.06.17

Ha Ön az építőiparban dolgozik, a Mapei Krónika Önnek szól.

Katasztrófavédelem: a Duna mentén folytatódik az országos szúnyoggyérítés

2020.06.15

A Duna középső és alsó szakaszán, 21 ezer hektárnyi területen folytatódik a héten a szúnyoggyérítés - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Környezettudatos vállalkozások Pakson

2020.06.14

Egyre több vendéglátóhely és szolgáltató törekszik arra, hogy kevesebb hulladékot termeljenek.

Heti Top Tolna

2020.06.12

A megengedett sebesség több mint kétszeresével, 186 km/órával közlekedett.

Lomtalanítás lesz Dombóváron

2020.06.11

Június 13-a az idei lomtalanítás időpontja, a hulladékot az adott napon reggel 6 óráig kell kihelyezni a gyűjtőjárat számára!

Erősödik az allergiát, szénanáthát okozó nyári füvek virágpor termelése

2020.06.11

A kissé hűvösebb május után a június eleji melegedés következtében egyes napszakokban nagyon magas pollenkoncentrációk is előfordulhatnak.

Elektronikus közmeghallgatást tart az OAH

2020.06.10

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) elektronikus közmeghallgatást tart a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft.

Református templomokat újítanak fel Tolnában

2020.06.09

Több református templomot felújítanak Tolna megyében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával műemléképületek is megújulnak.

A nyári szünetben is biztosított a rászoruló gyermekek étkezése

2020.06.09

A leghosszabb iskolai szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos helyzetű családban élő gyermekek. A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat jegyzőjénél idén is írásban lehet igényelni az arra jogosult gyermekek számára. A szülők bármikor, akár a nyári szünet alatt is benyújthatják kérésüket, a jelentkezésnek nincsen határideje.