2018.07.22, Vasárnap

Aktuális

Továbbra is önálló beavatkozásra jogosult a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2018.04.09

Az illetékes Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2018. április 07-én tartotta a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére azt az ismétlődő rendszerbeállító gyakorlatot, amely megerősíti és továbbra is jogosulttá teszi az egyesületet az önálló tűzoltási és műszaki mentési tevékenység végzésére.

A téli rezsicsökkentés jóváírása a fogyasztói közösségekben lévő önálló lakásoknak is jár

2018.04.08

A fogyasztói közösségekben lévő önálló lakások földgázfogyasztói is mindannyian megkapják a hideg időjárás fogyasztásnövekedését ellensúlyozó téli rezsicsökkentés 12 ezer forintos összegének jóváírását - tájékoztatta az NKM Nemzeti Közművek Zrt. a frissen megjelent kormányrendelet tartalmáról pénteken az MTI-t.

Választás 2018 - Vasárnap is hívható a Választási Információs Szolgálat

2018.04.08

Az országgyűlési képviselők választása idején is hívható a Választási Információs Szolgálat (VISZ) tájékoztató vonala, ahol a választók a vasárnapi parlamenti választással kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ.

Megoldást találtak a paksi diákok sóstói táboroztatására

2018.04.07

Az elmúlt hetekben keresték a lehetőséget a paksi gyerekek sóstói táboroztatásának támogatására, és megtalálták a megoldást, jelentette be Kovács Sándor sajtótájékoztatón.

Amit a viharjelzésről tudni kell

2018.04.06

A téli leállást követően április elsején éjfélkor újra üzembe helyezték a magyarországi tavak partjainál telepített viharjelzőrendszert. A katasztrófavédelem a Balaton, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon működtet viharjelző állomásokat április elejétől október végéig. A viharjelzőrendszer évről évre százezrek nyaralását és szabadidejét teszi biztonságosabbá.

Felújított óvodát adtak át Kisdorogon

2018.04.06

Felújított óvodát adtak át pénteken a Tolna megyei Kisdorogon, az épületet egy 350 millió forintos európai uniós program részeként korszerűsítették.

Elkerülhetik a felnőttkori cukorbetegséget a túlsúlyos gyerekek

2018.04.05

Elkerülhetik a felnőttkori cukorbetegség megemelkedett kockázatát a túlsúlyos gyerekek, ha 13 éves korukra visszanyerik normál súlyukat - ezt állapította meg egy nagyszabású dán tanulmány.

Szekszárdon tartanak emelt szintű fizika érettségi vizsgát

2018.04.05

Jogszabály biztosítja, hogy a szóbeli fizikai érettségi vizsgát tevőknek lehetőségük legyen előre megismerni, hogy a számukra kijelölt vizsgahelyszínen az egyes mérési feladatok elvégzéséhez milyen konkrét eszközöket használhatnak.

Idén is keresik Paks borát

2018.04.04

Borversenyre hívja a termelőket a Paksi Hegyközség és Paks Város Önkormányzata. A megméretésre két palack borral jelentkezhetnek azok a Paksi Hegyközséghez tartozó szőlőterülettel rendelkező termelők, akik fajtánként legalább 100 liter saját készítésű nedűvel rendelkeznek.

NAV: a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról idén is május 22-ig lehet rendelkezni

2018.04.04

A személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról idén is május 22-ig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül. Az erről szóló nyilatkozat elektronikusan, papíron vagy személyesen is benyújtható a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) a bevallás részeként vagy önálló nyilatkozatként a "17EGYSZA" lapon - közölte a NAV szerdán az MTI-vel.

25 millió forint támogatást ad a dombóvári képviselő-testület a sportra

2018.04.03

A város önkormányzata nevében Szabó Loránd polgármester sorra köti meg a helyi sportegyesületek vezetőivel az idei évre vonatkozó támogatási szerződést.

Védett épületek felújításának támogatására lehet pályázni Pakson

2018.04.03

A városépítő bizottság közzétette első félévi pályázatát védett épületek felújításának, korszerűsítésének támogatására. A pályázatokat május 31-ig lehet benyújtani, az értékelés határideje június 15.

Az NMHH Médiatanácsa meghirdette az idei Huszárik-pályázatot kisfilmek készítésére

2018.04.01

A kisjátékfilmek és kísérleti filmek gyártását támogató Huszárik Zoltán-pályázat meghirdetéséről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, emellett másfél millió forinttal támogatja a Friss Hús fesztivál három díjazottját - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága szombaton az MTI-vel.

Felújítják a Paksi Református Egyházközség épület belsejét és az egykori iskolaépületet

2018.03.30

Hatvankilenc millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Paksi Református Egyházközség épületeinek felújítását.

Mávinform: változik a vonatok menetrendje a húsvéti hosszú hétvégén

2018.03.29

Március 29-én a pénteki, 31-én és április elsején az ünnepnapi, 2-án a vasárnapi, 3-án pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok - tájékoztatta a MÁV csütörtökön az MTI-t.

Több mint 107 ezren jelentkeztek idén a felsőoktatásba

2018.04.09

Az idén több mint 107 ezer diák jelentkezett felsőoktatási intézményekbe, ez a szám nagyából megfelel a korábbi évek adatainak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Alkotópályázatot hirdetett a dunakömlődi fiókkönyvtár

2018.04.08

Az én kezem munkája címmel pályázatot írt ki a Csengey Dénes Kulturális Központ Dunakömlődi Fiókkönyvtára.

Átadták a felújított és bővített bonyhádi sportcsarnokot

2018.04.07

Átadták a csaknem 700 millió forintos állami forrásból felújított és bővített sportcsarnokot szombaton Bonyhádon.

Totál elbillent a kiskunhalasi Jobbikos körszakáll

2018.04.06

A tanújelek szerint megvalósul a Rapülök slágerének a refrénje Kiskunhalson, miszerint egy „icipici Hitler” tör a hatalomért a városban Farkas Gergely személyében. A Jobbik Kiskunhalasi képviselőjelöltjét láthatóan annyira felbíztatták a jólfizetett rajongótáborának a tagjai, hogy láthatóan a józan esze is elhagyta.

Már lehet jelentkezni a Város napján rendezendő paksi főzőversenyre

2018.04.06

Halászléfőző versenyt hirdet Paks Város Önkormányzata és a Csengey Dénes Kulturális Központ a Város napja program keretében civilszervezeteknek, intézményeknek, családoknak, baráti társaságoknak. A rendezvény május 19-én lesz a Táncsics parkban.

Handó Tünde: a magyar bírósági szervezet jól teljesít

2018.04.06

A magyar bírósági szervezet európai összehasonlításban is jól teljesít, országszerte csak néhány tucat esetben fordul elő, hogy sokáig tartanak a perek.

Növelte árbevételét és létszámát a tolnai Fastron Kft.

2018.04.05

Elsősorban az autóipari megrendeléseknek köszönhetően növelte árbevételét és dolgozói létszámát 2017-ben a mechanikai és elektromechanikai termékeket gyártó tolnai Fastron Hungária Kft., amely idén további hét százalékos árbevétel-növekedést tervez - közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Jó volt a húsvéti játszóház Bonyhádon

2018.04.05

Az Életút Kistérségi Közhasznú Családsegítő Egyesület, valamint a Bonyhádi Gondozási Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata az elmúlt évekhez hasonlóan, játszóházat rendezett a Völgységben élő hátrányos helyzetű családoknak.

Fákat ültetnek Tolnában az egykori grundra

2018.04.04

Mára már csak néhány famatuzsálem maradt a valamikori laktanyaparkból.

Meghosszabbított nyitvatartás a kormányablakokban

2018.04.04

Áder János köztársasági elnök úr 2018. április 8. napjára tűzte ki az országgyűlési képviselők általános választását.

Megkezdődik a gumiabroncs csere szezonja

2018.04.03

Húsvét után megkezdődik a tavaszi autógumi-cserék időszaka, az Abroncs Kereskedőház várakozása szerint a csúcsidőszak április közepén várható.

Négyszáz családnak segített a bonyhádi máltai csoport

2018.04.01

Az idén 25 éves bonyhádi máltai csoport a tavalyi évben is 400 családnak segített ruhaadományokkal és tartós élelmiszerrel.

Polgárőrök is segítik a rendőrök munkáját

2018.03.31

Eszközcsomagot kaptak a körzeti megbízottak Tolna megyében.

Baján, Pakson és Mohácson is megtekinthető lesz a Lajta Monitor Múzeumhajó

2018.03.29

A Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulójához kapcsolódó programok keretében 11 városban köt ki a Lajta Monitor Múzeumhajó. A honvédség tiszteletbeli zászlóshajója az első világháború történetéről, valamint a hadihajózás históriájáról is képet ad az érdeklődőknek.

Lakásotthonokról rendeznek népszavazást Tolnanémedin

2018.03.29

Fogyatékos embereknek épülő lakásotthonok telkeiről rendeznek népszavazást május 6-án Tolnanémedin.