2022.07.02, Szombat

Aktuális

Őszre kell elkészülnie Szekszárd új sportuszodájának

2020.05.28

Nem kell leállítani az építkezést a közgyűlés által megbízott műszaki szakértő véleménye szerint. Az épülő új sportuszoda kapcsán tett megállapításokról Ács Rezső polgármester tájékoztatta a sajtó munkatársait.

Folytatódik az NB I.-es labdarúgó-bajnokság

2020.05.28

Az OTP Bank Ligában a hétvégén teljes fordulót rendeznek, a Paksi FC május 30-án szombaton 21.05 perckor a MOL Fehérvár FC-vel mérkőzik.

Erősödik az allergiát okozó nyári füvek pollentermelése

2020.05.27

Ahogy a fák fokozatosan elvirágoznak, úgy csökken az összes pollen mennyisége a levegőben.

Színvonalas horgászverseny Dunakömlődön

2020.05.26

Közel 400 kilogrammos összfogással zártak azok a versenyzők, akik részt vettek a Dunakömlőd mellett található No-Va horgásztó szezonnyitó megmérettetésén.

Minden pályázó önkéntes tűzoltó egyesület támogatást kap

2020.05.26

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra idén hatszázegy egyesület nyújtott be pályázatot, amelynek segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. Idén tizennéggyel több önkéntes tűzoltó egyesület kap támogatást, mint az elmúlt évben.

Idén is lehet pályázni a legszebb konyhakert címre

2020.05.25

Ács Rezső polgármester, Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében csatlakozva Sári Kovács Szilvia programigazgató, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos akcióhoz meghirdeti Szekszárdon „A legszebb konyhakertek” programot.

Komoly segítség a szülőknek a nyári tábor

2020.05.24

Komoly segítség a szülőknek, hogy június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok az előírások betartásával, mert a koronavírus-járvány miatt sokan kivették a szabadságukat - közölte reprezentatív kutatása alapján a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) vasárnap az MTI-vel.

Kutatják a madocsai nyelvjárást

2020.05.22

A jellegzetes madocsai nyelvjárást kutatja Magyar István, a községben élő fiatalember.

Koronavírus - OH: véget értek az írásbeli érettségi vizsgák

2020.05.22

Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái csütörtökön. A koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények között szervezett érettségik lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) pénteken az MTI-t.

Illegális migránst fogtak el a bátaszéki rendőrök

2020.05.21

Jogellenesen jutott be az országba egy férfi. A Tolna megyei egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

Diákhitel Központ: csaknem tízezren igényelték a Diákhitel Pluszt

2020.05.21

Kevesebb mint három hét alatt csaknem tízezren igényelték a maximum félmillió forintos, teljesen szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Pluszt - közölte a Diákhitel Központ vezérigazgatója kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

M85: Fertőendréd és Nagylózs között is az aszfaltozáson dolgoznak már

2020.05.20

Az EuroAszfalt Kft., a SWIETELSKY Magyarország Kft. és Betonútépítő Zrt. által kivitelezett szakaszon 15,4 kilométeren zajlik a munka.

Újabb ipari csarnokok épülnek Bonyhádon

2020.05.19

Bonyhád Város Önkormányzata 51%-os tulajdonában lévő Bonyhádi Ipari Park Kft. 480 millió Ft támogatást nyert el a TOP-1.1.1-15-TL1-2016-00004 számú pályázattal, amelyhez jelentős önerőt is biztosítanak a társaság vállalkozó tagjai.

Szünetel a szakrendelés a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézetben

2020.05.18

A veszélyhelyzet fennállásáig szünetelteti a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet a foglalkozás-egészségügyi szakellátást, s egyúttal kijelölték a helyettesítő intézményt is.

Időpontfoglalás nélkül is lehet okmányügyeket intézni a vidéki kormányablakokban

2020.05.16

A védelmi intézkedések betartása mellett fokozatosan bővül a személyes ügyintézés lehetősége a közigazgatásban. A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok cseréje esetében vidéken – tehát Budapesten és Pest megyén kívül – nem kötelező előzetesen időpontot kérni, a kormányablakkal nem rendelkező településeken pedig ismét szolgálatba állnak a mobilizált ügyfélszolgálatok. A foglalkoztatási ügyfélszolgálatok az ország teljes területén időpontfoglalás nélkül is fogadják ügyfeleiket.

Újra nyitva a Hotel Silvanus

2020.05.28

Vajon milyen az élet most egy wellness-szállodában?

Csökken a magyarországi madárállomány

2020.05.27

Az erdei élőhelyeken fészkelő madárfajoknál is megfigyelhető a fészkelőállomány-csökkenés a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) elemzése szerint.

Lassan megtelnek élettel a köznevelési intézmények

2020.05.27

Május 25-én kinyitottak az óvodák – a székhelyóvodák és a tagintézmények is –, valamint a bölcsődék. Ismét a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek.

További zöldfelület megújítását tervezik Pakson

2020.05.26

Átfogó zöldfelület-rendezést szeretne megvalósítani az önkormányzat az Építők útja, a Kishegyi út és a Gesztenyés utca által határolt területen, az úgynevezett „B” szektorban. Május 25-én tartottak bejárást az érintett területen, hamarosan elkezdik a lakossági igények felmérését, amelyeket szeretnének beépíteni a tervezett rekonstrukcióba.

Szép környezet fogadja Váralján a táborozókat, kirándulókat

2020.05.26

Egy TOP projekt eredményeként a Váraljai Ifjúsági Tábor már nemcsak az iskolásokat szolgálja.

Játszótér készült Gerjenben

2020.05.25

Korszerű, modern, minden igényt kielégítő játszóteret adtak át a napokban Gerjenben.

A pünkösdi hétvégén nyílik meg a vidéki strandok, fürdők többsége

2020.05.23

Egy hét múlva, a pünkösdi hétvégén nyílik meg a vidéki strandok, fürdők többsége a kornavírus-járvány miatt elrendelt biztonsági előírások betartásával, a fürdőkben egyelőre csak a kültéri medencéket lehet használni.

GPS-eket adományoztak az OMSZ-nek

2020.05.22

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 105 új GPS-t - útvonaltervezőt - kapott egy felajánlásnak köszönhetően a koronavírus-járvány idején. A készülékeket a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) döntése alapján a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatták célba.

Újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is

2020.05.22

A járvány elleni sikeres védekezésnek köszönhetően hétfőtől újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is. Időpontfoglalás nélkül is lehetséges 2020. május 25-től a kormányhivatali ügyintézés a tizenkilenc megyében.

Öt új kosarassal készül a következő idényre az Atomerőmű-KSC Szekszárd

2020.05.21

ét magyar és három külföldi játékossal egészült ki az Atomerőmű-KSC Szekszárd női kosárlabdacsapatának kerete, és az egyesület 2024-ig szerződést hosszabbított Djokics Zseljko vezetőedzővel.

Ne utaljunk előre ismeretlennek!

2020.05.21

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az internetes csalások veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Nyit a Paksi Strand

2020.05.20

Elkezdték a Paksi Strand felkészítését, karbantartási munkálatokat – jelentette be Szabó Péter polgármester.

Két beruházást is jóváhagyott Paks polgármestere

2020.05.18

Az egyik a Munkácsy utcai tagóvoda udvarán valósul meg, a másik az Életfa Idősek Otthonában.

A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás

2020.05.17

A Magyar Honvédség a koronavírus miatt munkájukat vesztett embereknek is szeretne alternatívát kínálni. A kialakult gazdasági helyzetben sok ember megélhetése került veszélybe. A honvédség őket is szeretné megszólítani, biztos megélhetést és kiszámítható pályaképet kínálva számukra. A toborzás folyamatos országszerte, a szakemberek azonban arra kérik az érdeklődőket, hogy első körben lehetőség szerint inkább telefonon vagy e-mailben keressék őket, elérhetőségeik megtalálhatók a www.hadkiegeszites.hu oldalon.

Tolna megyében is lezárult az ORFK balesetmegelőzési kampánya

2020.05.15

Mint arról korábban beszámoltunk, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság Zebra terv elnevezésű – baleset-megelőzési – kampányt hirdetett. Az akció célja az volt, hogy a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra hívja fel a figyelmet.