2024.06.21, Péntek
Nosztalgiavonatozással, lovas fogat túrával indul az Éledő Gemenc program
Fotók: turizmus.gemenczrt.hu

Nosztalgiavonatozással, lovas fogat túrával indul az Éledő Gemenc program

MTI

2024.04.26. 08:06

Kirándulások, kiállítások, szórakoztató programok várják a közönséget május 1-én a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ idegenforgalmi szezonnyitó rendezvényén - közölte a Gemenc Zrt. az MTI-vel.

Az Éledő Gemenc elnevezésű programon először közlekedik a Rezét gőzössel nosztalgiavonat az erdei vasúton, ahol május 1-től a nyári menetrend szerint járnak a vonatok. Az érdeklődők lovas fogattal is tehetnek egyórás kirándulást az ártéri erdőben - írták a közleményben.
 

A Gemenc kincsei című kiállításon új tablót helyeznek el, amely Beöthy-Zsigmond László (1894-1994) huszár ezredes és Wartho nevű kutyája történetét mutatja be, amely mögött felsejlik a múlt század viharos történelme is. A tabló leleplezésekor édesapja emlékét Beöthy Mária, a történelmi korszakot Topor István hadtörténész idézi fel.
A Frigyes főherceg pavilonjában rendezett állandó kiállítás a gímszarvasok életéről, szokásairól, vadászatukról nyújt áttekintést, óránkénti tárlatvezetéssel. Hosszú szünet után újra látogatható lesz az erdei vasúttal megközelíthető, nagyrezéti méhészeti gyűjtemény, ahol az üvegfalú kaptárakban élő méhcsaládokat láthatnak az érdeklődők, és nyitva lesz a vasúttörténeti kiállítás is.

 


Hozzátették, a szezonnyitón bemutatót tart Lóki György solymász, a gyerekeket készségfejlesztő fajátékokkal, kézműves foglalkozásokkal várják.

AktuálisRezét gőzös és a gemenci kisvasútGemenc Zrt.kiállításPörbölyi Ökoturisztikai Központ