2024.06.21, Péntek

Aktuális

Autósok, figyelem! Megszűnik az ingyenes parkolás

2020.06.30

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a gépjárművel közlekedők figyelmét, hogy Magyarország kormányának döntése értelmében 2020. július 1-től megszűnik az ingyenes parkolás Szekszárdon is.

Tolna megye természetes vizei fürdésre alkalmasak

2020.06.29

Tolna megye kijelölt természetes fürdőhelyein a vizek fürdésre alkalmasak, de a járványügyi helyzetre tekintettel a strandok fenntartóinak, üzemeltetőinek, és az odalátogató vendégeknek is a szokásosnál szigorúbb szabályokat kell betartani saját maguk, és más fürdőzők egészségének védelme érdekében.

Idén is lesz Erzsébet tábor Pakson

2020.06.28

Idén is lesz Erzsébet tábor Pakson – jelentette be Szabó Péter polgármester.

A Paksi Atomerőmű támogatásával vásárolt új betegszállítókat a Balassa kórház

2020.06.26

Két új betegszállító autó érkezett 2020. június 17-én Szekszárdra a Tolna megyei Balassa János Kórházba.

A mezőgazdaságot érintő tüzek megelőzhetőek

2020.06.26

Eljött a nyár, az aratás ideje. A betakarítási munkálatok alkalmával számos esetben keletkezik tűz mezőgazdasági gépekben, gabonatáblákon, vagy éppen száraz tarlókon. Ezek a tüzek némi elővigyázatossággal, az előírások betartásával megelőzhetőek.

Három megye rendőrei tartottak közlekedési akciót

2020.06.25

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében, Tolna és Csongrád-Csanád megye bevonásával valósult meg a mindhárom megyét – összesen 122 kilométer hosszan – átszelő 55-ös számú főút közlekedésrendészeti ellenőrzése.

Hamarosan kinyitják az Ürgemezei Strandot

2020.06.25

Ezt közösségi oldalán jelentette be Szabó Péter, Paks polgármestere. A pandémiás helyzet az utóbbi időszakban nem csak bizonytalanságot hozott magával, de komoly kihívás elé állította a létesítmény üzemeltetőjét.

Ütemterv szerint halad a KKÁT bővítése

2020.06.23

Újabb négy kamrát építenek a paksi atomerőműben keletkező kiégett kazetták átmeneti tárolására. A beruházásról, amelyre 2019 végén kötöttek szerződést, a Radioaktív Hulladékkezelő Kft. (RHK Kft.) számolt be weboldalán.

Jelentősen emelkedik a csecsemőgondozási díj összege

2020.06.23

A korábbi 70 százalékról a bruttó fizetés 100 százalékára emelkedik jövő év július 1-jétől a csecsemőgondozási díj (csed) összege - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Női kosárlabda Euroliga - A Szekszárd is indulna

2020.06.22

Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek (FIBA Europe), hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

Borászok borásza díj: célegyenesben a verseny

2020.06.22

Célegyenesbe ért a Borászok borásza verseny: június 26-án derül ki, hogy 2020-ban ki lesz a Borászok borásza, ki kapja a Jövő Borásza Ösztöndíjat és hogy ki lesz a Borászok Barátja díj várományosa.

Állami halász tanfolyam indul Tolna megyében

2020.06.21

Tolna Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Vadászati, Halászati és Földművelésügyi Osztálya állami halász tanfolyamot és vizsgát szervez Szekszárdon 2020. július 16-án.

Fél évvel meghosszabbodnak a lejárt okmányok

2020.06.19

A kormány 180 nappal meghosszabbította a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, vagy annak megszűnését követően 15 napon belül lejáró okmányok érvényességét - közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.

Minden vállalkozót érintő változások jönnek

2020.06.18

A NAV adatszolgáltatási kötelezettség bevezetése 3 lépésben zajlik le, amelynek legfontosabb, szinte mindenkire vonatkozó rendelete most, 2020 július 1-jén lép életbe.

December közepéig okmányuk friss érvényesítése nélkül is kedvezményesen utazhatnak az erre jogosultak

2020.06.18

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kérése alapján a helyi és helyközi közlekedési szolgáltatók a veszélyhelyzet megszüntetését követő 180. napig, 2020. december 15-ig elfogadják a közszolgáltatási utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, lejárt hivatalos okmányokat.

Szerdán ismét kánikula és extrém UV-sugárzás várható

2020.06.30

Szerdán ismét kánikula várható, extrém lesz az UV-sugárzás, és több megyében zivatarra, felhőszakadás is lehet számítani.

Ismét növekedhet a virágzó növények pollenszórása

2020.06.29

A kissé hűvösebb május és csapadékosabb, de szintén szokatlanul csapadékos június következtében a korábbi évekhez képest az allergiát kiváltó növények pollenszáma csak az alacsony-közepes tartományban maradt.

Nyáron is ingyen utazhatnak vonaton az iskolás csoportok

2020.06.27

Nyárra is kiterjesztik az általános és középiskolai csoportok tanítási időben biztosított díjmentes vasúti utazási lehetőségét, mert a koronavírus-járvány miatt elmaradtak az osztálykirándulások, tanulmányi kirándulások - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteken az MTI-vel.

Díjazták a Szekszárdi Szakképzési Centrum munkatársait

2020.06.26

Harmincnyolc, a Szekszárdi Szakképzési Centrum iskoláiban tanító, valamint az oktatási, irányítási munkát segítő szakember részesült elismerésben pedagógusnap alkalmából.

Lakópark, új bölcsőde és óvoda is épülhet Gerjenben

2020.06.25

Ajándékcsomaggal köszöntik az újszülötteket Gerjenben. A település polgármestere az összetartozás erősítése mellett az életkörülmények javítását is célként tűzte ki.

Elkészült az első hazai fejlesztésű Covid-teszt

2020.06.25

Elkészült az első hazai fejlesztésű Covid-teszt prototípusa, amely lényegesen pontosabb az eddig ismert gyorsteszteknél - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten. Kásler Miklós közölte, ez a fejlesztési eredmény azt is jelenti, hogy egy olyan módszer áll rendelkezésre, amely alapja lehet egy szintén hazai oltóanyag kifejlesztésének.

Véradás Dombóváron

2020.06.24

A városi rendőrkapitányság munkatársai ismét hozzájárultak a rászorulók életének megmentéséhez.

Hivatásos halőr / társadalmi halőr tanfolyamot szervez a Tolna Megyei Kormányhivatal

2020.06.23

Tolna Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Vadászati, Halászati és Földművelésügyi Osztálya hivatásos halőr/ társadalmi halőr alap és továbbképző tanfolyamot és vizsgát szervez.

6000 köbméter illegális útmenti hulladékkal kell elbánnia a Magyar Közútnak

2020.06.23

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csak idén, öt hónap alatt mintegy 631 millió forintot költött a kezelésében lévő közutak mentén és pihenőhelyeken összegyűjtött hulladék elszállítására és ártalmatlanítására. Ennek jelentős része az illegálisan elhelyezett hulladék, a társaság felmérése szerint jelenleg mintegy 6000 köbméternyi szabálytalanul elhelyezett szemétkupac található a közutak mentén, melyet folyamatosan számolnak fel, de újra és újra megjelennek.

Katasztrófavédelem: egyre több helyen kell védekezni a szúnyogok ellen

2020.06.22

Egyre több helyen kell védekezni a szúnyogok ellen; ezen a héten csaknem 44 ezer hektáron folytatódik a gyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Újraindítja a fogyasztásmérők leolvasását az E.ON

2020.06.22

A koronavírus-járvány miatti korlátozások kormányzati enyhítésével összhangban megkezdik az áram- és gázfogyasztásmérők személyes leolvasását a megfelelő óvintézkedések mellett - közölte az E.ON hétfőn az MTI-vel.

Harmincnyolc esethez riasztották szerdán megyénk lánglovagjait

2020.06.19

Sok munkát adott a szerdától csütörtök hajnali öt óráig elhúzódó heves esőzéssel járó, Tolna megye területét érintő vihar a tűzoltóinknak.

Ismét korlátozás nélkül látogathatók a labdarúgó-mérkőzések

2020.06.19

Az országgyűlés döntéseivel összhangban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége is visszavonta a hazai futballmérkőzésekre vonatkozó korlátozásokat, biztonsági intézkedéseket, melyeket a járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott. Ez azt is jelenti, hogy ismét korlátozás nélkül látogathatók a mérkőzések.

Kerékpárregisztrációs-programot tartanak Pakson

2020.06.18

Magyarországon több mint tízezer kerékpárt lopnak el évente. Néhány lopott kerékpár minden évben megkerül, de nyilvántartás híján nem tudják megállapítani, kik a tulajdonosaik, így nem tudják visszaadni.

Játékdobozokba rejtett kábítószert foglaltak le a rendőrök Bonyhádon

2020.06.18

Egykilónyi, játékdobozokba rejtett kábítószert találtak június 12-én a rendőrök egy bonyhádi benzinkúton parkoló kisbuszban - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.