2018.07.22, Vasárnap

Aktuális

Folytatódik az együttműködés a szekszárdi német színház és a pécsi egyetemi színpad között

2018.04.18

Továbbmélyítette jó kapcsolatát a Magyarországi Német Színház (DBU) és a Janus Egyetemi Színpad (JESZ): az immár öt éve tartó partnerségüket április 16-án ünnepélyes keretek közt hosszabbították meg.

Tájékoztatás az óvodai és iskolai kedvezmények igénybevételéhez szükséges hatósági bizonyítványokról

2018.04.17

Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala Foglalkoztatási Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya tájékoztatja a családi pótlékban részesülő személyeket, hogy a nevelési-oktatási intézmények által biztosított kedvezmények (étkezési, tankönyv-vásárlási kedvezmény) igénybevételéhez szükséges hatósági bizonyítvány kiállítása az eddigi gyakorlatnak megfelelően a családtámogatási szervnél kérelmezhető.

Szünetel az ügyfélfogadás a rendőrkapitányságokon jövő kedden

2018.04.17

Szünetel az ügyfélfogadás a megyei rendőr-főkapitányságokon, a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken jövő kedden - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

Esélyegyenlőségi napot tartanak Pakson

2018.04.16

Esélyegyenlőségi napra várja az érdeklődőket a Paksi Református Egyházközség és a Veled is törődünk Egyesület április 17-én 16 órára a Csengey Dénes Kulturális Központba.

Álhír terjed a lakossági energetikai beruházások kapcsán

2018.04.16

Hetek óta álhír terjed lakossági energetikai támogatásokról olyan hiteltelen internetes oldalakon és közösségi média profilokon, amelyek valójában nem elérhetőek - áll a Magyar Energiahatékonysági Intézet közleményében.

Miklós Editet választották síszövetségi elnöknek, a régi elnök szerint jogszerűtlenül

2018.04.15

Visszahívták a teljes elnökséget, majd az olimpiai hetedik Miklós Editet, a héten visszavonult alpesi sízőt választották meg elnöknek vasárnap a Magyar Sí Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlésén.

Gyermekre leltek a szekszárdi járőrök

2018.04.14

A kisfiú eltűnését szülei még nem is jelentették, mikor a rendőrök már megtalálták.

Diákoknak hirdetett országos verspályázatot az Emmi

2018.04.13

Szabad a vers! címmel országos verspályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsős általános iskolások és középiskolások számára klasszikus magyar költők családhoz köthető verseinek újragondolására a Családok éve 2018 alkalmából.

Halászati őr és társadalmi halőr tanfolyam és vizsga indul Tolna megyében

2018.04.13

A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztálya Halászati őr / társadalmi halőr továbbképző tanfolyamot és vizsgát szervez.

Kétmillió allergiás ember van az országban

2018.04.12

Megkezdődött a pollenszezon, többfelé elérte a nagyon magas szintet a nyír pollenkoncentrációja. Becslések szerint legalább kétmillió allergiás ember van az országban, és számuk folyamatosan emelkedik - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában csütörtökön.

Korszerűsítik a szedresi speciális gyermekotthont

2018.04.12

Hamarosan befejeződik a Bezerédj Kastélyterápia Alapítvány alkohol- és drogfüggő fiatalokat gondozó speciális gyermekotthonának felújítása a Tolna megyei Szedresen - közölte az alapítvány elnöke az MTI-vel.

Melegebb az idő az átlagosnál

2018.04.11

Szerdán ismét egy-két fokkal enyhébb, változó nedvességtartalmú levegő áramlik fölénk. Felhő, napsütés, zápor egyaránt várható. A hőmérséklet a legtöbb helyen meghaladja a 20 fokot, ami legalább 5 fokkal magasabb a sokévi átlagnál – az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

Remekül szerepeltek a Keri röplabda csapatai a Diákolimpia Országos Döntőjében

2018.04.11

A perczelesek a múlt hónapban mind a leány, mind a fiú röplabda csapatukkal megyei első helyezettek lettek, ezzel kiérdemelték az országos döntőbe jutást, ahol kiválóan szerepeltek. A sportolóknak és felkészítőiknek, segítőiknek Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere is gratulál.

Összeállt a Bozsik Bajnokok-program nyugati válogatottja -Tolna megye 18 fővel képviselteti magát

2018.04.10

Fontos esemény színhelye volt a Siófoki Városi Stadion, az MLSZ szakemberei itt választották ki az OTP Bozsik Bajnokok-program idei döntőjében résztvevő nyugati válogatott tagjait. Az edzésnapon a mentorok közül Király Gábor 108-szoros válogatott labdarúgó, valamint Hajdú B. István sportújságíró is részt vett. A konkurens keleti csapat az április 11-i szolnoki edzésnapot követően áll majd össze.

Az erdei fülesbaglyok állományát mérik fel a természetvédők a lakosság bevonásával

2018.04.09

A hazánkban fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésebe kezd a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a lakosság bevonásával, a faj országos elterjedési térképének pontosítása érdekében.

Ajánljon Ön is helyszínt a 2018-as Speedmarathonhoz!

2018.04.18

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési helyekre, ahol 2018. május 14-étől egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.

Ingyenes fogászati és szájüregi szűrés Szekszárdon

2018.04.17

A Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya fogászati és szájüregi szűrőnapot szervez 2018. április 21-én szombaton 10.00 – 16.00 óráig. A szűrésen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Taroltak a paksi csapatok a katasztrófavédelmi versenyen

2018.04.17

A napokban rendezték meg a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Tolna megyei döntőjét, amelynek helyszíne Tolna volt.

Tejterméket hív vissza a Tesco

2018.04.16

Biztonsági okokra hivatkozva visszahívja az 1,5 százalékos Riska I love UHT tejet a Tesco.

Családok, orvosok is szavazhatnak az év védőnőjére

2018.04.16

Elsősorban a szülők, nagyszülők, de háziorvosok, szülészorvosok, kolléganők is jelölhetik a védőnőket az év védőnője díjra - közölte a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A vikingek napkövei nagyon pontosan segítették a hajósokat

2018.04.15

Nagyon pontosan segítette az égbolt-polarizációs viking navigáció a hajósokat még felhős meteorológiai viszonyok között is - mutatták ki számítógépes szimulációkkal az ELTE kutatói.

Irodalmi és népzenei hagyományokat tanítanak Tolna megyei falvakban

2018.04.14

Irodalmi, népzenei és képzőművészeti hagyományok "visszatanításával" kezdődik közösségerősítő program nyolc, a Sióhoz közel fekvő, Tolna megyei településen.

Az egész várost várják az atomerőműves paksi majálisra

2018.04.13

Programokban bővelkedő lesz az idei atomerőműves majális is, ahova változatlanul nemcsak a munkatársakat várják, hanem Paks és környéke lakosságát is.

Viharban akadt a tolnai horgász horgára a nagy fogás

2018.04.13

Viharos kapás. Tizenhárom kilogrammos tükörpontyot fogott nemrégiben a tolnai Északi-holtágon Bucher János.

Féláron lehet utazni vonattal a Szakmák Éjszakája rendezvényeire

2018.04.12

A MÁV-START és a GYSEV a Szakmák Éjszakája rendezvényre utazóknak ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít 128 település meghatározott állomásaira – áll a vasúttársaság közleményében.

Új nevet kapott a dombóvári könyvtár

2018.04.11

A Város Hete rendezvénysorozat negyedik napján Földi Istvánra emlékeztek.

CLOOS-ÓE-DUE Szimpózium a Dunaújvárosi Egyetemen

2018.04.11

A CLOOS az Óbudai Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem közös szimpóziumot tart 2018.04.12-én a Dunaújvárosi Egyetem Konferencia Termében. A részvétel díjmentes.

Idén már 4200 oszlopon fészkelhetnek biztonságosan a gólyák

2018.04.10

Idén már 4200 oszlopon fészkelhetnek biztonságosan az E.ON szolgáltatási területén élő gólyák - közölte a cég kedden az MTI-vel.

Szekszárd is elnyerte a Magyarországi Németek Fehér- Rozé- és Vörösbora 2018 címet

2018.04.10

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata közös mustráján versengő legkiemelkedőbb borokat és termelőket ezúttal is nagyszabású díjátadó gálán méltatták.

Különleges tárgy volt látható a dombóvári múzeumban

2018.04.09

A Város Hete programsorozat alkalmából április 3-tól 7-ig láthatták az érdeklődők a Helytörténeti Gyűjteményben azt a Magyar Nemzeti Múzeumtól kölcsönkapott bordás cisztát, amit a 19. század végén találtak Kurdon.