2024.07.27, Szombat
Dobogón végeznek a Paks labdarúgói
Fotó: Paksi FC

Dobogón végeznek a Paks labdarúgói

MTI

2024.05.14. 11:15

A zalaegerszegi pontszerzéssel bebiztosították a tolnaiak a dobogós helyezésüket.

A Magyar Kupa-döntős Paks 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában, ezzel biztosan a TOP 3 csapat között fejezik be a bajnokságot. 
A tolnai csapat sorozatban harmadik élvonalbeli mérkőzésén maradt veretlen, a zalaiak pedig immár egymás utáni négy NB I-es meccsükön nem találtak legyőzőre.

A zalaiak szereztek vezetést

Érdekesen alakult a mérkőzés első félideje, mert bár érezhetően kevesebbet volt a labda a hazaiaknál, mégis ők voltak veszélyesebbek. A vezetést is a zalaiaknak sikerült megszerezniük, miután egy remek támadás végén Mim talált be a paksi kapuba. A labdát többet birtokló tolnaiak mezőnyfölénye hosszú ideig meddőnek bizonyult, aztán közvetlenül a szünet előtt nem egy klasszikus akcióból, hanem Windecker nagyszerű átlövéséből sikerült egyenlíteniük.

Összekapta magát a Paks és pontot mentett

A fordulás után kiegyenlítettebbé vált a találkozó, ugyanakkor ebben a félidőben a Zalaegerszeg játéka már kevésbé volt veszélyes. A Paks kezdett összeszedettebben futballozni, viszont mindkét oldalon megszaporodtak a pontatlan passzok, így kapkodóvá, csapkodóvá vált a játék, ami kevésbé volt szórakoztató a szurkolók számára. A hajrában megélénkülni látszott a meccs, nőtt az iram, de számos kisebb-nagyobb szabálytalanság akasztotta meg a játékot, és végül egyik együttesnek sem sikerült a maga javára fordítania az állást.


    OTP Bank Liga, 32. forduló:
Zalaegerszegi TE-Paksi FC 1-1 (1-1)

AktuálisPaksPaksi FCZalaegerszegOTP Bank Liga