2024.06.21, Péntek

Aktuális

Egyre többfelé várható hőség

2020.08.07

Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel.

Megszűnik két iskola Szekszárdon

2020.08.06

Pénzügyi okból megszűnik egy alapítványi általános és egy szeretetszolgálati szakképző iskola Szekszárdon augusztus 31-én - közölték az intézményvezetők csütörtökön az MTI-vel.

Szeptembertől minden nappali tagozatos tanuló ingyen kap tankönyvet

2020.08.05

A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyenes tankönyvellátásban részesül - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára hétfőn Üllőn újságíróknak, abból az alkalomból, hogy megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba.

Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

2020.08.04

A két új paksi blokk tervezése során minden környezetvédelmi szempontra kiterjedt a szakemberek figyelme. Ezek egyike a Duna vizének hőmérséklete, ugyanis, ahogyan a jelenleg üzemelő atomerőmű, úgy az új is a folyó vizét használja majd a hűtéshez.

Megjelentek az első parlagfű pollenek

2020.08.04

Bár a levegőben lévő pollenek nagy hányadát változatlanul a csalánfélék virágpora teszi még ki, a következő napokban számítani kell a parlagfű pollenszámának további erőteljes növekedésére, mely október végéig folyamatosan jelen lesz a levegőben.

A kormány támogatja az anyatejes táplálást

2020.08.03

A kormány minden eszközzel segíteni kíván abban, hogy minden édesanya, aki szeretné, anyatejjel tudja táplálni a gyermekét - hangoztatta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az anyatejes szoptatás világnapján, szombaton a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Augusztusi nyári esték programsorozat Pakson

2020.08.03

Elmaradnak a Szent István ünnepe köré szervezett rendezvénysorozat kulturális programjai Pakson – jelentette be Szabó Péter polgármester az elmúlt héten.

A vezetés közben kézben tartott mobiltelefonozás nemcsak veszélyes...

2020.08.02

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy vezetés közben lehetőség szerint ne telefonáljanak, ha azonban elengedhetetlenül szükséges, használjanak headsetet vagy kihangosítót!

Megkezdődött a „Tisztítsuk meg az Országot!” Projekt végrehajtásának előkészítése

2020.07.31

A „Tisztítsuk meg az Országot! Projekt keretében először az illegális hulladéklerakással leginkább érintett területeket tisztítják meg - hangzott el a projekt első ülésén, csütörtökön. Az online videókonferencián a közreműködő szervezetek vezetői, a pilot projektek képviselői, illetve meghívott szakemberek vitatták meg az illegális hulladék felszámolásának végrehajtási tervét.

Törzskönyvet kaphatnak az online regisztrált kerékpárok

2020.07.31

Törzskönyvet kapnak azok a kerékpárok, amelyeket az interneten regisztrálnak tulajdonosaik a Bikesafe.hu elnevezésű kerékpár-adatbázisba - közölte a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Felújítás zajlik a paksi evangélikus templomban

2020.07.30

Megújul az oltár előtti terület a paksi evangélikus templomban. A padozat már rossz állapotban volt, szőnyegekkel takarták. A beton, tégla és műkő elegyét a Zo-Bau Kft. szakemberei felvésték és elszállították, majd egységes betonalapot készítettek az új burkolat alá.

104 gyorshajtó néhány óra alatt

2020.07.29

Tolna megye útjain július utolsó hétvégéjén tartottak fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzést az egyenruhások.

A babaváró miatt kevesebb hagyományos banki kölcsönt vesznek fel

2020.07.28

Nagyon szép karriert futott be történetének első évében a gyermekvállalást ösztönözni hivatott, állami támogatású babaváró konstrukció, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint a tavaly júliusi indulás és az idén május vége között eltelt tíz hónap alatt 722,1 milliárd forintra nőtt az érintett családoknál lévő állomány, ami a lakosságnál lévő teljes hitelmennyiségnek már a 9,7 százalékát tette ki – írta a Világgazdaság hétfőn.

Koronavírus - Tizenhárommal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2020.07.27

Tizenhárommal, 4448-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

Elindult a Tarka fotópályázat közönségszavazása

2020.07.27

Az idén 18. alkalommal kiírt Tarka fotópályázatra rekord mennyiségű alkotás érkezett: összesen 62 fotós (köztük hárman Csíkszeredáról) küldött 496 képet.

Bejrúti robbanás - Magyarország katasztrófavédelmi szakértőket ajánlott fel Libanonnak

2020.08.07

Öt katasztrófavédelmi szakértőt ajánlott fel Magyarország Libanonnak, hogy támogassák a bejrúti robbanás okozta helyzet felszámolását - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtökön az MTI-vel.

Újabb projekt fejleszti a Paksi Atomerőmű gyorsforgalmi elérhetőségét

2020.08.06

A 6-os főút négysávosítása és az autópálya-bekötő építése mellett két bekötőútját is négysávosítják az atomerőműnek.

Szuperhősök Szekszárdon

2020.08.05

Prevenciós szakemberek látogattak a táborozó gyerekekhez.

Több mint négyszáz településen folytatódik a szúnyogírtás

2020.08.04

Több mint négyszáz településen - 140 ezer hektáron - folytatódik a szúnyoggyérítés augusztus első hetében - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Így védi ki a Magyar Közút energiaelnyelő eszköze a halálos baleseteket - videóval

2020.08.04

Másfél év alatt 19 munkavégzés közben balesetet vészeltek át haláleset nélkül a közútkezelő dolgozói.

Koppányszántó is fejlődik tovább

2020.08.03

Koppányszántó központi épületét korszerűsítette az önkormányzat. A fejlesztésekről a cikkben található közlemények adnak részletes tájékoztatást.

Biztonsággal fürödhetünk Tolna megye kijelölt természetes fürdőhelyein

2020.08.03

A Tolna Megyei Kormányhivatal a járványügyi készültség időszakában, a természetes fürdők felügyelete során fokozottan ellenőrzi a fürdővizek minőségét, valamint a biztonságosfürdőzés feltételeit.

Hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől

2020.08.01

A hagyományos és a távoktatást ötvöző hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől - mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A nagy elődök nyomdokaiba léptek a tűzoltó hallgatók

2020.07.31

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tanévzáró ünnepségét tartották július 31-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete előtt. A végzett hallgatók az országos katasztrófavédelmi főigazgató, helyettesei és a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, valamint az oktatási intézmények vezetői, képviselői előtt tették le esküjüket.

Bocsa emlékverseny

2020.07.30

12 csapat részvételével rendezték a Paksi Atomkupa 2020 nemzetközi kétnapos bocsaversenyt az Ürgemezei Strandon.

Vonattal ütközött egy teherautó Simontornyán

2020.07.30

Személyszállító vonat és egy rakomány nélküli tehergépkocsi ütközött július 28-án délután Simontornyán.

Az NNK ideiglenesen engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást

2020.07.29

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), figyelembe véve egy esetleges szúnyogok okozta betegséghullám megjelenését, 180 napra engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást - tájékoztatta az NNK hétfőn az MTI-t.

Elkészült a paksi Életfa Idősek Otthona udvarán az új szabadtéri pihenőhely

2020.07.28

A szépkorúak mostantól megújult környezetben vehetnek részt a kinti foglalkozásokon.

Korszerűsítik Pakson az optikai kábelhálózatot

2020.07.27

Korszerűsítik a városi optikai kábelhálózatot – a beruházás július 24-én indult a munkaterület-átadással. A kivitelezéssel megbízott Perfect-Phone Kft. ötven napos határidővel vállalta a munkát, mely során bővítik, javítják, korszerűsítik a meglévő rendszert.

Egyre inkább erősödik az allergiát, szénanáthát okozó nyári füvek virágpor termelése

2020.07.26

A hűvös, csapadékos május után a júniusi végi melegedés, majd az azt követő hőség idején egyes napszakokban nagyon magas pollenkoncentrációk is előfordulhatnak.