2023.04.01, Szombat

Aktuális

Elkészült a paksi Életfa Idősek Otthona udvarán az új szabadtéri pihenőhely

2020.07.28

A szépkorúak mostantól megújult környezetben vehetnek részt a kinti foglalkozásokon.

Korszerűsítik Pakson az optikai kábelhálózatot

2020.07.27

Korszerűsítik a városi optikai kábelhálózatot – a beruházás július 24-én indult a munkaterület-átadással. A kivitelezéssel megbízott Perfect-Phone Kft. ötven napos határidővel vállalta a munkát, mely során bővítik, javítják, korszerűsítik a meglévő rendszert.

Egyre inkább erősödik az allergiát, szénanáthát okozó nyári füvek virágpor termelése

2020.07.26

A hűvös, csapadékos május után a júniusi végi melegedés, majd az azt követő hőség idején egyes napszakokban nagyon magas pollenkoncentrációk is előfordulhatnak.

A jelentkezők háromnegyedét felvették, a hallgatók több mint 80 százaléka állami finanszírozásban tanulhat

2020.07.24

A jelentkezők háromnegyedét felvették az egyetemekre, az ideihez hasonló magas arányban még soha nem kerültek be felsőoktatási intézményekbe a jelentkezők - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteken az MTI-vel. A felvettek négyötöde állami finanszírozásban kezdheti meg tanulmányait.

Egyetlen kalandparkot sem kellett bezárni

2020.07.24

Jobban odafigyelnek az üzemeltetők a kalandparkok biztonságosságára az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt, hagyományos szezonindító vizsgálat tapasztalatai szerint. A fogyasztóvédelmi hatóság a kalandpályák mindössze hat százalékának használatát tiltotta meg ideiglenesen, a feltárt dokumentációs hiányosságok pótlása után ezek is újra üzembe állhatnak - derül ki az ITM pénteki közleményéből.

Jót tesz a szívnek a csokoládé

2020.07.23

Heti egyszeri csokoládéfogyasztás csökkentheti a szívbetegségek kockázatát az Európai Kardiológiai Társaság folyóiratában megjelent új tanulmány szerint.

A hétvégén is többször várható eső

2020.07.23

A hétvégén is többször várhatóak záporok, zivatarok, néhol jelentős mennyiségű csapadék is eshet. Emellett komoly lehűlés nem várható, bár lesz, hogy helyenként csak 20 fokig melegszik a levegő, másutt pedig 30 fokos meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Átlépte a százezret a babaváró támogatást igénylő párok száma

2020.07.22

Átlépte a százezret a babaváró támogatást igénylő párok száma, azaz legalább kétszázezer fiatalnak nyújtott segítséget a kormány - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Lábon álló gabona égett megyeszékhelyünk külterületén

2020.07.22

Szekszárd külterületén mintegy hét hektárnyi lábon álló gabonát veszélyeztetett a kialakult tűz hétfő délután.

A kormány szabályozni fogja a távmunkát

2020.07.21

A kormány szabályozni fogja a távmunkát, ugyanis az a cégek és az alkalmazottak számára egyaránt bevált a koronavírus-járvány alatt - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Hattal emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

2020.07.20

Hattal 4339-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

Terápiás tábort szerveztek Dunakömlődön

2020.07.20

Egyhetes terápiás tábort szervezett a Gyermekemért Alapítvány.

Első díjat nyert el a NASA pályázatán a magyar Puli Space

2020.07.19

Első díjat nyert az amerikai űrügynökség (NASA) "Honey, I shrunk the NASA payload" (Drágám, összepréseltem a NASA hasznos terhét) kihívásán a magyar Puli Space csapatának Puli Lunar Water Snooper (holdi vízszaglászó) elnevezésű detektora.

A gyorshajtókat szűrték ki Tolna megyében

2020.07.17

A Tolna megyei rendőrök a 6-os számú főúton szerveztek fokozott sebességellenőrzést.

A testvértelepülési együttműködés tovább erősítéséről egyeztettek Bonyhádon

2020.07.17

A testvértelepülési kapcsolatrendszer további bővítéséről és a futó projektekről egyeztetett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere Csibi Józseffel, Madéfalva jelenlegi, valamint Szentes Csabával, a székelyföldi település korábbi vezetőjével.

Koronavírus - Tizenhárommal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2020.07.27

Tizenhárommal, 4448-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

Elindult a Tarka fotópályázat közönségszavazása

2020.07.27

Az idén 18. alkalommal kiírt Tarka fotópályázatra rekord mennyiségű alkotás érkezett: összesen 62 fotós (köztük hárman Csíkszeredáról) küldött 496 képet.

Otthona biztonsága az Ön kezében van

2020.07.25

Hogyan védheti meg lakását, házát? Ehhez ad számos tanácsot a rendőrség.

583-mal több gyerek született júniusban, mint tavaly ilyenkor

2020.07.24

Júniusban 583-mal több gyerek született, mint tavaly ilyenkor - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Facebook-oldalán, a Központi Statisztikai Hivatal adatait ismertetve.

Tematikus tanösvényekkel bővült a Kajla-program

2020.07.24

Országszerte húsz kirándulási útvonalat ajánl a kisiskolások és családjaik figyelmébe Kajla-körök néven szerdától a Kajla-program - közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a témában tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Gyepszőnyegre cserélték az egészségre káros homokot a paksi ovi udvarán

2020.07.23

Hamarosan elkészül a gyepszőnyeg lefektetése a Munkácsy utcai tagóvoda udvarán.

Szombaton rendezik a 11. Strandok éjszakáját

2020.07.23

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére július 25-én rendezik meg az idei Strandok éjszakáját, országszerte több mint 30 strandon várják az éjszakai fürdőzőket - közölte a Magyar Fürdőszövetség az MTI-vel szerdán.

Több mint száz rendőr csapott le egy kábítószer-kereskedő bűnszervezetre Tolna megyében

2020.07.22

Több mint száz rendőr csapott le egy kábítószer-kereskedő bűnszervezetre - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu honlapon.

Szerdán is országszerte várhatók zivatarok

2020.07.21

Zivatarveszély miatt szerdára az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Életet mentett a szén-monoxid érzékelő

2020.07.21

Bejelzett egy nyílt égésterű kombinált gázkazán mellé telepített szén-monoxid érzékelő kedden délután, egy szekszárdi, első emeleti lakásban. A készülék jelzését követően a ház tulajdonosa azonnal átszellőztette az épületet. A kiérkező szekszárdi hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a CO-érzékelő memóriájából egészségre veszélyes értéket mutatott ki, ezért a kazánt és a gázt is elzárták.

OKF: a héten földről és levegőből is gyérítik a szúnyogokat

2020.07.20

A héten 394 településen, csaknem 133 ezer hektáron földről és levegőből is gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-vel.

Tűzoltói beavatkozások a hétvégén

2020.07.20

Öt műszaki mentéshez és egy tűzesethez kellett vonulnia Tolna megye tűzoltóinak az elmúlt 72 óra leforgása alatt.

WiFi4EU Szekszárdon

2020.07.18

Megkezdődött a hálózat kiépítése.

Illetékmentes a testvérek közötti öröklés és ajándékozás

2020.07.17

2020. július 8. óta értéktől függetlenül illetékmentes a testvérek közötti öröklés és ajándékozás. Korábban csak az egyenes ági rokonok, tehát szülő és gyermek, valamint özvegy és házastárs örökrésze és ajándéka mentesült az illeték alól.

Megkezdte a felkészülést a Paksi FC

2020.07.16

A mindössze kéthetes pihenőt követően szerdán (07.15.) megkezdte a felkészülést az augusztus közepén induló, következő magyar futballszezon őszi etapjára a Paksi FC.