2024.06.21, Péntek
Nemzeti Vágta előfutamai Tolna vármegyében
Fotó: Nemzeti Vágta facebook

Nemzeti Vágta előfutamai Tolna vármegyében

MTI

2024.05.25. 08:00

A Vajdasági vágtával kezdődnek szombaton Szabadkán az előfutamok a 17. Nemzeti Vágtára, vasárnap a Tolna vármegyei Őcsényben mérkőznek meg egymással az amatőr lovasok.

A Nemzeti Vágta döntőjére évről-évre az Elővágtákon is kvalifikálhatják magukat a települések amatőr lovasai. Az idei döntőt 14 vidéki és határon túli elővágta előzi meg. Az előfutamok Gyenesdiáson fejeződnek be augusztus 18-án a Festetics Vágtával, amelyet idén 15. alkalommal rendeznek meg - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

 

 

Új helyszíneken is tartanak versenyeket

Határáron túl a vajdasági mellett lesz Székely, Felvidéki és a Muravidéki vágta. Magyarországon a Festetics vágta mellett Sárköz Vámospércsi, Vácdukai, Iváni, Hortobágyi, Tagyoni, Szemenyei, Abonyi, Borsodi vágtára kerül sor. Új helyszínként csatlakozott az eseményhez Vas vármegyében, a Kemenesháton található Szemenye község - írták a tájékoztatóban.
 A 17. Nemzeti Vágta döntőjének Szilvásvárad ad otthon október 5. és 6. között. Az idei programban is lesz Huszár Vágta, kocsitoló verseny, nemzetközi futam, különféle showprogramok és méneshajtás, de a Vágta korzó is várja majd a közönséget. A szilvásváradi vasárnapi döntő futamokat a Duna élőben közvetíti.

Helyi hírekŐcsény Tolna megyeNemzeti Vágta