2023.03.28, Kedd

Segíti a dombóvári diákok német nyelvtanulását a cserediák-program

dombovar.hu

2018.06.21. 16:30

A Szent Orsolya Iskolaközpont a németországi Rudersdorf Oktatási Centrumával négy éve ápol partneri kapcsolatot. Nemrégiben 14 diák és 2 pedagógus érkezett egy hetes vendégségbe Magyarországra.

Hirdetés

A küldöttség tagjai előbb két napot Budapesten töltöttek, ahol a főváros nevezetességeivel ismerkedtek, majd Dombóvár felé tartva megmártóztak a Balaton vizében. Az egyházi fenntartású oktatási intézmény tanulói és szüleik, valamint pedagógusaik fogadták a városba érkezett delegációt, melyet a Püfülüsz Zenekar muzsikájával és Steiner Ingrid aerobik-bemutatójával köszöntött.
A vendégek aztán megismerkedtek a Szent Orsolya Iskolaközponttal, ahol a lányok és a fiúk közösen sportoltak egy jelvényszerző versenyen. Kirándultak is, mégpedig a világhírű lovasíjász, Kassai Lajos kaposmérői birtokára, a kabókapusztai lovastáborba, a tamási fürdőbe és vadasparkba, valamint Sütvénybe, ahol a közös lángossütés és -evés után kocsikáztak, majd az esti tábortűz mellett Tieger Lilla gitározott, Németh Gréti pedig szaxofonozott nekik.   
A német gyerekeket vendégül látó dombóvári családok is kitettek magukért, a látogatók remekül érezték magukat náluk, elégedettek voltak a szállással és az ellátással. Az egyházi fenntartású oktatási intézmény tanulóinak német nyelv tanulását remekül szolgálta az egy hetes cserediák-program.

AktuálisTolna megyenémetDombóvárcserediák-programnyelvtanulásSzent Orsolya Iskolaközpont