2024.03.29, Péntek

Mobil kalandparkot próbáltak ki a dombóvári óvodások és diákok

dombovar.hu

2018.10.31. 20:00

A város önkormányzata október 27-én első alkalommal rendezett családi sportnapot az Illyés Gyula Gimnázium udvarán.

Hirdetés

A szervezők mobil kalandparkkal, evezőpaddal, trambulinnal és különféle sportvetélkedőkkel várták a városban lakó érdeklődőket. A csodaszép őszi időben lebonyolított program során az íjászkodást, valamint a célba rúgást is kipróbálhatták a gyerekek és a szülők. A fiatalok és a náluk idősebb korosztály tagjai megmérethették a vérnyomásukat és ellenőriztethették a vércukorszintjüket, illetve orvosi és fittségi teszteket is végeztethettek.
A legnagyobb sikert a kötelekből, huzalokból, valamint faalkatrészekből készített mászópályák avatták a résztvevők körében, akik biztosító övek és sisakok felvételét követően tesztelhették az ügyességüket, az erejüket és az egyensúlyérzéküket. A rendezők a próbák teljesítése után megvendégelték a résztvevőket, akik jelentős nemzetközi sikereket elért sportolókkal - Jakabos Zsuzsanna többszörös Európa-bajnok úszóval, valamint Parti András háromszoros olimpikon mountain bike versenyzővel - is megismerkedhettek.


A Kreatív Dombóvár-programsorozatba tartozó rendezvény az EFOP-3.9.2-16-2017-00047 „Humán kapacitások fejlesztése a dombóvári járásban”-pályázat keretében valósult meg.

AktuálisDombóvárkalandpark