2024.03.29, Péntek

Egyszerűsödik a babakocsisok és a mozgáskorlátozottak átkelése Dombóváron

dombovar.hu

2018.06.07. 14:30

A város önkormányzata versenyeztetés alapján a helyi Kovi-95 Építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t bízta meg azzal, hogy elvégezze a település két forgalmas kereszteződésében az út és a járda kapcsolatának akadály-mentesítését.

Hirdetés

A Teleki, az Ady és a Pannónia utcát, valamint a Hunyadi teret érintő csomópontot eddig nehézkesen tudták használni a babakocsival, illetve a mozgáskorlátozottak számára szolgáló járművekkel közlekedők, ugyanis a megdöntött szegélykövek túl meredekek voltak. Azokat most elbontják és a helyükre a korábbiaknál jóval alacsonyabb, süllyesztett peremeket építenek be a kivitelezést végző cég dolgozói. Az akadály-mentesítés mellett a gyalog-átkelőhelyekhez kapcsolódó rossz állapotú - töredezett és kátyús - járdavégeket is megújítják a szakemberek, akik térkövezik a felületeket.
A település egyik legforgalmasabb kereszteződésének elkészülte után a Kovi-95 Építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Dózsa György utca és Kossuth Lajos utca találkozásánál is elvégzi az út és a járda kapcsolatának akadály-mentesítését.
A két beruházás összköltsége mintegy két millió forint, amit a város önkormányzata áll.

AktuálisTolna megyeDombóvárakadály-mentesítésgyalog-átkelőhely