2024.04.16, Kedd

Elkészült Dombóvár 172 millió forintos víziközmű-beruházása

dombovar.hu

2018.10.26. 17:22

A város képviselő-testülete kénytelen volt 172 millió forintot arra költeni, hogy új víz- és szennyvíz-hálózatot építtessen ki a Földvár utcában, valamint az annak környékén lévő önkormányzati tulajdonú ingatlanokhoz.

Hirdetés

A Szigeterdő melletti utcában lévő lakásoknak, a Szuhay Sportcentrumnak és a vasutasok korábbi üzemi konyhájának és étkezdéjének vízellátását, valamint szennyvíz-elvezetését korábban a MÁV Zrt. biztosította a saját hálózatain keresztül. Az állami tulajdonú cég menedzsmentje néhány éve azt jelezte a város önkormányzata számára, hogy az említett közművek üzemeltetése a továbbiakban nem fér bele a tevékenységi körébe, ezért azokat le kell választani a közmű-rendszereikről.
A kényszerű lépést tavaly már nem lehetett tovább halogatni, ezért a képviselő-testület az említett területen egy új vízellátó- és szennyvízelvezető-hálózat kiépítéséről döntött. A munkák kivitelezésére meghirdetett pályázatot az összességében legjobb ajánlatot tevő kaposvári székhelyű Investment Mérnöki és Fővállalkozó Kft. nyerte. Annak ügyvezetőjével, Wágner Ernővel 2017. szeptember 12-én írta alá a szerződést Szabó Loránd polgármester. A cég nemrégiben készre jelentette az összesen 172 millió forintba kerülő beruházást a megbízójának.
- Az elmúlt hónapokban a vállalkozás szakemberei az egykori tejüzemtől a Földvár utcáig 1195 méter hosszban kiépítették az ivóvíz-gerincvezetéket, valamint kialakítottak egy 434 méteres szennyvíz-gyűjtőhálózatot, továbbá egy szennyvíz-átemelőt is létesítettek - emelte ki a város önkormányzata által finanszírozott projekt lezárásaként a szigeterdei lakótoronynál október 18-án tartott ünnepélyes átadón Szabó Loránd polgármester. - Az említett területen lévő ingatlanoknak a városi ivóvíz-hálózatra való rácsatlakozását a kivitelező megcsinálta, hiszen jogszabályilag az ivóvíz-szolgáltatás nem szünetelhet, a szennyvíz-hálózatok összekötését pedig az ingatlan-tulajdonosoknak kell elvégeztetniük a következő egy esztendő során.  
A közművesítést követően a munkákkal érintett helyszíneken az utakat újraaszfaltozta az Investment Mérnöki és Fővállalkozó Kft., melynek ügyvezetője arról beszélt, hogy kollégái csak rendkívül vontatottan tudtak dolgozni, mert a feltárások során többször problémák adódtak a földben korábban elhelyezett különböző vezetékekkel. Az újabb tervezések és az azokat követő engedélyezési eljárások hosszú időt vettek igénybe, így kissé elhúzódott a kivitelezés.
- Köszönöm a környéken lakók türelmét - mondta Wágner Ernő. - Az általunk okozott kellemetlenségek elviselésének kárpótlásául szeretném őket meghívni egy meglepetés-uzsonnára, melynek a költségeit mi viseljük.
Mostantól a MÁV Zrt. helyett a DRV Zrt. lesz az új víziközmű-szolgáltató. A Földvár utcában lakóknak és a Szuhay Sportcentrum tulajdonosaként a város önkormányzatának a pénztárcája is meg fogja érezni azt, hogy a vasúttársaság által eddig kért kedvezményes díjaknál magasabb árat kell majd fizetniük az ivóvízért és szennyvízcsatorna-használatért.

AktuálisTolna megyeberuházásDombóvárvíziközműszennyvízhálózat