2024.03.28, Csütörtök

Utakat és parkolókat újíttat fel a dombóvári képviselő-testület

dombovar.hu

2018.10.21. 21:00

A város önkormányzata kiemelt figyelmet fordít arra, hogy különböző beruházásaival minél élhetőbbé tegye a települést annak lakói számára. Most a folyamatos használat és az időjárás viszontagságai miatt rossz állapotúvá vált utakat, valamint parkolókat újíttatja fel a képviselő-testület.

Hirdetés

Az utcákon és tereken közlekedők az utóbbi időben több helyen is aszfaltozási munkák végzésére figyelhettek fel, ugyanis Újdombóváron és a belvárosban is megkezdődött a kátyússá vált utak és a különböző járművek hosszabb-rövidebb ideig tartó várakozására szolgáló helyek felújítása.
A Horvay utcai parkoló első részén és a Bezerédj utcai parkolóban, továbbá a Gesztenyefa utca elején az aszfaltozást befejezte a kivitelező, már csak kisebb munkák - szennyvíz- és csapadékvíz elvezető aknák fedeleinek szintbeállításai, illetve különböző javítások, valamint útburkolati jelfelfestések - vannak hátra. A Hunyadi tér keleti oldalán lévő parkolók megfordítása is elkészült. A városközponti buszmegálló egyik sávjának alap-megerősítése és felújítása várhatóan november első felében záródik.
Szemes Ádám, a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Irodájának vezetője elmondta, hogy a település lakóinak komfortérzet-javulásához hozzájáruló fejlesztések a jövőben is folytatódnak: a Horvay utcai parkolók másik része is új aszfaltburkolatot kap, a Hunyadi téri buszmegálló második üteme szintén elkészül, valamint a Hunyadi tér nyugati oldalán lévő parkolók is átépítésre kerülnek.
 

AktuálisTolna megyeútfelújításDombóvárparkoló