2024.04.18, Csütörtök

Szakmai felkészültségükről adtak számot a dombóvári tűzoltók

dombovar.hu

2018.09.16. 22:10

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által először meghirdetett Országos Tűzoltó Műszaki-Mentő Versenyének Tolna megyei döntőjét a dombóvári hivatásos tűzoltók csapata nyerte meg.

Hirdetés

Szeptember 11-én egy dunaföldvári autóbontó telepen bonyolították le a megmérettetést, melyen három város hivatásos tűzoltó-parancsnokságának hatfős csapatai adtak számot szakmai felkészültségükről, ügyességükről, gyorsaságukról. A feladat egy szimulált közúti baleset felszámolása volt. A műszaki mentést végzők előbb áramtalanították a járművet és stabilizálták azt, majd hidraulikus feszítő-vágó használatával leemelték a gépkocsi tetejét és ajtaját, azt követően félrehúzták a kormányoszlopot, végül kiemelték a roncsba szorult sérültet és hozzákezdtek annak ellátásához. A versenybírók nemcsak az említett tevékenységek szakszerű és biztonságos végrehajtását értékelték, hanem a rádióforgalmazást is.
A legjobb eredményt a dombóvári hivatásos tűzoltók érték el, így ők képviselhetik Tolna megyét az I. Országos Tűzoltó Műszaki-Mentő Verseny októberben megrendezésre kerülő fináléjában.

AktuálisTolna megyeDombóvártűzoltókszakmai felkészültség