2024.04.20, Szombat

Dombóváron és Nagykónyiban szerveznek távcsöves megfigyelést

mme.hu

2018.10.05. 15:12

Az Európai Madármegfigyelő Napok programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az idei rendezvényre október 6-7-én kerül sor, Tolna megyében 2 helyszínen várják az érdeklődőket.

Hirdetés

A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatnak meg és csábíthatnak ki a szabadba. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője.

Az akció egyben verseny is az európai államok között.  A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

 

Helyszín: Dombóvár, Madárvárta és a Béka tavak
Időpont: október 6.
Program: madárgyűrűzési bemutató és múzeumi szakvezetés a Madárvártánál (9-16 óráig), távcsöves madármegfigyelés és madárszámlálás a Béka tavaknál (9-11 óráig)

 

Helyszín: Nagykónyi, Szilfás, Kis-Konda, Attala-Alsóhetény.
Időpont: október 7.
Program: távcsöves madármegfigyelés és madárszámlálás a térség halastavain.
Gyülekező: a Dombóvár, Műv. Központ parkolójában reggel 8 órakor
További információ:  30/296-4501; 30/875-0300

AktuálisMagyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületDombóvárNagykónyiEurópai Madármegfigyelő Napok