2024.03.19, Kedd

Vádat emelhetnek a Dombóvári Futball Club két volt vezetője ellen

dombovar.hu

2018.09.22. 14:27

A Pécsi Stop úgy tudja, hogy két évnyi nyomozás után vádemelési javaslattal továbbították a NAV nyomozói az iratokat a dombóvári fociklub két volt vezetője ellen. Ha tényleg per lesz belőle, akkor az unikumszámba megy a mai TAO-s világban.

Hirdetés

Az említett média információi szerint két év után vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Dombóvári Futball Clubnál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának Tolna Megyei Vizsgálati Osztálya. A két volt egyesületi vezető közül P. Attila sikkasztás és költségvetési csalás, T. Zoltán pedig költségvetési csalás miatt állhat bíróság elé abban az esetben, ha az ügyészség is megalapozottnak találja a hatóság megállapításait.
A botrány két éve robbant ki. A korábbi DFC-elnök, P. Attila 2016. június 20-án mondott le a posztjáról. Szabó Loránd polgármester szerint már az átadás-átvételi procedúránál kiderült, hogy az egyesület kasszájából több mint öt millió forint hiányzik.
- Ezen kívül több olyan számlát is találtak, amelyek mögött feltételezhetően valós teljesítés nem történt - hangsúlyozta az önkormányzati vezető.
Mindezek után megérkezett a Magyar Labdarúgó Szövetségtől a hiánypótlás az úgynevezett TAO-s pénzek elszámolásával kapcsolatosan is, amelyből kiderült, hogy két fűnyíró traktort is beszerzett a klub korábban, darabját 4,3 millió forintért. Már akkor gyanús volt, hogy a két haszongépet csak papíron vehették meg a helyi Humán Park D. Kft-től, amelynek a FIDESZ egy volt önkormányzati képviselő-jelöltje a vezetője. Mindenesetre mindezek miatt mintegy 15 millió forintnyi támogatást vissza kellett fizetnie a DFC-nek a Magyar Labdarúgó Szövetség számára.
Ha tényleg per lesz a dologból és annak végén elítélik a két volt vezetőt, az alighanem jogtörténeti esemény lesz, miután a társasági adókedvezményből származó pénzeknél semmivel sem lehet ma jobban „maszatolni”. Persze ettől még nem teljesen szokatlan a dolog, Szigetváron is beütött a TAO-krach.
A két dombóvári sportvezető neve a közelmúltban egy másik botrány kapcsán is felmerült. A Dombóvári Focisuli Egyesület U15-ös csapatának egyik tavaly őszi mérkőzésén megjelentek az MLSZ Tolna Megyei Igazgatóságának emberei és a szervezet független szakértői, miután nagy valószínűséggel egy korábbi meccset megóvott a gárda egyik ellenfele. A játékosok ellenőrzése során legalább hármójukról az derült ki, hogy a személyazonosságuk és az igazolólapjuk nem egyezik. A labdarúgó szövetség az ügyben rendőrségi feljelentést tett okirat-hamisítás miatt, a DFE érintett csapatait pontlevonással sújtotta, az egyesület elnökét és két edzőjét hosszabb-rövidebb időre eltiltotta mindennemű sporttevékenység végzésétől.

AktuálisTolna megyeNAVDombóvárvádemelésDombóvári Futball Club