2024.04.27, Szombat

Megújult a dombóvári Szuhay Sportcentrum két termének világítása

2018.08.30. 14:00

A nyáron elkészült beruházás költségeit az ingatlan tulajdonosa, a város önkormányzata és a Dombóvári Kosársuli Közhasznú Egyesület közösen állta.

Hirdetés

A kosárlabda csarnokban az elmúlt években a játéktér feletti fényforrások armatúrafejeinek jelentős része szétporladt és a fénycsövek is kiégtek. Az előbbieket megjavították, az utóbbiak közül pedig 100 darabot kicserélték a szakemberek.

A terem ősztől tavaszig napközben és este szinte teljes kihasználtsággal működik, hiszen azt tréningekre és meccsekre a különböző korosztályos kosárlabda csapatok használják, amellett pedig a karatékák is abban edzenek. Az iskolai szezonban az Apáczai Csere János Szakgimnázium és Szakközépiskola is igénybe veszi testnevelés órákra a sportlétesítményt, valamint számos kulturális-szórakoztató programnak is a helyszíne. A nyáron elkészült beruházás összege közel 500.000 forint volt, melyből 150.000 forintot a Dombóvári Kosársuli Közhasznú Egyesület fizetett, a fennmaradó részt pedig a város önkormányzata biztosította.
A kisteremben lévő lámpák kevés fényt bocsátottak ki, ezért oda négy energiatakarékos LED-es reflektort szereltek fel a kivitelezést végző cég dolgozói. A mintegy 300.000 forintba kerülő fejlesztést úgy valósították meg, hogy az új fényforrások ne zavarják a játékban az asztaliteniszezőket és a telente a csarnokot ugyancsak igénybe vevő focistákat, valamint atlétákat.

A Dombóvári Kosársuli Közhasznú Egyesület elnöke, Czétány László arról tájékoztatott, hogy az általa vezetett szervezet jogosult TAO-támogatás igénybevételére – mondta Szabó Loránd polgármester. - A több mint 20 millió forintos keret feltöltését a képviselő-testület cégek és vállalkozások megkeresésével próbálja segíteni, melyek vezetőit arra kérjük, hogy a társasági adójukból felajánlható részt az említett egyesület számára utalják át. Az így összegyűlő pénzhez az önkormányzat hozzáteszi a maga 30%-át és ebből az összegből szeretnénk jövőre a kosárlabda csarnok játéktere feletti világítást energiatakarékos LED-es lámpákra cserélni, melyek fényerejét a napszaknak megfelelően lehet vezérelni.

AktuálisTolna megyeDombóvárledfényforrásSzuhay Sportcentrum