2024.07.02, Kedd
Kezdődik az idei Gastroblues Fesztivál
Fotó: gastroblues.hu archív

Kezdődik az idei Gastroblues Fesztivál

Forrás: paks.hu

2024.06.30. 09:42

Július 1-én kezdődnek a programok. Mutatjuk a kínálatot!

1993 nyarán hazánkban egy addig páratlan kezdeményezés valósult meg egy Duna-parti kisvárosban, az Atomerőművéről immár három évtizede híressé vált Pakson. Egy helybeli vállalkozó megálmodta és segítőtársaival megvalósította a különböző, populárisnak nem nevezhető zenei stílusok és a kulináris élvezetek közös nevezőre hozását. A blues, a jazz és a rock zene rajongói kedvenc műfajuk mellett a gasztronómiai élvezeteknek hódolhatnak, valamint minőségi borokat is kortyolhatnak. Az eltelt negyed évszázadban a blues és a jazz hazájából, az Egyesült Államokból, a hard rock szülőföldjéről, Nagy-Britanniából, Ausztráliából, az öreg kontinensről, továbbá a szomszédos államokból érkeztek zenekarok - olvasható a múltidézés az esemény hivatalos oldalán. 

Koncertek és kísérőprogramok

Az idei évben is rengeteg zseniális fellépő és feledhetetlen kulináris élmény várja a résztvevőket. A sztárfellépők között a szicíliai gitárvirtuózt, Matteo Mancusot is hallhatja a közönség.
Matteo Mancuso szicíliai gitárvirtuóz az idei, immár 32. paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál sztárfellépője. Július 1-től 7-ig öt színpadon ötven koncertet hallhat a közönség.  "Az olasz zenész triójával érkezik Paksra, ahová eljön zenekarával a szintén egyre népszerűbb francia rockgitáros hölgy, Laura Cox is.

A részletes napi programokat ITT találja. 

AktuálisPaksNemzetközi Gastroblues Fesztivál