2022.08.16, Kedd
Szekszárd térségében is irtják a szúnyogokat július utolsó hetében
illusztráció - pixabay

Szekszárd térségében is irtják a szúnyogokat július utolsó hetében

mti

2022.07.26. 15:53

A tervezett program megtalálható a katasztrófavédelem honlapján, és az érintett önkormányzatok is közzéteszik a gyérítések időpontját.

Hirdetés

Július utolsó hetében Borsod-Abaúj-Zemplén megye néhány vízközeli területén, Sopronban és a környékén, valamint a Duna középső szakaszán, a Csepel-sziget, Dunaújváros és Szekszárd térségében irtják a szakemberek a szúnyogokat - tájékoztatta az szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

A tervezett program megtalálható a katasztrófavédelem honlapján, és az érintett önkormányzatok is közzéteszik a gyérítések időpontját - írták.   

A meleg, aszályos időben kisebb a szúnyogártalom. Az ország délkeleti területein idén még nem volt szükség szervezett gyérítésre, és más térségekben is elfogadható szinten tartható a szúnyogok száma - közölték. 

Tóparti nádasokban, a folyók holtágainak növénnyel borított részein azonban most is képesek kifejlődni a szúnyoglárvák. Ezeket a helyeket folyamatosan figyelik a szakértők és ahol szükségesnek ítélik, ott biológiai védekezést alkalmaznak.

Helyi hírekSzekszárdszúnyogirtás