2024.09.28, Szombat
Múzeumi piknik a hétvégén
Fotó: Paks Városi Múzeum facebook oldala

Múzeumi piknik a hétvégén

Forrás: paks.hu

2024.06.18. 09:05

A Múzeumok éjszakáján pikniken és számos izgalmas programon vehet részt a paksi múzeumok jóvoltából.

Június 22-én szombaton a Múzeumok Éjszajákán a III. Múzeumi Pikniket rendezik meg Pakson az ASE csarnok melletti füves területen. Az Atomenergetikai Múzeum idén is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz, és immár a III. Múzeumi Piknikre várja a családokat és minden érdeklődőt az ASE-csarnok melletti placcra.

A múzeum a következőkkel csábítja a szabadba az érdeklődőket:
"Lehet kerek és gömbölyű, kör alakú és kerekded, mi ezen a napon elhozzuk Nektek, legyen az Utazó Planetárium hatalmas gömbkupolája, élő csocsó, extrém labda, ínycsiklandozó hamburger vagy hűsítő fagyi. Härtlein Károly, a BME Prima Primissima díjas mesteroktatója fizikalanddal készül a látogatóknak az Atomerőmű Tűzoltóság emelőkosaras autójának segítségével, emellett kézműves-foglalkozások, szabadulószoba, kvízek és VR is várja az érdeklődőket."
Az atommúzeumos nyárünnepen fellép a Berek Brothers és az Electric Soul is.

 

 

Gólpassz a Paksi Városi Múzeumban

A Paksi Városi Múzeum, Deák Ferenc utca 2. „Gólpassz”- A Múzeumok Éjszakájának idei kiemelt tematikája, hívószava, első hallásra talán távolinak tűnhet a múzeumok világától. A téma aktualitását a június 14-én kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokság adja, mivel a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat ideje alatt várhatóan a foci Eb uralja majd a közbeszédet. A fociban legtöbben a gólszerzőket tartják nyilván, de az eredményes játékhoz elengedhetetlen az egész csapat munkája. Egy gól előzménye sok esetben egy kulcsfontosságú gólpassz, ami meghatározhatja a végeredményt. Az idén 30 éves Paksi Városi Múzeum programjaiban az előzményekre, a csapatmunkára, az elmúlt időszak mérföldköveire, az eredmények eléréséhez szükséges „gólpasszok” bemutatására helyezi a hangsúlyt.

AktuálisPaksMúzeumok ÉjszakájaPaksi Városi Múzeum és az Atomenergetikai Múzeum