2024.03.28, Csütörtök
Légi szúnyogirtást végeznek ma Szekszárdon
Illusztráció, pixabay.com

Légi szúnyogirtást végeznek ma Szekszárdon

szekszard.hu

2021.08.13. 12:05

A földi gyérítést 2021. augusztus 11-én végezték, a légi kémiai védekezésre pedig ma, 2021. augusztus 13-án, pénteken a napnyugtát megelőző 1,5 órában kerül sor.

Hirdetés

Szekszárd területén a héten újból földi- és légi szúnyoggyérítést végeznek a szúnyogpopuláció megfékezése céljából. – olvasható a szekszard.hu lakossági tájékoztatásában. A földi gyérítést 2021. augusztus 11-én végezték, a légi kémiai védekezésre pedig 2021. augusztus 13-án, pénteken a napnyugtát megelőző 1,5 órában kerül sor.

Az alkalmazott készítmény mindkét esetben: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A javasolt intézkedések:

  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
     
  • A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
     
  • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
     
  • A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.


Érdemes odafigyelni a ház körüli vízgyűjtők letakarására

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb pangó vízgyülemeket.

AktuálisszúnyoggyérítésSzekszárdtájékoztatás