2024.04.25, Csütörtök
Labdarúgó NB I - Nagy csatában nyert a Paks az MTK ellen
Illusztráció, pixabay.com

Labdarúgó NB I - Nagy csatában nyert a Paks az MTK ellen

mti, nb1.hu

2021.09.13. 15:50

A Paks hat fordulót követően tíz ponttal rendelkezik, ezzel a második helyen áll jelenleg. 

Hirdetés

A Paks 3-0-s vezetés után 3-2-re legyőzte a vendég MTK-t a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának szombati játéknapján.

Két olyan csapat nézett farkasszemet egymással szombaton kora este Pakson, amelyekben egy nagy közös dolog mindenképp van: szeretnek támadófocit játszani és szeretnek gólokat szerezni. Ezt semmi más nem bizonyítja jobban, minthogy előző három egymás elleni meccsükön legalább négy gól született, az NB I-ben pedig átlagban három találatnál kevesebbet hozó mérkőzéseket nem nagyon szoktak játszani - számol be róla az nb1.hu.

Az előző körben odahaza a sereghajtó Újpestet verő Paks lendületesen kezdte a találkozót, és Ádám remek helyzetfelismerésének köszönhetően már a 8. percben megszerezte a vezetést. A gól után is a hazaiak diktálták a tempót, Sajbán a kapufát találta el, majd Bognár újabb gólpasszából ő növelte az előnyt.

Az MTK - amely az utóbbi kilenc meccséből csak egyet nyert meg - nem tudott igazán veszélyes helyzetet kialakítani az első félidőben.


Térfélcsere után rákapcsolt a budapesti csapat, mégis a Paks talált a kapuba - ezzel eldőlni látszott a mérkőzés -, majd Miovski szépítő gólját érvénytelenítette videózás után a játékvezető szabálytalanság miatt. Nem sokkal később a vendégek büntetőjét is VAR előzte meg, de ezúttal mindent rendben talált Berke Balázs, Grozav pedig csökkentette az MTK hátrányát.

Miovski remek egyéni akciója után a 75. perctől már csak 3-2-re vezettek a tolnaiak, aztán a hajrában és a hétperces hosszabbításban mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de az eredmény már nem változott.

A Paks hat fordulót követően tíz ponttal rendelkezik, ezzel a második helyen áll jelenleg. 

AktuálislabdarúgásPaksi FCPaksOTP Bank Liga