Aktuális

Babos Tímea tarolt az Australian Openen

2018.01.26

Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét, miután a pénteki döntőben két szettben legyőzte az olimpiai és világbajnok orosz Jekatyerina Makarovát és Jelena Vesznyinát.

Még mindig nincs döntés a paksi Fortuna rádió frekvenciájáról

2018.01.26

Másodszor is elutasította a Fővárosi Bíróság a Fortuna rádió fellebbezését, így továbbra is csak ideiglenes műsorszórási engedéllyel rendelkezik. Lassan másfél éve tart a Fortuna rádió körüli bizonytalanság.

Az utolsó januári hétvégén néhol 10 fok körüli meleg is lehet

2018.01.25

Az utolsó januári hétvégén szárazabb idő várható, viszont többfelé lesz felhős az ég, de napsütés is várható. Napközben néhol 10 fok körüli meleg is lehet, északkeleten viszont alig fagypont felett alakulnak a maximumok.

Az idei év már a megvalósításról szól Bonyhádon

2018.01.25

Nyertes pályázatok sokasága révén jelentős, mindösszesen 6 milliárd forint értékben fejlesztések zajlanak a Völgység fővárosában.

Hátrányos helyzetűeknek segítenek Pakson

2018.01.24

Gyere velünk! Így szól a Paksi Református Egyházközség és a Veled is törődünk Egyesület (VITE) Paks felhívása annak az EFOP támogatású hároméves programnak a mottójaként, amelynek nyitó sajtótájékoztatóját a református gyülekezeti teremben tartották.

360 millió forintos fejlesztés kezdődik a dombóvári kórházban

2018.01.24

A dombóvári Szent Lukács Kórház 360 millió forintot fordíthat fejlesztésekre, képzésre az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) támogatásával.

2018. február 15. napjáig lehet jelentkezni az érettségi vizsgákra

2018.01.23

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a tavaszi érettségi vizsgákra 2018. január 22. napjától 2018. február 15. napjáig lehet jelentkezni.

Új szülészeti osztály épül a Tolna Megyei Balassa János Kórházban

2018.01.23

Új szülészeti-nőgyógyászati osztály épül Szekszárdon, a Tolna Megyei Balassa János Kórházban mintegy hárommilliárd forintos beruházással - jelentette be a megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár kedden.

Csaknem 300 millió forintból fejlesztenek idén Nagymányokon

2018.01.22

Csaknem 300 millió forintos fejlesztést hajt végre 2018-ban a kábelkonfekcionálással foglalkozó, nagymányoki PeMaC Kábeltechnika Kft. - közölte a cég az MTI-vel.

Már 160 cég négyezer terméke rendelkezik Magyar Termék védjeggyel

2018.01.22

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) folytatja az együttműködést a Magyar Termék Nonprofit Kft.-vel, amelynek védjegyei már megtalálhatóak közel 160 cég, mintegy négyezer termékén.

Ötmillió forintig adómentesen támogatható a dolgozó lakásvásárlásra

2018.01.21

A vállalkozások 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, lakás vásárlását, építését, bővítését, korszerűsítését vagy akadálymentesítését. Az akár havi 83 ezer forintos juttatás cafeteria elemként is választható.

Újabb területek kaptak kiemelt fejlesztési státuszt Pakson

2018.01.20

A soron kívüli ülés összehívására néhány határidős kérdés napirendre vétele miatt volt szükség – indokolta Szabó Péter. A város polgármestere példaként hozta fel azt, hogy három terület kiemelt fejlesztési státuszáról kellett dönteni, hogy felgyorsítsák a beruházásokat.

Javultak a 2017-es téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés eredményei az előző évekhez képest

2018.01.19

A főbb szabálytalanságokat tekintve javultak a 2017-es téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés eredményei az előző évekhez viszonyítva, a megvizsgált termékeknek tavaly 1,9 százalékát kellett kivonni a forgalomból, szemben a 2016-os adattal, amikor ez az arány 4,2 százalék volt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal (Nébih).

Szélesítette programkínálatát és növelte presztízsét a Paksi képtár

2018.01.18

Minden eddiginél több látogatót fogadott, a társművészetek irányában szélesítette programkínálatát és növelte szakmai presztízsét tavaly a Paksi Képtár. Az intézményben több mint 15 ezren jártak 2017-ben.

Sorompót rongáltak Pakson

2018.01.18

A Paksi Rendőrkapitányság eljárást folytatott rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két helyi lakos ellen.

Megújul Szekszárdon a rendelő és a Dienes-iskola is

2018.01.26

A szekszárdi közgyűlés csütörtökön nyílt ülésen közel negyven napirendi pontról tárgyalt. Több, pályázatokkal kapcsolatos döntés is született, van közöttük nem szokványos megoldás is.

Szombaton újra indul a közlekedés az erdei vasúton a Gemencben

2018.01.26

Szombaton a téli-tavaszi menetrend szerint újra indul a közlekedés a gemenci erdei vasúton Pörböly és Malomtelelő állomás között - közölte az erdőgazdaság.

A GE Hungary szerződést kötött a paksi atomerőmű turbináinak gyártásáról

2018.01.25

A GE Hungary Kft. szerződést kötött az ASZE orosz cégcsoporttal a paksi nukleáris erőmű új blokkjai turbináinak gyártásáról és szállításáról orosz sajtójelentések szerint.

Több szja-bevallási tervezetet készít idén az adóhatóság

2018.01.25

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a tavalyi mintegy 4 millióhoz képest idén egymillióval több szja-bevallási tervezetet készít - közölte az adóhatóság.

Előrehozzák az egészségügyi szakdolgozók novemberi béremelését

2018.01.24

Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.

Áramfogyasztási rekord az országban, termelési rekord Pakson

2018.01.23

Csúcsot döntött a felhasznált villamos energia mennyisége 2017-ben. A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. előzetes adatai szerint 2016-hoz képest több mint 2,5%-kal nőtt az igénybe vett mennyiség.

Oscar-díjra jelölték Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét

2018.01.23

A Testről és lélekről teljes egészében magyar finanszírozású film, ezért Enyedi Ildikó alkotásának jelölése a legjobb idegen nyelvű filmek Oscar-díjára Magyarország sikere is - mondta Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Gyermekruhák közé rejtett csempészdohányt fogtak Tolnai pénzügyőrök

2018.01.22

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tolna megyei pénzügyőrei a 63-as közúton tartottak ellenőrzéseket. Flash, a kábítószer- és cigarettakereső kutya segítségével egy osztrák rendszámú mikrobuszban 220 doboz cigarettát találtak.

A világ tíz legjobb régészeti projektje közé választották az alsónyéki ásatásokat Sanghajban

2018.01.22

A világ tíz legjobb régészeti projektje közé választották a 2006 és 2009 között végzett alsónyéki ásatásokat Sanghajban - mondta el Osztás Anett ásatásvezető régész hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.

Sehol nincs forgalomkorlátozás az időjárás miatt

2018.01.21

Sehol nem kellett forgalomkorlátozást elrendelni az időjárás miatt, a gyorsforgalmi utak jól járhatóak és nincs elzárt település sem az országban - közölte a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

Az idén rövid a farsangi időszak

2018.01.20

Az idén rövid lesz a farsangi időszak - mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató szombaton az M1 aktuális csatornán.

8 aranyéremmel tértek haza a dombóvári gyermek atléták

2018.01.19

Remekül szerepeltek a Dombóvári VASE fiataljai a január 13-án Bonyhádon hetedik alkalommal megrendezett Boross Dezső Tehetségkutató Fedettpályás Gyermekversenyen.

Talpra, magyar építőipar!

2018.01.19

Miért és hogyan nőhet a többszörösére a hazai építőipar az elkövetkező évtizedekben? Miért jobb, ha fenyegetés helyett lehetőségként tekintünk a digitalizációra, ha már úgyis elkerülhetetlen? Többek közt ezekre a kérdésekre adunk választ a Magyar Építők legújabb magazinjában.

Költözés előtt a tolnai CivilHáz

2018.01.18

A tolnai civil házat használó civil szervezetek zöme egyetért a jelenlegi civil ház Martinek-emlékházba költöztetésének tervével – derült ki azon a megbeszélésen, amelyre a tolnai önkormányzat vezetői várták a házat használó civil szervezetek, illetve azon magánszemélyek képviselőit, akik nem értettek egyet az elképzeléssel.

Évente húszezer ember vesz részt klinikai gyógyszervizsgálatban Magyarországon

2018.01.18

Magyarországon évente húszezer ember vesz részt klinikai gyógyszervizsgálatban, ezzel, az egy főre vetített vizsgálatokat tekintve, Európa élvonalához tartozik - mondta a klinikai kutatásokra szakosodott Synexus Magyarország Kft. pácienskapcsolati menedzsere csütörtökön az M1 aktuális csatornán.