2024.06.15, Szombat
Pár óra alatt több mint 80 szabálysértő
police.hu

Pár óra alatt több mint 80 szabálysértő

police.hu

2020.05.31. 22:00

Tolna megyében ezúttal a biztonsági öv használatát ellenőrizték a rendőrök.

 

 

A megye teljes területén nagy létszámú egyenruhással találkozhattak a közlekedők 2020. május 30-án délelőtt és kora délután. A rendőrök – a közlekedés-biztonsági helyzet javítása érdekében – ezúttal elsősorban azokat a közlekedőket figyelték, akik nem használták biztonsági övüket. Az egyenruhások a megye útjain néhány óra alatt 63 személlyel szemben intézkedtek a passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt. Az ellenőrzések során voltak, akik a sebességhatárokat nem tartották be, de akadt ittas járművezető és piros lámpán áthaladó autós is. A rendőrök összesen 86 személlyel szemben intézkedtek különböző szabályszegések elkövetése miatt.    

Az ellenőrzésekre többek között azért volt szükség, mert május utolsó hetében több súlyos baleset is történt a megye útjain, valamint azért, mert az elmúlt évben több, halálos balesetben elhunyt személy nem használta a biztonsági övét.  

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására és a biztonsági öv használatának fontosságára. Sajnálatos tény, hogy a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a súlyos- vagy akár halálos sérülések kockázata.  Az ellenőrzés céljával egyezően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának további növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében. Higgyék el, hogy a biztonsági öv használata csökkenti a sérülések kockázatát, és életet menthet!

A közutak biztonságát és mások életét veszélyeztetők a jövőben is határozott rendőri fellépésre számíthatnak. A közlekedés biztonsága rajtunk nem fog múlni. Legyen ebben Ön is partnerünk

  … hogy mindenki hazaérjen!

AktuálisTolna megyeszabálysértésrendőri ellenőrzés