2024.03.29, Péntek
Jelentős fejlesztés kezdődik Szekszárdon
Szekszárd - Facebook: illusztráció

Jelentős fejlesztés kezdődik Szekszárdon

szekszard.hu

2020.06.07. 22:00

Ötmilliárd forint értékű infrastruktúra-fejlesztés valósul meg a megyeszékhelyen.

Hirdetés

Az összeg két forrásból tevődik össze: 4 milliárd forint TOP-os támogatás, a fennmaradó összeget pedig a Miniszterelnökség biztosítja – mondta el hétértékelőjén Ács Rezső polgármester. A projekt keretében Gemencig felújítják a Keselyűsi utat, mellette új kerékpárút épül; az autósforgalomnak megnyitják a Mátyás király utcát; három körforgalom kibővítése történik meg; valamint megépül a temetői feltáró út. A fejlesztések teljesen új közlekedési lehetőséget teremtenek majd a város keleti és déli részén. Az utakat, körforgalmakat 2022. december 31-ig kell megépíteni – tette hozzá.

Két energetikai korszerűsítési pályázata van az önkormányzatnak. A Baka iskola felújítása kapcsán sok kérdés érkezett a leendő pályázóktól, így az ajánlattételi határidőt június 8-ig meghosszabbította az önkormányzat. A 800 milliós beruházás kapcsán arról beszélt Ács Rezső, ki kell választani a kivitelezőt, akinek hat hónapja van a munkák befejezésére. A Dienes iskola kapcsán elhangzott, a tervezésre irányuló közbeszerzési eljárás előkészítése folyamatban van. Idén rekortán sportpálya építése valósul meg az intézményben.

A polgármester beszámolt arról is, elkezdődött a Generációk parkja kivitelezése. A 26 parkoló kialakításának összegét a 2020-as költségvetése terhére biztosítja az önkormányzat.

A szülőkben megfogalmazódó elvárás a modern és esztétikus játszóterek kialakítása iránt nem új keletű.  Ezért az Energiaparkban higiénés helyiségekkel – mosdókkal, pelenkázóval felszerelt – szaniterkonténert helyeznek ki, melynek költsége több mint 10 millió forint. Ha beválik, további két helyszínen tervezik konténer felállítását – fogalmazott. 

Ács Rezső közlése szerint a Zöld város projekt kapcsán zajlanak a koordinációk. Az ötletelés miatt fennáll a veszélye annak, hogy a beruházás kapcsán a város elveszítheti az uniós forrásokat.

A nyári gyermekfelügyelet kapcsán megjegyezte, az elmúlt években egy helyen, a Comenius iskolában volt felügyelet. Ezt idén az intézmény már nem tudta vállalni, így az a megoldás született, hogy minden szekszárdi iskola két hetet vállal. A nyolchetes időszak elosztása az igazgatókkal egyeztetve megtörtént.

AktuálisSzekszárdTolna megyeinfrastruktúrafejlesztés