2024.03.19, Kedd
Őszre kell elkészülnie Szekszárd új sportuszodájának
szekszard.hu

Őszre kell elkészülnie Szekszárd új sportuszodájának

szekszard.hu

2020.05.28. 16:14

Nem kell leállítani az építkezést a közgyűlés által megbízott műszaki szakértő véleménye szerint. Az épülő új sportuszoda kapcsán tett megállapításokról Ács Rezső polgármester tájékoztatta a sajtó munkatársait.

Hirdetés

Mint ismert, a városi sportuszoda a Modern Városok Programból finanszírozott kiemelt beruházása a szekszárdi önkormányzatnak, melyet a Szekszárdi Sportközpont Közhasznú Nkft.-vel közösen valósít meg. A beruházáshoz jelentős tao-támogatást vett igénybe a megrendelő. A kivitelezés során a gépészeti tervek módosítása vált szükségessé, illetve pótmunkaigény merült fel. Mindezen körülmények új befejezési határidő meghatározását, a műszaki tartalom és ütemterv módosítását indokolták, ezzel összefüggésben pedig a szerződés módosítása vált szükségessé. 

Áprilisban az önkormányzat és a Szekszárdi Sportközpont Nkft. megrendelők részéről Ács Rezső polgármester és Malomsoki Krisztián ügyvezető, valamint a kivitelező Aquaplus Kft.-t képviselő György Zoltán ügyvezető aláírta az épülő uszoda vállalkozási szerződésmódosítását. Ennek értelmében havi elszámolás mellett ősszel el kell készülnie a létesítménynek. A műszaki ellenőrzést végző BMSK Zrt. szakemberei is jártak az építkezésen, és megpróbálják felgyorsítani azt.

Ács Rezső a szerdai bejáráson beszámolt arról is, hogy a város nem mondott le a kötbér igényéről, amelyet csúszás vagy komoly hiba esetén érvényesíteni lehet. Úgy fogalmazott, nem igazak azok a rémhírek, amelyek szerint a víz betört volna az épületbe és a medencébe, és ez a későbbiekben komoly gondokat okozna. Az uszoda jelenlegi állapotáról a független szakértő véleménye harminc napon belül készül el, a bejáráson annyit megjegyzett, nem lát olyan hibát, ami miatt le kellene állítani a kivitelezést, illetve amely az elkészülő komplexum használhatóságát befolyásolná.

AktuálisSzekszárdTolna megyesportuszodaépítkezés