2024.04.25, Csütörtök
Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat Pakson
A Paksi Életfa Idősek Otthona. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív

Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat Pakson

telepaks.net

2020.06.06. 22:00

Részlegesen feloldották a 2020. március 8. óta fennálló látogatási tilalmat a Paksi Életfa Idősek Otthonában a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb határozata alapján.

Hirdetés

A látogatásra vonatkozó szabályok részletes kidolgozása, illetve a szükséges feltételek megteremtése folyamatban van, amiről az intézmény közösségi oldalán tájékozódhatnak.

Előzetesen, a biztosan betartandó szabályokról:

– Látogatásra csak az előzetes telefonon történt egyeztetést követően van lehetőség, a tömeges egyszerre történő megjelenés elkerülése érdekében.
– A hozzátartozóknak kötelező nyilatkozniuk arról, hogy Covid-19-re utaló tüneteik nincsenek, illetve nem találkoztak olyan személlyel, akinek valószínűsíthetően van.
– Szájmaszk viselése kötelező.
– A látogatók és az ellátottak közötti személyes érintkezés (pl. ölelés, puszi) tilos.
– A látogatást csak közeli hozzátartozóknak engedélyezik.
– Az ellátotton kívül családonként maximum két fő jelenléte megengedett.
– A kerekesszékbe kiültethető és a fennjáró ellátottak csak a szabadban találkozhatnak. Számukra a látogatás az intézmény által kijelölt helyen történhet: az otthon elülső kertjében, a védőtávolság betartásával.
– Fekvőbetegeiket a lakószobában, szintén a megadott időpontban és időtartamban, a kötelező védőruha viselésével lehet felkeresni.

A látogatás során szigorúan tilos a szabályok megszegése, mert ezzel veszélyeztetik a prevenciós tevékenységet. A szabályok megszegése a külön jogszabályban meghatározott egészségügyi bírság kiszabásával járhat, aminek összege 30 ezer forinttól 5 millió forintig terjedhet. Tisztelettel kérik a látogatók együttműködését, a kellő odafigyelés és óvatosság mindenki, de elsősorban a lakók érdeke, írják az intézmény Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/paksieletfaidosekotthona/). Kávási Brigitta intézményvezető felhívja a hozzátartozók figyelmét a fokozatosságra, és arra, hogy a bentlakók egészségét szem előtt tartva a kapcsolattartás szabályait hetente felülvizsgálják.

AktuálisPaksi Életfa Idősek OtthonaTolna megyelátogatási tilalomkorlátozás feloldás