2024.04.19, Péntek
További zöldfelület megújítását tervezik Pakson
telepaks.net

További zöldfelület megújítását tervezik Pakson

telepaks.net

2020.05.26. 20:00

Átfogó zöldfelület-rendezést szeretne megvalósítani az önkormányzat az Építők útja, a Kishegyi út és a Gesztenyés utca által határolt területen, az úgynevezett „B” szektorban. Május 25-én tartottak bejárást az érintett területen, hamarosan elkezdik a lakossági igények felmérését, amelyeket szeretnének beépíteni a tervezett rekonstrukcióba.

Hirdetés

– Körülbelül tizenöt évvel ezelőtt kezdődött el a lakótelep rendezése, a közterületek és zöldfelületek felújítása, olyan öt-hat évvel ezelőtt az úgynevezett „B” szektor egy része, az Árnyas, Fenyves utca is sorra került, majd a Szedres és Gesztenyés utcai tömbbelsők következtek – mondta Klézl Terézia, Paks főkertésze. Arról is tájékoztatott, hogy hamarosan befejeződik a Kurcsatov utcai tömbbelső-felújítás második üteme, illetve készül a központi park átfogó rekonstrukciója, ezt követheti az általuk felmért területek felújítása. – Több helyen elavult a zöldfelület, cserélni kell a gyepet, megvizsgálni a fák állapotát, illetve növekedési ütemét, ezek alapján fogjuk megállapítani, hogy melyik maradhat és melyiket kell ki- vagy visszavágni – részletezte Paks főkertésze, hozzátéve, hogy a lakossági igényeket mindenképpen be akarják építeni a felújítás tervezetébe. Ezt követően dönt arról a képviselő-testület, hogy pontosan mely területeket újítják fel.
A bejárást és az állapotfelmérést a Szedres utcai játszótérnél kezdték. A közelmúltban új elemekkel bővült a tér, Kudorné Szanyi Katalintól, az ötös számú választókörzet önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, hogy képviselői keretéből elkészültek azok a játékok, amelyeket a lakók kértek. A Pollack Mihály utcai játszótérre és az Árnyas utcai játszótérre is kihelyeztek új eszközöket, aminek összköltsége 1 millió 400 forint volt. Reméljük, hamarosan használatba is veheti a lakosság – hangsúlyozta a képviselő.

AktuálisPakszöldfelületmegújítás